Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preskakuju psie blchy na ludi?

psia nie ale

Blcha ľudská (Pulex irritans) z rodu blchy (Aphaniptera) meria 2-3,5 mm. Žije v ľudských príbytkoch, kde cudzopasí na ľuďoch i na domácich zvieratách. Larvy sa vyvíjajú v organických odpadkoch na zemi, v posteliach a pod. Blcha psia (Ctenocephalides canis) je približne rovnako veľká. Cudzopasí na psovi domácom. Oba druhy sú všeobecne rozšírené.

jarslav

ja tiež mám problém s blchami,preto som vyhľadal tento chat.Mám psa osem rokov, túla sa kade môže a o blchách som len počul.Až sme si pred rokom zaobstarali mačku a tá nám ich dopriala.Blchy už máme v celom dome. Ráno nakúpim šampóny a spreje a skoncujem s tou pliagou.
Prečítal som všetky vaše príspevky a ďakujem za užitočné rady.

monnka

Prosím vás, ľudia, pomôžte mi. Ako vypadá, keď vás štípe blcha? Na dcére som našla štyri bodky za sebou asi v dvojcentimetrových odstupoch, jedna bola väčšia, ostatné len také milimetrové. Tri mesiace máme šteniatko, sme v tomto smere amatéri, ani sme mu donedávna nedali nič proti blchám (nevedela som, že to naozaj existuje v našich končinách). Šteniatku som našla blchu a nás začali svrbieť hlavy.Ide blcha do vlasov? A na tele objavujem niekedy červenú bodku (2 mm), ale často také sotva milimetrové. Niekedy majú v strede akoby malinký pľuzgierik.Ale väčšinou sú to len polmilimetrové bodky alebo žiadne, ktoré chvíľu posvrbia. Väčšinou sú po jednej, no niekedy sa mi zdá, že sú zaradom. Ale sú takmer neviditeľné. Nevie niekto, či nás štípu blchy, alebo mi už šibe? Psík už má pipetku a nevidím na ňom nič, ale môžu chodiť na psíka aj na nás zároveň? Sem-tam sa škrabe. Prosím, pomôžte.

lolek

1. Ano skacu, ano stipu inac by som na tomto fore nebol.
2. Idu za teplom tak ako aj klieste ale nemaju radi nechlpate miesta a hrubu kozu ktorych ma clovek vela takze preto maju radsej zvierata lebo sa v nich mozu schovat a mnozit
3. Nieje to tak zeby zo pasa skakali blchy len co sa priblizis, jedine ak by ich mal tolko ze by sa uz na neho nezmestili ale ak sa k tebe prituli na hole telo a ma blchy tak je dost pravdepodobne ze daka moze zabludit aj na teba
4. A zaverom, mame psa a neraz som uz chytil blchu ako sa mi tula po nohe(nohy mam chlpate takze som to pocitil ako steklenie ked sa predierala cez chlpy) a aj postipanie som uz zazil neboli ale po chvili zacne svrbiet

jojokocurko

jasne ze psia ci macacia blcha moze pohryznut aj cloveka, mam skusenost a preto radsej bojujem proti blcham najskor u svojich domacich milacikov, staci obycajny Advantix a zarucene sa nemusite bat blch :)

kosa

pes musi mat cisty pribytok, takze cistite psovi jeho pribytok.

blchy neskacu zo psov na ludi ci naopak,alebo na ine zvjerata ale sa rjadja refleksom ze idu za teplom.

ver tomu

No opakujem karioll,mali sme psa aj macky,blchy som videl na vlastne oci a musel som ich potom chytat po posteli a vsade inde,aby sme ich vykantrili.Hadat sa s tebou nebudem,nema to vyznam.Mysli si co chces.Ziadna teoria,overena prax.Ta tvoja praca a rozum su asi celkom mimo.

kukuruza

Blcha psia síce dáva prednosť cudzopaseniu na psoch, ale dokáže po obmedzenú dobu žiť i na inom hostiteľovi. Pokiaľ je pes silne napadnutý blchami, môžu tieto prejsť i na človeka.

www.dddactiv.sk