Ahojte, prosim vas mate niekto skusenost s ochorenim "Sínus pilonidalis"? Ako dlho sa to lieci? Priatel je uz po operacii a stale sa to nechce zahojit, tak sa chcem trochu informovat. Ak nieco viete piste prosim.
Sínus pilonidalis
Branjo, kuup si ALOE First rozprčašovaač-to máš aj na hojenie aj na higienu!!!!
www.internetovypredaj.sk
...mna na to operovali v priebehu dvoch rokov 4krat a stale sami to vracia!doktor mi doporucil zvysenu hygienu zesi to mam holit!dodrziavam to na sto percent a nwpomaha to!nevie mi niekto nieco poradit?dakujem Brano
...čafte všetci.Ja skušam zisťovať o výrobkoch, ktoré odporučila Ivka1 na tomto fóore.Najdete ich na tomto odkaze:www.internetovypredaj.sk
...jáááááááj babi keď Vás takto čítam, že zašiť-nezašiť je my s toho blbo- ale hlavne už ani ja neviem čo je správne, veď fakt že niektorí z minulodňových fóór hovoria zašiť a niektorí že nezašiť...neviem.V mojom prípade my doktor povedal že zašiť..najhoršie natom je, že mňa to zatial len čakááááá...uuuuff
No, to pocujem prvy krat, ze by sa to nemalo zasivat, ani mi to nikto z chirurgov nevravel...??..A teda vzdy ked ma operovali to zasili..Booze, to si ani neviem a ani nechcem predstavit, ze by mi to nemali zasivat a mala by som chodit s otvorenou ranou..:/
A aj vás niekoho zašili ako mňa??? lebo mne hovorili pri poučení pred operáciou a tak, že sa tá rana nezvykne zašívať, že sa to nechá voľne hojiť také otvorené a že sa to postupne zvnútra hojí, a trvá to vraj pol roka. a po operácii mi lekár povedal, že mi to zašili. nakoniec som rada, lebo si neviem predstaviť, že by som chodila pol roka s obväzom na zadku. mne stačil ten mesiac a tom som už mala aj opreniny, podráždenú celú pokožku okolo z toho leukoplastu a každý deň, ked som si to zoškrabovala, tak som plakala. :(( je to proste strašné
Zdravim vsetkych tu pritomnych, co maju tuto diagnozu, al. sa len informuju. Takze , ako citam, asi nebudem jedina ktora ma za sebou cca tie 3 operacie.. U mna sa sin. pil. objavil uz v r. 2001 a odvtedy sa to so mnou taha az do teraz. Prvu operaciu som mala r. \'02.. Tiez som si myslela ze to je len jednorazova zalezitost, avsak ked sa mi ta rana 3 tyzdne po operacii znovu otvorila s tym istym svinstvom, chirurgovia sa az vtedy zacali zmienovat ze nech nestresujeme, pretoze to nemusi byt moja 1. ci 2. a posledna operacia.. a aj tomu tak bolo.. v r. \'03 som isla znovu pod skalpel a min. rok tak isto.. niet tomu konca kraja.. stale to hnisa, potom sa rana zavrie.. potom zase po urcit. case otvori, krvaca a stale dokola.. cize moje navstevy nemocnice su ako moja 2. skola.. No a o tom ani nehovorim, kolko som musela a este stale musim vymeskavat zo skoly a tyzdnove preliecovania si kvoli mojej mierne komplikovanej dochadzke do Blavy ani dovolit nemozem. Cize operacia za operaciou. Mno, a vzhladom k mojmu momentalnemu stavu tej diagnozy, mi v najblizsej dobe hrozi dalsia, cize uz 4. operacia, presne po roku mojej poslednej operacie, ale vzhladom k tomu ze som prave v maturitnom rocniku si mozem nejaky dalsi zakrok dovolit az buduci rok, a tym cely ten cas chodit s gazou na zadach. A uz mam fakt chut si dat asi plastiku celej tej kostrcovej oblasti..lebo ja uz fakt neviem a som znechutena z celeho tohto svinstva.
nezufajte ! tato choroba je tazko liecitelna ja som to mal narezane v roku 1998 a potom sa to vratilo v r.2004 a mal som to velke ako muzska pest a chodil som s tym este 3 tyzdne . a tieklo to ako mlieko z rany nieco strasne ale zacinam pocitovat ked sa ochladilo ze ma to zacina pobolievat tak asi budem musiet navstivit lekara.