Ahojte, prosim vas mate niekto skusenost s ochorenim "Sínus pilonidalis"? Ako dlho sa to lieci? Priatel je uz po operacii a stale sa to nechce zahojit, tak sa chcem trochu informovat. Ak nieco viete piste prosim.
Sínus pilonidalis
ja som tu už stály prispievateľ, ale nedá mi to:))mne táto choroba naplno prepukla minulý rok v júni. nevedela som, čo to je, ved to bola iba malá ranka, hnisalo to, aj s krv tam bola, ale som si myslela, ved sa to zahojí. ale ono sa to nehojilo, sedieť som tiež niekedy nemohla a aj ma to bolievalo. ale ja som stále čakala, doteraz neviem na čo. mastila som to, repíkovala a všelijaké blbosti a nič. k lekárovi som sa odhodlala až vo februári, ale ani mi poriadne nepovedal, že čo to je, len som brala antibiotiká a stále sa to nelepšilo, nerezal ma ambulatne ani nič také, ale hned na mňa vybalil, že operácia, to som skoro z toho umrela. na operácii som bola v júni, po nej som sa cítila celkom dobre, nemala som žiadne bolesti. ale po týždni som dostala vysoké horúčky okolo 40-tky ,asi nejaká infekcia, nasadili mi antibiotiká a tie našťastie zabrali, ale musela som chodiť každý 2.deň na preväzy a tiež mi to preplachovali peroxidom. teraz som pol roka po a som rada, cítim to, ale to každú ranu budeš už cítiť. moja doktorka mi povedala, že stačí, aby ti tam nechali vnútri čo i len kúsok nejakého toho svinstva a vráti sa ti to znova, tak toho sa teraz obávam, ale dúfam, že to nie je moj prípad, lebo to bolo ozaj strašné obdobie.
Zdravím všetkých trpiacich na tuto otrasnu chorobu.Prosím Vás pekne poradte čo by v mojom prípade bolo pre mňa najlepsie v zdolaní tejto pliagi.Mám to prví krát v živote a dosiahlo to vo mne rozmer cca-3cmm.Prosím vás vy ste to mali tiež také veľké????Doktor my predpísal proti infekcii uživať tabletky s názvom MEGAMOX BID 1G. Už som podstupil narezanie, vloženie drenážnej trubičky na odvod tej hnusoby čo zo mňa vyteká-aj Vám sa po tomto zákroku tak veľmi ako mňe ulavilo čo sa týka bolesti, veď dovtedi som si nemohol ani sadnuť na tú ritňu kde my to narástlo a teraz chodím každý deň na prevez s tým, že my vždy doktor strekne peroxid vodíka do vnutra cez tu drenážnu hadičku na dezinfekciu zvnutra..Aj Vám to takto robyli?Už to mám presne týždeň od úplného začiatku kedy ma to začalo boliet v sedacej časti zadku a počas dvoch dní to dosiahlo ten spomínaní rozmer.Doktor vraví ze za párdní by to malo ustúpiť.No a keď sa to zhojí, že toto celé bude končiť vyoperovaním toho podkožného kanáliku kde to vzniklo.Tak čo vy nato aj Vy ste mali takýto priebeh tohoto zlého sna??? Proším popíšte hoci-čo, akoby som si to liečenie mohol uľahčit.Dikes.Maco
ani neviem, co to je, nikdy som to nepocula. ja si nemyslim, ze na toto nieco pomaha, uz som tomu prestala verit.
no, aby som pravdu povedala, mne na to nepomohlo nič. skúšala som všelijaké maste, repíky, brala som aj antibiotiká a nič, vždy sa mi to zahojilo a potom zase prasklo. ambulatne mi to nerezali, nakoniec som aj tak musela ísť na operáciu, takže asi to bude jediná možnosť a budeš mať pokoj. dáš sa uspať a nebudeš cítiť ani bolesť. potom ti už len ostáva dúfať, aby ti to všetko vybrali, aby sa ti to opäť nevrátilo. :(
No neviem, či aj na predkolení, ale ja som to mala v oblasti kostrče. Pred 2 mesiacmi mi to vyoperovali, mala som to až rok a už som to nemohla vydržať, je to fakt naprd. Bola som v celkovej anestéze, takže si nič našťastie nepamätám. Niekedy sa to ani nezašíva a tak voľne sa to hojí, ale mňa zašili. A ťažko sa mi veru sedí a aj to bolieva, ale čo už. Len dúfam, že sa mi to už nevráti.
a kde sa ten vred vlastne nachadza?
na predkoleni?
no je to fajn naprd choroba. Ja som s tym bojoval vyse dva roky a absolvoval 3 operacie. Dobra sprava je, ze sa nato neumiera, ta zla je, ze to nevedia poriadne liecit a bezne sa to moze tahat aj tak dlho ako u mna. Zalezi ake ma kto stastie. Ja som tam mal vlasy, takze to nevedeli na prvy sup poriadne vycistit. Niekto tam nema nic, najde sa aj zub... Operacia neboli, iba ked ti to nejaky suflikant ansteziolog zle umrtvy. Horsie je to potom s hojenim a so sedenim... Zelam rychle uzdravenie a hlavne trpezlivost... Pokial to budu chciet operovat, samozrejme si treba najst kvalitneho chirurga