Otázky na RNG

Nelynka

prosim ak mi viete poradit budem velmi rada
som asi desat dni po operacii hernie v oblasti pupku a brusko mi ostalo stale take ,,velke,, nafuknute, opuchnute. na poslednej kontrole na poslali aj na RTG ale vraj bol snimok oki. aj modriny uz ustupuju, nemam nastastie bolesti ale ma riadne znepokojuje ze sa to nemeni a a stale mam take velke brucho.

kaciatko7

ahoj RNG, hladame so sestrou na nete a jedinu jodovu tinkturu sme nasli, aj to pre akvaristov...tak to nebude asi ta spravna...prosim, pod akym nazvom sa to na SK predava, nevieme si rady. V lekarni nevedia nic, predali jej akurat kvapky Jodisol, skusala, ale ten fliacik sa vobec nevstrebal, tak to nebude asi to prave. Dakujem

olii

RNG prosím aký máš názor na Resveratrol, užívaš ho aj ty? Musí sa prí ňom užívať aj vitamín C, keď píšu že je oveľa silnejší ako vit.C aj E? Ďakujem.

aadri

pán RNG chcela by som sa opytať či mi môže nejak uškodiť ked pijem denne aj 3 šalky bylinkoveho čaju-byliny striedam....dakujem

RNG

Inac odporuca sa brat kombinacia folickej kyseliny a B-12, lebo folicka kyselina maskuje nedostatok B-12 .
To moze viest k nervovemu poskodeniu.

Osobne odporucam zmes B-6, B-12 a kyselinu listovu ktora je zaroven dobra na znizovanie hladiny homocysteinu, latky zodpovednej za zdrsnovanie hladkeho povrchu ciev, ktore potom zachytavaju na seba tukove a tukovobielkovinne(cholesteroly) latky, co vedie celkove az k vyse 50% umrti na zlyhanie roznych organov z nedostatocnej cirkulacie(porazky, infarkty, zlyhania organov)
Lekari broja proti cholesterolu, ale homocystein, ktory je v tomto procese ovela dolezitejsi zatial adresuju velmi malo.
Mozno je to pre to, ze na jeho znizenie netreba drahe patentovane lieky ale len tri vitaminy??

RNG

Spina bifida, podla literatury je to vysledok nedostatku kyseliny listovej. Kolko k tomu prispieva dedicnost, to neviem, ale pri dostatku kyseliny listovej by sa to nemalo stat.
Pre istotu by som si doplnil aspon 800 mcg v tomto pripade v tehotenstve.
Predavkovanie folickou kyselinou je v davkach 15 000 mcg, tj velmi daleko,a niektori lekari odporucaju az do 2000 mcg v roznych pripadoch

1ada1

RNG dakujem valmi pekne za odpoved aj manzel.
Ten pas mu pomaha, to ma odskusane a este doplnime to podla Vasich rad.

Chirurgovia ako mi manzel povedal to nevedia riesit.

Urcite budem brat v tehotenstve mineraly, kyselinu listovu a rybacie oleje, aby k takymto defektom nedoslo.

Teda nie je to dedicne?

Co by som prosim Vas mala brat este v tehotenstve, aby to pomohlo na zdravy vyvoj dietata-nemyslim iba chrbticu, ale celkovo ?

DAKUJEM VAM VELMI PEKNE

RNG

Kazdemu odporucam selen, zinok aspon kazdy druhy den.Pripadne extra vitamin C a E.
Jod ,probiotika a lecitin raz do tyzdna.

To je prevencia proti chorobam, zapchavaniu ciev a na spravnu crevnu floru, ktora nam vyraba hromady obrannych latok a vitaminov.
Inac selen a zinok su niekedy rovno sucastou mineralovych doplnkov.