Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

Andrea77

Dobry Den RNG,
chystam sa dnes objednat zo swansonu nejake doplnky.Maju tam zlavy.Chcela by som ale poradit ohladom enzymov, kedze tie som objednavala z puritans.Neviete mi nejkae dobre poradit aj od Swansonu? dakujem

amika

RNG,ten curcumin a dumbier si myslel ako tabletky? btw zijem v holandsku,takze by som to mala pohladat niekde tu,len sa bojim,ze neviem tie nazvy a ani predajne,kde to predavaju
dakujem zase

RNG

amika, nemozem na tomto fore davat konkretne zdroje jednotlivych doplnkov. To neprejde cez cenzuru administratorov, pozri si na pravidla.
Mozem len vymenovat jednotlive:
protizapalove: curcumim, dumbier, boswelin , bromelain.
Antivitalne: pozri do temy herpes.Tu by som ja osobne pouzil astragalus, oreganovy olej a chaparal. Samozrejme aj vacsie davky vitaminu C(5 gramov+)
Odhlienujuce je NAC(2x500 mg) a znova oreganovy olej, dostanes ako Candimin aj na Slovensku, odporucam ale vyssie davky, 3x2 kvapky.
Na cistriace enzymi som napisal prispevok do -odkaz odstránený-
Tam som porovnal niekolko silnejsich enzymov. Zialbohu na trhu je plno velmi slabych a malo ucinnych, preto som bol nuteny tieto vybrat na porovnanie. Inac skoro z nich som skusal aj osobne na sebe.

Nazdavat sa, ze tieto veci dostanes v lekarnach je naivne. Potravinove doplnky vlastne ani do lekarni nepatria, tam sa predavaju lieky. Ale v niektorych lekarnach nejake z nich maju pre zvysenie obratu, ale na nestastie farmaceuti o nich dokopy nic nevedia, lebo to je mimo ich odboru, ako sa dnes v skolach uci.
Takze hladaj tieto prostriedky hlavne na internete, napr cez Google.com kde najdes tisice zdrojov, niektore ochotne posielat do celeho sveta. Viaceri tu uz pouzili napr Puritan,com alebo Swansonvitamins.com a ine.

RNG

kaciatko helicid potlaca kyseliny, to nie je spravne dlhodobo, lebo to nici travenie a tym absorbciu zivin, tiez odkysluje zaludok a tym nezabija bakterie, ktore sa nachadzaju na surovych jedlach a tieto sa potom dostanu cez zaludok rovno do tela.
Kyseliny v zaludku su nasa ochrana proti prieniku bakterii do tela cez usta.

Bezne skusky na helikobakter nie su stopercentne spolahlive, lebo vychadzaju z protilatok v krvi, ktore telo vobec nemusi vytvorit.Takze negativny test na ne este nemusi znamenat , ze H.p nie je v zaludku alebo dvanastorniku.

Inac Helicid a Betain HCl pracuju proti sebe...
Ostatne by som odporucal aj ja, najviac ale zinok, koloidnu striebornu vodu a DGL a aloe vera.A samozrejme probiotika a enzymi.

amika

RNG,dakujem za odpoved,takze,kde dostanem kupit tieto Antiviralne, antimikrobialne,protizapalove, odhlienujuce latky a cistiace enzymi?
prosim ta napis mi nieco konkretne,kedze sa v tom este nevyznam. dakujem

RNG

nenier syndrome je zvysovanie tlaky endolymfy vo vnutornom uchu, ktore moze viest az ku hluchore.
Normalne ma endolymfa odtekat (podobne je to aj v mnohych inych nahromadeniach, napr tlak v oku, hydrocefalitis v mozgu atd) ale je nejaky dovod na to "zapchanie odvodu". Vsetky problkemy okolo hromadenia materialov sa mozu vyriesit obcas branim cistiacich enzymov a polarnych rozpustidiel(DMSO, MSM).Ked su odvodove cesty zapchate zapalom, protizapalove mozu pomoct(curcumin, dumbier, bromelain, serrapaptaza, boswelin).
Inac niekedy su odvodove kanaliky zapchate od zapalu sposobeneho virusami.Podobne ako napr syndrom sucheho oka.
Tam pomozu rozne antiviralne, pozri do temy herpesy.
Este jedna moznost je, ze je to nejak zapchate hlienami(?!?), vtedy odhlienovace ako NAC(acc)a oreganovy olej(tiez potlaca rozne mozne infekcie vo vnutornom uchu).
Viac ma momentalne nenapada.

Lekari maju s tym problem, lebo ignoruju virusy, ktore nemaju vonkajsie prejavy, lebo "ich ma vlastne kazdy a telo si s nimi vie poradit" ale ako vidno, niekedy nie a prejavia sa len vnutri, tak kde ich lekari nevidia.Na tom istom pre lekarov neviditelnom mieste (velmi malicky priestor) mozu byt aj rozne ine infekcie, ktore som spomenul

Takze zhrnutie:
Antiviralne, antimikrobialne,protizapalove, odhlienujuce latky a cistiace enzymi- viacero z tychto by ten problem malo vyriesit.
Kedze sa jedna -aspon v mojich radach- len o potravinove doplnky, mozno ich pouzit hoci aj vsetky naraz v odporucenych davkach bez obav o skodlive postranne ucinky.

kaciatko7

RNG, lenze pri testoch ziadneho helicobaktera nezistili, aj zaludok zevraj je cisty, zistili zas vredy na dvanastorniku, tekutinu v brusnej dutine a vsetko zvaluju na tu vec dolu...vies co, co podla mna s tym nema ziadny suvis, kedze sa zmensuje. naordinovali Helicid, ale nemam pocit, ze by jej pomahal. uziva aj aloe vera, celu paletu vitaminov, koloidne striebro, Betain, lymfodrenazne masaze, proste kopec veci....stve ma, ze na gastre to odbavia jednou vetou...pridte na kontrolu o rok...myslis, ze by ten jod mohol pomoct? dakujem

amika

ahoj RNG,prosim ta mas nejake skusenosti,resp.vedomosti o "Manierovom syndrome?" a je to to iste ako tinitus,alebo je v tom rozdiel? moja znama tym trpi teda tym menierom a tu na fore som sa docitala ,ze ta biolampa na to pomaha,inde zase citam,ze to je nevyliecitelne,tak neviem...ta hluchota sa jej zhorsuje..
diky za odpoved

RNG

Kaciatko, zaludocne vredy sa daju liecit pomerne jednoducho vyhubenim helikobakteru pilori, ktory ich na 98% sposobuje. Po vyhubeni H.p sa zaludok sam vyhoji, tj vred sa reabsorbuje za par tyzdnov.
Na hojenie zaludka okrem enzymov pomaha aj DGL co je extrakt z sladovky hladkoplodej a aloe vera, ktore je vseobecne hojive.
Na potlacenie H.p okrem antibiotik a zlucenin bismuthu(lekarsky postup) je ucinne aj koloidne striebra a zluceniny zinku, najma PepZin, specificky patentovany na zaludocne vredy(zinc carnosine, )
Vo viacerych temach na H.p som to uz spomenul.

kaciatko7

RNG, je to smutne, ale ja stale narazim na ludi, ktori su sice studovani, ale aj tak sa musim najprv na diskusii spytat co a ako a potom do tej lekarne nabehnut, ale uz aj s nazvom pripravku, lebo sami od seba neporadia nic. ale myslim, ze to je uz na ine diskusne forum :)) . aj sestra, chcela v lekarni obycajny jod a len sa vypytuju, co take ide v domacnosti dezinfikovat. tak neviem, co si mam o tom mysliet. a jedinu pani, co pozname, ze sa aj trosku vyzna a ma obchod, tak preferuje len vyrobky fy Energy, niezeby som mala nieco proti nim, ale myslim, ze len tak samostatne nepomozu. a inac, k tomu opuchu brucha, sestra je po operacii zal. vredu cca 2 mesiace, aj viac, a stale ho ma nafuknute, lekari len krutia hlavami, ako vzdy, a ziadna rozumna odpoved, uziva aj enzymi a ine a tvrdia, ze po laparoskopii je to normalne. tak ako sa ma clovek vyznat?? skusime ten jod, dufam, ze pomoze. je to otravne s takou "pneumatikou" zit.