pomozte prosim mmam problem ,som cela dostipana ,su to vyrazky ktore svrbia a nechcu sa hojit. Vobec neviem z coho to moze byt.. Mame psika ..MOhli blchy z neho na mna preskocit???blchu som este nevidela len tie stipance..
Preskakuju psie blchy na ludi?
Osobna skusenost? Nepotrebujes chytit horucu zehlicku, aby si vedel ze ta popali.
Alebo to mohla byt Blcha ludska, ktora cudzopasi aj na psoch, aj na ludoch..
Cimo my mame vela psikov doma, zijeme v rodinnom dome, niekedy je obdobie, ked sa tak premnozia blchy, ze naskacu aj na nasich izbovych psikov. Stalo sa mi ze som citila vo vlasoch, ale za pol hodku tam nebol, proste nevydrzal, necudzopasil, len ma raz postipal a usiel. Moze byt ze ty mas skusenost so vsami, ktore sa niekedy zmiesaju s blchami ale to je uz ina kategoria.
čítal som tu rôzne príspevky a nechápem ako môže niekto skalopevne tvrdiť, že psie blchy necudzopasia na človeku a pritom nemá s tým žiadne skúsenosti. Ja s tým skúsenosť mám a o.i. stačí si prečítať odborné články k tejto téme voľne dostupné na internete a hneď sa dozviete, že aj psia blcha môže cudzopasiť na aj človeku.
...bola som 5dni na chorej do kontaktu s inymi ludmi som neprisla a rano sa zobudim a minimalne 5stipancov, ked ze uz je chladno komare to nebudu...asi pred dvoma tyzdnami to bolo podobne aspon 3dni ma to trapilo a potom to zmizlo po postriekani... kazdy spi v inej izbe, nikto nema taky problem len ja...neviete nahodou ci to nemozu mat aj vtaky nejake parazity ktore idu na ludi? uz vazne neviem, odkial sa to moze brat...
Ahojte,velmi zaujimava diskusia. Trochu nechapem, preco niektori skalopevne tvrdia, ze blchy cloveka nestipu. To, ze sa vam to nestalo, neznamena, ze to nie je mozne. Cely zivot mam psa a zazila som to az v jeseni minuleho roku. Blchu som najst nevedela, ale aj lekari potvrdili, ze pricinou je ona. Potom stipance prestali, zahojili sa a o dva mesiace to bolo nazad a dufam, ze naposledy.
Blchy určite preskočia na človeka.Poznám miesto,kde je chovaný pes vonku a je blchami zamorené aj okolie,myslím tým trávnik.Čo v takom prípade?To je hrozné.
Pravdaže idú a hlavne na nohy. Mám s tým vlastné skúsenosti.
nie psie blchy nejdu na cloveka a aj keby sli, tak odidu...robim na veterine....iba macacie blchy idu na psov a tie mozu ist aj na ludi, ale psie NIE.