Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

cony

Myself keby som tak mala problem koho len tak vymazat na FB,och!ja si podobne temy necitam,odradza ma nadpis a potom mi je horsie.dakedy som pozerala vsetky nemocnine serialy,teraz neviem pozriet nic kde je nasilie a choroby,ba niekedy mi robia problem aj televizne noviny.pozeram uz len komedie, romantiku a rozpravky s detmi.je to blbe.

myself

na odlahcenie :
v kategorii PSYCHICKE PROBLEMY vidim temu "prosim pomoc !!!!!!!!" - vyzera to jak zufalu vyzva o pomoc, tak reku pozriem o co ide. A tam ? :
citujem
obtazuje ma jedno dievca na facebook a neviem co mam robit,vymazat ju nechcem lebo ma pozna.

koniec citatu :)
No nebolo by to fajn keby podobne problemy boli to jedine co nas trapi :))
I do not understand - asi som uz nacisto zostarol :)

myself

Hello Lara 1,

tak to som rad, ze moje slova aspon niekto berie ako povzbudenie :) Tesim sa z toho.
Apropo, kaslite vsetci na lieky - prave som kostoval zo slivovicky co mi dal kamos a je mi skvele - ziadne tocaky, ziadne obavy, proste jak za mlada :)Keby som nemusel chodit aftom tak na tom ficim kazdy den :)
Zdravim a zelam nam vsetkym vela zdravia za menej namahy :)

Lara1

Ahoj Myself!

Ďakujem za odpoveď a povzbudivé slová. Ja sa tiež snažím vydržať kvôli deťom. Do nového roka Ti prajem všetko dobré, bez pp a nech ti vyjde všetko čo si praješ.

myself

Ahoj Lara1,
sorry tentokrat budem strucnejsi, bo som este v praci a nejak to nestiham. Okrem toho, pred chvilou som ti pisal dost dlhy prispevok a spadol mi system a vsetko je v perdeli. Strasne ma to vytocilo :)
Bral som Velaxin 50 mg, pol tablety denne - cize 25 mg.

Ja mam tiez sedave zamestnanie - v kancelarii, ale pracovne tempo je obcas dost sialene, takze je to hodne aj o stres. Tento druh stresu mi vsak az tak nevadi v porovnani so stresom, ktory zazivam pri podstatne banalnejsich veciach ako nakupy v supermarketoch, a pod. Ked to na mna v praci pride, co je defacto kazdy den, snazim sa presmerovat myslienky inym smerom - napr surfovanie na nete, pozeram co by som si kupil, cim by som si spravil radost a pod. Vacsinou to pomaha. Okrem toho mam vzdy so sebou Lexaurin keby bolo fakt najhorsie - ale kedze mam fobiu zo vsetkych psychofarmak a ich ucinkov, ktore clovek nevie kontrolovat, radsej sa snazim nebrat ho. Mam totizto strach, ze ked si ten liek dam a nahodou mi nepomoze, tak ma potom uz ani svatena voda nezachrani a kolegovia sa dozvedia co je vo veci a budu mam mat za menejcenneho psychopata pojdem rovno do blazinca :)

Deticky mam tiez a vsetko robim vlastne kvoli nim. Keby som bol sam asi by mi to bolo viac jedno, nepotreboval by som sa v robote nejako velmi premahat a usetril by som si vela stresov a obav ci budem schopny zabzpecit svoju rodinu, atd. Je to taka dvojsecna zbran, ale rodina mi velmi pomaha vzopriet sa a nepoddavat sa.
Drz sa !

Lara1

Ahoj Myself!
Napíš mi prosím ťa aké AD si bral tie dva roky a v akej dávke.Presne si vystihol aj moje pocity, najprv nadšenie, že sa toho už konečne zbavím a potom znovu beznádej, keď sa to nepodarí. Ja som tiež zamestnaná,
ale mám sedavé zamestnanie - v kancelárií. Iné by som asi neustála, keď idem do roboty tak sa mi podlamujú kolená, mám neustále závrate. Ty máš aké zamestnanie? resp. ako to riešiš, keď Ti je v práci zle.
Máš aj deti? Za odpoveď ďakujem.

rena23

myself, neviem odkial si,ak chces, napis mi na mail, ak si niekde zblizka mohla by som Ti odporucit moju terapeutku
rena23rodriguez@gmail.com

myself

Ahoj Lara1,
tak to sme na tom podobne :( Ja ale uz druhy mesiac neberiem ziadne AD - napchavam sa iba magneziom a kupil som si nejaky anxiolan co je take slabucke prirodne upokojovadlo. Otvorene musim povedat, ze po tych stavoch co som zazival posledneho pol roka pri nahodnom experimentovani mojej doktorky s najroznejsimi AD-ckami som si fakt vybudoval panicky strach AD a ked som ich bral uz len samotna predstava ako ma tie lieky nicia ma likvidovala viac ako samotna uzkost s PP dokopy. Skutocne sa AD bojim a dufam, ze ich uz nebudem musiet brat. Ale vies ako to je, clovek sa nadchne a ocakava vysledky, ktore ked sa nedostavia po vsetkych snahach zacina sa prejavovat unava, frustracia, hnev, napatie a zvysovanie uzkosti. Takto to je aj v mojom pripade s vysadenim AD - najskor je cloveku zle, lebo telo si pyta svoju davku ale viera v lepsie zajtrajsky je silnejsia a nejaky cas to da zvladnut. Potom vsak odozneju abstinencne priznaky a clovek hned ocakava zmenu o 180° a trvalu zmenu k lepsiemu. Po istom case vsak vysileny z tohto trapenie zacne uvazovat aj nad AD. A tak dalej, a tak dalej. Je to sku.veny kolobeh striedajuceho sa odhodlania a agonie. ALE, osobne si myslim, ze AD bez terapie nic neriesia a neviem ci vobec nieco riesia. Iba docasne kamufluju problemy, ktore vsak zostavaju vo vnutri cloveka a s ktorymi sa treba vysporiadat.
Ja som bral AD takmer dva roky a prepracoval som sa az do stadia, ze som ich na zaklade odporucania mojej psychologicky vysadil - teraz ale viem, ze to bola chyba, bol som nedockavy a nemal som poriadok v emociach, ktore su aj teraz spustacom tychto sra.iek. Po cca 3 mesiacoch som bol takmer na dne a bol som nuteni vrati sa k AD - a v tedy zacala cela saga s ich vedlajsimi ucinkami, moj organizmus ich proste uz nechce akceptovat. Tolko o mojom vztahu k AD :)
Ale hlavu hore, prave zacinam liecbu alternativnou medicinou - je to akasi detoxikacia a presmerovanie chorob duse na telesnu stranku, ktora sa da potom lahsie liecit. Uvidime, ale som clovek netrpezlivy a obavam sa, ze ak sa nedostavia vysledky do 3 mesiacov tak to dlho nevydrzim a prasknem aj s touto metodou :) Potom vyskusam homeopatiu, ludovych liecitelov, exorcistov, samanov a pod - nech to stoji co to stoji, ja sa z toho dostanem a vsetkych vas potom pozvem na pivo :))

P.S.: ano, som zamestnany a chodim previdlene do prace. Niekedy je to o neskutocnom premahani sa, ale to je svojim sposobom terapeuticky postup, takze s tym bojujem ako sa da :)

Drzim palce

Lara1

Ahoj Myself!

Ja sa takto trápim dva roky. Už fakt neviem, čo mám robiť. Ja som sa pomerne rýchlo dostala k psychiatričke, ale AD som neznášala. Zo začiatku som brala oxazepam, potom dlho nie, ale teraz mám také stavy, že som ho musela začať brať. Psychiater mi nič iné nepredpíše, len AD - je to ako začarovaný kruh, keď mu poviem, že ich branie mi spôsobuje ešte horšie stavy, tak odpoveď je - pomohli tisíckam ľudí na celom svete, pomôžu aj Vám. Tiež sa mi k točeniu hlavy pridružujú aj iné príznaky, čomu sa nečudujem, keď sme neni v pohode dlhšiu dobu - tŕpnutie pravej nohy, tiež v poslednej dobe problémy so žalúdkom. Mám 37 rokov a dve deti. Ty si zamestnaný? Berieš voľaké lieky okrem AD?