pomozte prosim mmam problem ,som cela dostipana ,su to vyrazky ktore svrbia a nechcu sa hojit. Vobec neviem z coho to moze byt.. Mame psika ..MOhli blchy z neho na mna preskocit???blchu som este nevidela len tie stipance..
Preskakuju psie blchy na ludi?
Je plno pavukov, ktore stipu. Niektore su aj velmi nebezpecne. Jeden z najhorsich v USA nie je tarantula ani cierna vdova, ale "nevinny maly brown recluse, ktorych na juhu najdes v kazdej domacnosti. Nestipu casto, ale nasledok su hrozne rany(nekroza) a rozpad tkaniva.
Na Slovensku nie su, na stastie, ale pavukov je vsade dost.
Na nohach byva koza hrubsia, blchy by vyhladavali skor nieco chlpate a s jemnou kozou.Ak by aj psia blcha preskocila na cloveka, dlho by u neho neostala, lebo clovek nie je vhodny hostitel.Ja ako decko som sa hravala so zablchavenymi psami a nikdy nic.Je to zaujimave, ze to mas len na nohach. Riadne si skontroluj izbu, pretoze to moze byt aj pavuk a to si nerobim srandu.
No ja som zase citala v casopise,ze prejdu zo psa na cloveka,ale niekto hovori,ze nie.Ale ten svet je uz taky prekruteny,a vsetko je v nom naopak,ze mozno aj blchy sa v nom zmenili.:).......prajem krasny den.
no vidite ako v skole klamu:-)
Opatrenia na prevenciu a pri napadnutí
Prať šatstvo a posteľné prádlo. Čistiť, vysávať miesta, kde spávajú domáce zvieratá. Psom a mačkám dať obojok proti hmyzu alebo im čistiť srsť každé štyri týždne prípravkom proti blchám, ktorý je možné dostať u zverolekára a ktorý pred blchami chráni niekoľko týždňov.
Proti blším larvám v koberci pomáha aj časté vysávanie a prášenie. Larvy v textíliách hynú praním alebo žehlením – podľa možnosti pri vysokej teplote.
Pri napadnutí blchami pomáhajú insekcitídy ako prášok alebo sprej. Miesta pre domáce zvieratá, postele a matrace atď. ošetrovať podľa návodu, aby sa najprv zničili blchy. Potom v odstupe 14 dní používať jeden- až dvakrát takzvané „inhibítory zvliekačov kože“, aby sa zničili aj larvy.
z www.primar.sk
mejka ja som hovorila tiez z vlastnej skusenosti...chodime na chatu kde je 6 psov,kazdy blchavy ako parom.je nas tam vzdy minimalne 5 ludi,co ich v kuse natahuju a hraju sa s nimi a za tych 15 rokov sa tam vystriedalo velke mnozstvo ludi a nikto ani stipancek...takze to nieje len o mne.
no newiem z coho ineho by to mohlo byt strasne to svrbi az do krvi a mam to len na nohach..Ako sa mma toho zbavit?