prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
kaciatko, zalezi od toho, na koho narazis. Ja som poznal aj zopar velmi informovanych farmaceutov. Zialbohu je ich coraz menej a bezni su len predavaci liekov.
Takych co ti namiesaju rozne veci je velmi malo, zialbohu. A takych, co sa zaujimaju o prirodne doplnky je este menej.
Hoci niektore predavaju, nevedia o nich obvykle nic, lebo sa to v skole neucili a samostatne vzdelavat sa o tom, na su prilis lenivi.
Nuz taka je bezna ludska natura....
nelynka, dufam, ze tam nemas zapal!.To by ale poznali na krvi. Takze len trpezlivost, hojenie trva nejaky cas.
A nezabudni na probiotika, selen, zinok a pod, hlavne po operacii, kde ti urcite dali antibiotika treba si znicenu crevnu floru napravit.
Bozenka, jodova tinktura sa vstrebava cez tenku kozu, najma ked si ju das na spodok brucha alebo pod pazuchu. 10 kvapiek raz za tyzden staci. Ten flak ti zmizne za den alebo skorej, co je znak, ze sa jod vstrebal do tela a rozne sa tam organicky naviazal. Tak ako telo potrebuje vapnik horcik , tak potrebuje aj zinok, selen a jod, ktore ale zialbohu z potravin nedostavame v dostatocnom mnozstve. Preto si ich nejak musime doplnit,pravidelne, aby telo spravne fungovalo.
Tento sposob doplnenia jodu je lacny a ucinny.
Jod potrebujeme na tvorenie roznych hormonov, enzymov a podobne v tele. Tj je sucastou enzymatickeho cistenia.
Ja ho pouzivam pravidelne tyzdenne uz roky a samozrejme pouzivam aj doplnok enzymov, pred jedlom na cistenie, s jedlom na zlepsene travenia a absorbciu.
Telo sa neustale spini/zamoruje a preto ho treba prevencne cistit.Inac to vedie k roznym neziaducim problemom, dokonca vytvoreniu vseliakych nefunkcnych tkaniv a niekedy az k rakovinam, ked sa tie nefunkcne tkaniva zvrhnu a zmenia na prudko rastuce(malignant)
dakuujem velmi pekne za radu
co sa tyka vonkajsej rany hoji sa pekne, ja sa citim tiez v pohode ale neviem preco ostalo zatial brusko take nafucane. vazila som pred operaciou 48kg a teraz mam 46 kg ale citim sa ako by som vazila tonu
mala som v oblasti pupka herniu a davali mi tam tu sietku, dufam ze bude vsetko oki lebo ja sa uz necem vratit do nemocnice
dakujem RNG, bo v tych lekarnach sa clovek nic nedozvie.
nelynka, na zrychlenie hojenia pomahaju enzymi, napr 2x600 GDU bromelainu(enzym zo suroveho ananasu) alebo serrapeptaza(3x40 tisic jednotiek)
kaciatko 7, pozri na zlozenie. Ta "prava" ma obsahovat 2% jodu, 2.5% KJ a 50% alkoholu.. Tj dokopy asi 4.5% jodu.
Na dobytok veterinari pouzivaju zaj silnejsie koncentracie, az 7%Pokial tam nedavaju nic skodlive(a nemali by, inac by poskodili zvierata) tak to iste je vhodne aj pre ludi.
Predavaju sa tiez pre cestovatelov kvapky na sterilizaciu vody, ktore su obvykle tiez podobna tinktura jodu v alkohole)
Olii, momentalne pouzivam transresveratrol v takych davkach, ako bol pouzivany vo vyskume, kde dospeli k vysledkom, ktore dnes natlacia na kazdu flasku obsahujucu resveratrol v ovela mensich mnozstvach.
Ja beriem 1000 mg denne.
Samozrejme beriem aj vitamin C, ale nikde som nepocul, ze by prave vitamin C potencioval(zosilnoval) ucinok resveratrolu.
Skor rozne polyfenoly.
Zialbohu absorbcia resveratrolu cez zaludok je velmi mizerna-menej nez 1% sa dostane do krvi.
Spekulujem o rozpusteni resveratrolu v alkohole(50 g na liter)a davat si 2 kvapky do lyzice vody pod jazyk, lebo priama absorbcia cez sliznice do krvi bola namerana podstatne lepsia, kde davka 1 mg pod jazyk dosiahla vyssie koncentracie v krvi nez 500 mg ustne.pozri na google.com pod slovami resveratrol,Wikipedia)
Mozno pre to resveratrol z vina, kde ho je celkom malicko ma take ucinky na niektorych, co si podrzia(omalaju) vino v ustach.
Inac bohaty zdroj resveratrolu su vyhonky(uponky) hrozna, ktore obsahuju az 50 nasobok toho, co supky z hrozna. Ako deti sme ich trhali a hryzli pre ich kyselkavu chut.
Kupila som 2% jod.tinkt.,nakvapkala na brucho a cakala,nic,zostal mi tam len velky zlty flak....ma to tak byt?Ako casto by sa to malo opakovat aby som si prcistila organizmus?Dakujem...
adrii, su rozne uzitocne byliny na rozne ucely. Mnohe z nich su vyborne na caje na kazdodenne pouzivanie. Neviem ktore pijes ty, takze nemozem mat konkretny komentar.
Ja striedam malinovy, prhlavovy, zeleny a rozne viaczlozkove.