prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
kaciatko 7, neviem ake mas problemy ale zelene odporucam kazdemu. Su sice velmi drahe, ale kto potrebuje extra ziviny a vitaminy, tam je to podla mna na mieste.
rng mohla by som to uzivat na stitnu zlazu ? www.klas.jagun.net
dakujem RNG ale mna brucho nebolelo ani hnacku som nemala ...len proste to caste mocenie...a beriem asi 2 grami denne ale taku 100% kyselinu ascorbovu len si k nej davam aj vapnik aby to bolo neutralnejsie...
aha, ja uzivam wormwood asi len 2 tyzdne, 3 kapsule denne, plus jednu vysypem do hor.vody ako caj, lecitin uzivam a calcium 400mg denne. neviem ci to staci. a ten jod aky mam uzivat, to moc nepoznam. idem este pridat zelene zmesy, zel.jacmen a pod. a nemam uzivat aj to striebro, dost tu o nom citam, len neviem, ci aj pre mna je potrebne. diky
kyselina askorbova jemne drazdi creva,ako vsetky kyseliny a octy, prekysli ich a telo sa snazi neprijemny(kysly) obsah vyhodit=hnacky a odvodnenie(dehydratacia) tela.
Hnacky nemozno trpiet, lebo oslabuju znacne telo.
Karolka, vysoke davky vitaminu C sa mozu brat len do crevnej tolerancie a zasadne len v neutralnej forme.
Zacnes s nizsimi a postupne si telo navykne na vyssie.
Neviem ake davky beries, ale ja osobne som zniesol na zaciatku len 2 gramy kyseliny askorbovej rozdelene na cely den, dnes beriem 5 gramov bez problemov.
A vo forme neutralnej ako ester C som bral niekolkokrat 2-3 dni aj vyse 30 gramov denne(virusove chripkove sezonne ochorenia)
Dakujem za radu, RNG, idem si to nastudovat. Pekny den
Inac na odtucnenie pecene je lecitin a calcium D- glucarate.
Pozor na wormwood(palina prava, artemisia absynthia), nesmie sa velmi dlho brat. To zistili uz pred vyse 100 rokmi vo Francuzsku, kde bol oblubeny bylinny liker absint s vyluhom paliny pravej. Aktivna latka je tam artemisinin, ktory sa viaze v tele na zelezo, com poskodzuje postupne nase bunky. Ked ho prestanes pouzivat, bunky sa velmi rychlo regeneruju. Naproti tomu ale rakovinne bunky a mnohe parazity a mikroby schopnost regeneracie p[rakticky nemaju, takze je to vyborny protirakovinny (cytotoxicky)a protiparaziticky(wormwood je v preklade odcervujuce drevo)prostriedok
Rng chcela by som sa opytať začala som uživať vysoke davky vitaminu C ale tak ma to prišerne odvodnuje že sedim skoro cely den na WC a normalne sa mi začali zvyraznovať mimicke vrasky ( zrejme dehydratacia) pijem 3l denne....čo mam teraz robiť?...dakujem za radu
kaciatko, akekolvek znecistenie tela sa telo snazi vyhodit aj cez kozu.
Ak sa mu to nepodati normalnymi cestami , ani cez kozu, zacne tvorit v ramci tela "smetne kose" ako cystym myomy, tumory, hrcky atd.
Takze je potrebne enzymaticke cistenie, jod a voda.
Pripadne, aj precistenie criev(vlakniny,saponiny, probiotika=to radim kazdemu bez vynimky) a precistenie pecene(protokol dr Berksona, ktory cisti aj regeneruje pecen)