Preskakuju psie blchy na ludi?

soldierka:))

tak to by som chcela vidieť toho psa, čo žije vonku a nemá žiadnu žiadunkú blchu. Môj otec je veterinár a preto viem, že to nie je možné.
Inak tie psie blchy naozaj môžu parazitovať aj na človeku...

deddy

marisssa je nezodpovedne chovat tolko zvierat a pri tom im nekontrolovat srst ci nemaju parazity, uz zo zdravotneho dovodu a potencionalneho nebezpecenstva prenosu mozno nejakej choroby, taktiez psy i macky by mali byt pravidelne ockovane (a nie len kvoli besnote ale mali by dostat kompletnu vakcinaciu, ktora zahrna i ockovanie proti psinke, leptosiroze ...)
a samozrejme aj odcervovane vhodnymi pripravkami na to urcenymi
mam psa, zije prevazne na dvore, pristup ma jedine do pivnice, avsak si neviem predstavit ze by som sa s nimi mala hrat pricom by som vedela ze ma blchy, pride mi to dost nechutne- a to som velky milovnik psov

marisssa

no my mame doma dvoch psov a styri macky, maju urcite blchy, ziju vonku na dvore,sem-tam pridu dovnutra do domu.hrame sa s nimi a doposial sa nikomu z nas nestalo, zeby preskocila z nich blcha na nas!a ani si to predstavit neviem, ale je to urcite neprijemne.

deddy

psie blchy napadaju ludi najma ak dlhsiu dobu nemali psa doma, tak vtedy skocia aj na cloveka
ak na psovi objavite blchu, ale vacsia sanca je ze objavite cierne bodky, ciastocky v srsti, vtedy treba odblsit (najlepsie pripravkom do veterinara, ale su i rozne spreje -dostat v drogerii)

mišel

Poradí niekto? Dcéra doniesla zo škôlky blchu. Bola som dokúsaná ja aj ona. Blchu som chytila a vyprala hneď posteľné prádlo. Ako ďalej? Kupiť nejaký prípravok v lekárni? Bude to stačiť?

spagheta

keituskaaa ma zial pravdu,mame psa aj macku a babka tiez a raz ho k nam doniesla totalne zablseneho-hned to chytil aj pes aj kocur a co najhorsie,ostali aj v dome...skakali mi po nohach ,po posteli...kusali...jedine ako sme sa ich zbavili-ze sme samozrejme oboch domacich mazlikov vykupali-co bolo tazke hlavne u kocura a cely dom zme vyumyvali a vysprejovali specialnymi prostriedkami...

keituskaaaa

No tak drahi moji,to sa poriadne mylite..Nastahovali sme sa do domu,predosli najomnici mali psa a macku.DLho dlho nic,lebo dom stal 4 mesiace,ale potom sa zacali prebudzat.Stipali nas rano,na obed,vecer,v noci.Boli take agresivne a hladne ze liezli aj na tvar!Skoncili sme dost velkym odskodnym od majitelky a 2krat nam z mestskeho uradu museli poslat 'cleanera's chemickymi rozprasovacmi!Nech niekto skusi tvrdit ze blchy psie ci macacie nehryzu cloveka..a este volaco..bolo nas 4 na dome ale kusali hlavne mna!A preco??Vybrali si ma za zivitelku,lebo im sadla moja krv.Mam to potvrdene od veterinara aj od lekara.Blchy sa zivia tym,co je akurat po ruke.Takze moja,nezostava nic ine..natierat sa a vystriekat cely dom...a pozor..z vajicok sa liahnu po 2 tyzdnoch..vela stastia..

nienie nie

bernie, psia blcha neparazituje na cloveku a ani opacne, ludska na psoch.moze na teba skocit, ale urcite ta nebude cucat.na tele urcite nie/potrebuju chlpy, zvieracie/a ani v hlave.hmmm, moze ist o napr.o svaby.

bernie

Poznam dva taketo pripady.Na dedine maju vonku v bude zablseneho psika a staci ked prejdete okolo neho a naskacu vam blchy na nohy po kolena a silonove pancuchy mozete hned zahodit.Druhy pripad ked na vratnici podniku je zablseny psik a zamestnanci ho obchadzaju,lebo blchy hned naskacu na nohy po kolena.Nezazila som to ale mi to rozpravala kolegyna.