Sínus pilonidalis

Gerry

Kontraproduktivna si tu akurát ty muc.Buzeruješ chladnokrvne na viacerých forach.Peto ma snahu pomosť a dal si námahu tolko o tompopisať....ja si to cením.

Peto T

Ozaj, a vysoke davky vitaminu C by mohli byt nebezpecne pri vaznom deficite G6PD. Davky nad 10g denne by sa nemali zacat uzivat naraz pri rakovine, lebo by mohlo dojst ku odumretiu velkej casti nadoru a septickemu soku. Vysoke davky sa mozu dosiahnut len postupnym zvysovanim.

To je napokon vhodne aj pri "nie az takych vysokych" - postupne zvysovat, aby si telo zvyklo.

muc

Peto poznas to ze menej je niekedy viac?! aby tvoja snaha nevysla navnivoc tym, ze do kazdej temy pchas svoj prispevok. ma to nabeh na kontraproduktivitu

Peto T

Hádam to niekomu pomoze. Aj ked neviem, ako pri tomto ochorení, ale vo všeobecnosti proti infekciám, na podporu imunity a pre rýchle hojenie rán je dobrá kombinácia vitamín C, D a B3. Avšak nutné sú vysoké dávky. Doplnkový zinok tiež nie je na škodu.

Vitamin C sa da bezpecne uzivat v mnohogramovych davkach, oficialne je uplne bezpecny 1g denne (EU) resp 2g (USA), pri vyssich davkach moze vzniknut mierna jednorazova osmoticka hnacka, ale u niektorych ludi nenastane ani pri 15g (15000mg!)denne, ak sa uziva rozdeleny do viacerych davok pocas dna (to sa odporuca pri akychkolvek davkach). U zdravych ludi sa ine vedlajsie ucinky nepotvrdili ani u omnoho vyssich davok. Treba vela pit.

Riziko by mohlo byt pri poruchach obliciek, metabolizmu zeleza a medi, a uzivani antikoagulantov, ktore C neutralizuje.

Mne sa po asi 2 mesiacoch kazdodenneho uzivania C 2-4g podstatne zlepsila imunita. Vyhybam sa pripravkom s umelymi farbivami a prichutami.

Vitamin B3 (niacin/niacinamid) podporuje hojenie, ale skutocne vyrazne sa to prejavi az od cca 25mg/kg/den, co su pomerne vysoke davky. Udajne mozu taketo davky uz zatazovat pecen, aj ked nejake velke problemy som v literature nenasiel. Opatrnost a pecenove testy namieste. B3 sa samostatne tazko zhana, aj ked byva obsiahnuty v B-komplexoch, tie davky su strasne male. Ale prirodny B-komplex treba uzivat tak ci tak pri uzivani ktorehokolvek B-vitaminu, aby sa udrzala B-rovnovaha.

Vitamin D by som odporucil vo vysokych kratkodobych davkach, raz za cas, ked sa objavi problem. Kratkodobo su bezpecne aj davky 50000IU tyzdenne, az po dobu 8 tyzdnov, ale dlhodobo sa da vitaminom D predavkovat, takze pre dlhodobe uzivanie by bolo rozhodne treba skontrolovat hladinu v krvi. Najlepsie je chodit na slniecko, tam sa predavkovat neda, akurat opalovacie kremy od faktora 8 uplne zabranuju tvorbe vitaminu D.

Pozrite tiez

rizikaockovania.sk

polama

ahojte, mne by tiez pomohla nejaka ucinna a dobra rada na liecenie tejto choroby, pripadne ak poznate nejakeho dobreho chirurga... Ja sa na toto liecim od roku 2005 a bola som uz 4 krat na operacii. teraz mi to opat "zacina". poradte mi niekto. dakujem.

Ivka 1

Syn mal tiez sinus pilonidalis a pekne sme to vyliecili Aloe Firstom. Tiez som mu z toho najprv povytahovala pinzetou chumaciky chlpkov , potom z toho islo velmi vela hnisu s krvou a nakoniec len zltkasta tekutina. Trvalo to tyzden ,kazdy den som mu to vycistila a prestriekala .
Pekne sa to zahojilo aj bez chirurgickeho zakroku.

slavos

Ako si to tu čítam, tak mám pocit, že nič dobré ma nečaká.Teraz som si našiel na kostrči hrčku a šiel som na pohotovosť čo to je a tam mi to hneď narezali a vytlačili ten hniz von.Zajtra mám ísť na prevez a som zvedavý čo ma tam čaká.

libuse

Ahojte,
moj priatel mal uz asi 8 operacii, je tomu 9 rokov od kedy to zacalo a vobec sa to nehoji. uz mu aj stahovali kusok koze z oboch poloviciek zadku, lebo koza v strede je slaba a neda sa to proste zahojit. Sme uz zufali, lebo radi sportujeme a takto sa neda zit. Clovek nerobi nic viac nez sa trochu prejde :-(
poradte nejakeho dobreho odbornika v Cechach alebo na Slovensku prosim

2

cafte...ja mam uz po sebe 5 operaciu...ta posledna bola najhorsie. teraz ranu nechali otvorone (cca 10 cm dlhy, a 5-6 cm hlboky)vsetko vyrezaly co nasli, 2 mesiace som len lezal na brucho a pouzival som dva veci. respektive 3 - repik - to je klasika, najprv actisorb, a potom promogran - a teraz to vyzera tak ze denne na to sedim 10-12 hodin, kvoli pracu. tie lieky su dost drahe, ale zdravie je naj...

dubravka

chcem sa opytať čo je to "FIRST" lebo ja to liečim iba jodovou tinkturou "betadine", že si to davam na ranu, ktorú mám po operacii, je to pliaga, vôbec sa to nehoji, lekar skúša všeličo, zašité, nezašité, je to zlé....