Preskakuju psie blchy na ludi?

MMMaruska

ak ťa niečo strašne zvrbí tak to pokojne môže byť ploštica, ja mám na to takú alergiu že som myslela že sa uškrabem k smrti...

karioll

ver tomu
si pekne mimo,neviem co na teba islo ale urcite to neboli blchy
zaklad su moje medicinske znalosti,30 rocna praca v kynologii a zdravy rozum

[zruseny12]

....ja som citala,ze tiez neskacu,ale mne tvrdia napr.doma u nasich,ze ano...lebo mame psa a nemozme ho niekedy odblsit...ked je velmi teplo,je to hrozne...len zaujimave,ze ked sme ho mali my v rod.dome sme oplotenu zahradu,takze sa nikde nedostal von medzi inych psov/nemal ani jednu blchu...
a teraz u nasich mame problem z blhcami...a tvrdia mi,ze aj doma uz nasli psie blchy...v izbe...
tak neviem kde je pravda...

ver tomu

Karioll ver tomu,ze blchy zo psov aj maciek na ludi idu.Neviem na zaklade coho sudis,ale ja na zaklade osobnych skusenosti.A nebola to jedna skusenost.

lesslie

nicky> mohla by to byt plostica, alebo ludska blcha co bola na tvojom psikovi...treba vsetku bielizen opatrne dat z postele prec, oprat na vysokom stupni teploty, aspon 70 C, postel povysavat a postriekat nejaky, preparatom proti tymto parazitom, psika poriadne vykupat so samponom proti blcham... a najlepsie by bolo este keby psik spinkal vo svojom vedla tvojej postele, mohlo by sa to totiz opakovat a to by si asi nechcela

nicky_lukacova

prosim mam taky problem priniesla som si domow fenku yorsherskeho teriera 2mesiacnu od slusnych a cistotnych majitelow...fenka so mnou spinka uz 2tyzdne w posteli lenze dnes rano som si nasla kopu stipancow ale nic na nohach.su to ako keby male wyrazky w noci som pocula ze mi bzucal komar okolo ucha ale aj tak sa bojim.moja fenka sa skrabe ale nie moc casto a myslela som ze to koli lupinkam lebo ich ma dost wela...prosim pomozte mi a este mozu byt blchy w posteli?ako ich odtial dostat?prosim pomozte

demetermaco1

Čaue psie vši alebo všeobecne zvieracie vši na človeka nejdú robím zo zvieratmi už 20 rokov ale zvieracciu alebo psiu som zatial ešte nedostal,môže na psovi paerazitit,, ludská blcha" a tá prejde zo zvieraťa na človeka. Voš lozí a blcha skáče. Na zničenie treba deratizovať prípravkon dá sa kúpiť v lekárňach alebo v špecializovaných obchodoch napr: VETIS objednať sa dá aj majlom www. vetis.sk tam najsť katalocg a z toho vybtať alebo e-mail:vetis@nextra.sk.sú tam rôzne prípravky ja tekutén tak i spreje sú velmim učinné ale drahé.inkubačná doba je asi 14 dní treba to znova opakovať kým všetko nevymyzne. je to náročný proces a chce to verľa času a trpezlivosti. Prajem všetkým pekný deň a veľa úspechov.

jopal

Verte, ze blchy zo psa na cloveka skacu, aj ho stipu! Ako bolo napisane, plati to vtedy, ked je pes preblseny az moc, ale hlavne vtedy, ak blcha nema na vyber. Priklad: Pes chovany v byte, objaveny velka invazia blch, pes odblseny a nasledne vyhnany na dvor, vstup do bytu zakazany. Po case hladu blchy z bytu pojdu aj na ludi... Ako sa pozna stipanec od blchy? Male cervene bodky, vo viac - menej pravidelnych intervaloch na kozi, ktore svrbia...Pomoc: Pravidelne, viacnasobne zastrikanie celeho bytu pripravkom proti blcham...Ak mate zablseneho psa v byte, doporucujem opakovane viacnasobne odblsenie nejakym pripravkom, ktory blchy zabija a az po cca 3 mesiacoch takehoto odblsovania pouzit antiparazitny obojok...