pomozte prosim mmam problem ,som cela dostipana ,su to vyrazky ktore svrbia a nechcu sa hojit. Vobec neviem z coho to moze byt.. Mame psika ..MOhli blchy z neho na mna preskocit???blchu som este nevidela len tie stipance..
Preskakuju psie blchy na ludi?
ahojte tak ja pisem preto že mam akurat take obdobie že som bolaisty cas brutalne dostipana, myslela som si že "svina komar" no mamka včera objavila v mojej izbe blchu. vravela že ju chytila no ja sa bojim že tam ostali dajake vajicka. Idmem kupit biolit a ak vsetko postreikame može sa to vratit abo ne??? lebo newm skade sa mohla zovrat, sme absolutne cistotna rodina vždy mame vsade upratane a vonave a cisto a newem s kdae to može byt mame skrecka ktory sa občas skrabal myslite ze by to mohlo byt z neho???????abo z coho?? prsoim poradte bojim sa ze by sa to mohlo premnozit.abo dačo take..asi pred istym casom som mala to iste som myslela že ten komar a som sa prestahovala na spanie do inej izby a to prestalo a jak som sa vratila do mojej ta to znova začalo. Raz spala v moejje izbe aj segra, ale na nu nic neslo mozno tym ze mala vlastne periny abo ja neviem. a ešte ped casom som navstivila kamosku ktora ma psa. mslite ze by to mohlo byt z toho????jsa som zufala prosim poradte NIEKTO!!!!!:((
chcela by som sa opýtať či aj zajačiky chované v byte možu mať blchy
no bohužiaľ idu
ja nastastie taky problem nemam, ale moja jedna znama je zufala kazde leto. z ich 4 clennej rodiny ona so synom su kazde leto dokusaní blchami. dcera a manzel s tym absolutne nemaju problem. a to im staci prejst v lete o trave, kadial predtym presiel pes a maju tie potvory na nohach a stipu ich. uz sa radila aj s koznou, ale ta vobec nevedela jej poradit ako sa tomu branit.
No ja mam vela psikov, (teda aj nejake blchy sa najdu, zavisi od obdobia), doma aj v byte a este som nezazila ze by na mne parazitovala blcha. Ved to by bolo ake nebezpecne, ved blcha je medzihostitelom pasomnice psej. Stane sa zriedka ze na mna vyskoci a postipe ale nevydrzi dlho, ako keby som jej nevyhovovala.
Nie je pravda, že psie blchy na človeka neskáču!!! Robím vo veterine už nejaký ten rok a postretávala som ľudí, ktorý boli psími blchami napadnutí práve od svojich štvornohých miláčikov. Treba odblešiť zvieratko, vydenzifikovať byt a po mesiaci to opakovať, kedže sa do rôznych škárok v domácnosti (parkety, nábytok, tapety,..) môžu "uvoľniť" jednotlivé vývojové fázy bĺch.
Jo viem o com pises, len ta to postipe, ale necudzopasi to na sebe. My to mavame v rodinnom dome raz za par rokov. V pivnici sa nam obcas nahromadi podzemna voda ked su dazde a tym sa to zacne mnozit, az sa to presunie aj do domu, do kobercov a je to hnus sa toho zbavit, ale podla mna to nie je blcha psia. Neviem co to je za
c, ale je to mensie ako blcha a cierne a stipe to jak hovado.
cez leto som bol brutalne postipany na nohach,hlavne chodidlach. jednu som aj chytil pod trikom. 2mesiace po deratizacii to zacalo opat, len su slabsie stipance. zacinam byt paranoidny? idem deratizovat opat. mam aj pocit,ze po mne stale nieco lozi
ahojte.zacala som vysku a som na intraku.objavili sa mi na tele pupence a ked som sa docitala, je pravdepodobne ze su to blchy.doma som nasla jedeho malickeho cierneho tvora ktory skace.to bude asi blcha.je mozne ze som ju priniesla domov z intraku alebo z autobusu?to je uz jedno.bola som u koznej,ona povedala ze to je kozna chripka.prosim poradte mi,ako sa ich mam zbavit,ked uz som ich uz raz priniesla domov?kde sa daju kupit pripravky a ake?stale je poupratovane a vyprate.tak ja neviem.len mi poradte co na nich zaberie, aky pripravok a v akom obchode sa da kupit.vopred velmi pekne dakujem.Nika.