Sínus pilonidalis

xigirl

ahojte, aj ja som bola"postihnutá sinusom", nechcem vás strašiť s časom hojenia, lebo ja som bola ojedinelý prípad, ale môže sa to naozaj hojiť veľmi dlho, takže Vám želám veľa trpezlivosti a hlavne si vybrať toho správneho odborníka ako som si vybrala aj ja, aby sa to nevrátilo.

tomi88

Ahojte. Mohol by niekto napisat ako sa to prejavuje ten sinus? Lebo pred dvoma dnami som pri vstavani mal bolesti, ale len bud ked som sa zdvihal alebo ked som sa predklonil a chcel sa vyrovnat. Pri vsetkom ostatnom necitim ziadne bolesti.

zuzka2206

Ahojte.Ja som akurat po operacii,zajtra budu dva tyzdne co mi vyoperovali ten sinus pilonidalis.Ja som to mala vedla kostrici asi 2 cm od nej na lavej polke zadku.Doktor povedal ze to musia napustit farbyvom pri operacii aby videli kde sa to taha a vsetko treba vyrezat aby sa to nevracalo teda neobjavovalo.Mam rez do tvaru 7 lebo mi to z jednej polky prechadzalo na druhu a vraj to bolo dost velke tak mi tam urobili plastiku ( dnu mi nieco vlozili aby som nemala dieru ).Po operacii som vedela spat na jednom boku ale nebolo to nic moc.Dnes si uz aj sadnem ale este neviem spat na chrbte.V nemocnici som bolo 6 dni a konecne som doma.Este mam stehy lebo nechcu nech sa mi rana otvori ale uz o dva dni ich idem vybrat.Zatial sa to hoji dobre a ked tu citam ze niekto ma za sebou viac operacie tak len dufam ze ja budem patrit medzi tych ktorim sa to uz nevratilo.Tak tím co su pred operaciou drzim palce.Moja rodina si mysli ze preto to bolo velke lebo som to mala 10 mesiace ale doktor povedal ze maju pacientov co pridu az po 5 rokov bolesti.Tak sa majte a dam vediet ci sa to zahojilo ako malo alebo s tym dalej bojujem.Majte sa pekne.

mišo

Ja mam tiež skusenosti so sinusom. Trvalo to asi dva roky kym som sa odvazil s tym ist za lekarom. Ten mi odporucal chirurgicky zakrok. Tak som sa nechal prehovoriť a odvtedy mam s tym pokoj. Jednoducho to vyrezali von a je pokoj. Vrelo odporucam vsetkym nech si to daju vyoperovat. Je to pohodlnejsie lebo clovek sa nezaoera mokvajucim otvorom na konecnikom.

jano r.

Zdravím všetkých, ja sa s tým trápim už 10 rokov a to mám teraz 26, takže mi to tiež spríjemnilo pár dní, teraz tak vyše 2 rokov s tým mám pokoj, občas síce vytvorí maličký otvor 1 až 3mm, ale proste to ignorujem, nevšímam si to. Kto ešte neskúsil, tak odporúčam imunologické vyšetrenie, mne vzaly výter z rany, zistily aké baktérie su v rane, vyrobily protilátky a výrazne to zabralo, začalo sa to hojiť, najhoršie obdobie je leto-vtedy by som si nenechal robiť žiadne chirugické zákroky. Raz som bol s tým na marodke od 3 mesiace cez zimu. Kto chce viac info tak nech mi napise mejl na jan.raczko@gmail.com

fifo

Zdrawicko!Mam 17r.a uz mi sinus 2krat operovali,tiez pri kostrci.Prvykrat sa to hojilo 5tyzdnov,teraz 4mesiac.Som z toho na nervy,aktivne som sa venoval bodybuildingu a teraz akurat chodim na prevazy.Neviete cim by sa to dalo urychlit?Dakujem

branoo1

Pomaha na to gafrova mast s ichtamolom. Ta svinstvo odstrani, no zatial neuspesne, pretoze sa to zas a zas zapali :( toto je nocna mora!!