Otázky na RNG

RNG

Chaga(inonotus obliquus,rezavec sikmy,) je zaujimavy nielen vysokym obsahom betulickej kyseliny a betulinu, ktore su silne antivitralne, ale aj velmi silnymi adaptogenickymi, protirakovinnymi a regeneracnymi vlastnostami.
Davka -klinicky ucinna z vyskumov- je 7 az 10 gramov suseneho prasku.
Najst ju je mozne hlavne na poskodenych brezach ako ciernu hrudkovitu hmotu.
Zase myslim ze je zbytocne ju hladat v obchodoch, ale pokuste sa a dajte mi vediet

demanovka

dobry den.
som tu po dlhom case, a to s novym problemom. zacali ma boliet zuby, vlastne dasna na jednej strane, zaujimave, ze aj na druhej. obe strany hore. prava bolela az tak, ze som musela k zubarke, lava prestala.
povedala, ze je to zapal, vybrala mi nerv a teraz cakam na zajtra na vyplach. avsak vcera vecer ma znovu zacala boliet prava strana a to na nevydrzanie. ked nieco jem, tak je to strasna bolest na oboch stranach.
RNG, co mohlo sposobit tento "zapalal"? je mozne, ze z prievanu?
co mozem robit, aby som ten zapal zahnala? odchadam na mesiac do zahranicia, a nerada by som sa ocitnut s problemamy u zubarov vo svete.
Prosim, poradte mi, ako na zapal? vystaci cesnak do ust? salviovy caj kloktat??? dakujem.

RNG

Inac lekari nepoznaju doplnky a na viralnu imunitu ti nedaju nic. Pozri sa na clanokm napr na herpes
Vies co, pre istotu ho sem znova dam, aby sa to ludom vstepilo do pamati, ked lekari v tom tak malo robia.

Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice,oci, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar,genitalny herpes,
bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych
zhruba podla ucinnosti: Zinok, selen ,Lactobacilus Bulgaricus
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a velmi ucinny chaparal(larrea tridentata). Su aj ine silne zname ako betulin a huba chaga, ale zatial su prakticky nepristupne, lebo ich vyroba a rozsirovanie sa znacne blokuje.
Su to alkoholicky vytazok z brezovej kory a parazitna huba rastuca na breze.

RNG

zu 17, spravna davka vitaminu C je 3 gramy, a potrebujes nielen zinok ale aj selen-antiviralny aj jod. A samozrejme probiotika aspon raz do tyzdna na noc s jablkom.

RNG

anne je to dost nepravdepodobne, ze najde suto bylinu v Europe.
Codex Alimentarius sa ho snazil zlikvidovat aj v USA, ale indiani, co ho pouzivali ako tradicnu medicinu ich v tom zastavili.
Ale napriek vsetkemu, velke spolocnosti , ktore maju tisice produktov sa vyhybaju takymto "kontraverznym" podla lekarskej komunity.
Napr vytazok z brezovej kory, betulin a hubu chaga(velmi ucinne antiviralne) sa in podarilo uplne potlacit, takze napriek tomu ze je na ne aspon 15 roznych patentov v USA, ziadny vyrobok nie je dostat z nich.
A clovek si moze vyrobit leda ak sam alkoholicky vytazok z brezovej kory,
vrchnej bielej s obsahom betulinu obvykle od 15 do 30 %(zober 3 casti-vahove, cisteho=96% alkoholu, 1 cast praskovej brezovej kory, v uzavretej flasi kazdodenne pretriazaj a za 2 tyzdne mas tinkturu s obsahom 25 az 4 % betulinu, davka na pouzitie je 2x2kavove lyzicky, najlepsie zmiesat s mliekom(pol sialky+), dost neprijemne chuti.
Betulin je v alkohole a tuku rozpustny, nie vo vode.

zu17

Dakujem RNG, tiez som ho uz preklinala... ak by sa mi to objavilo este raz, alebo by som o tom citala skor, nedala by som si to odstranit takymto drastickym sposobom. Skusala by som najskor nieco ine.

Aloe vera gel mam, tak skusim. Dakujem veeeelmi pekne.

Ano, mate pravdu s tou imunitou. Tento rok som pochytala uz kadeco (chripka, helicobacter, hnis.angina, viroza, kondylomy...) a to sa este neskoncil! Nikdy by som neverila, ze znizena imunita moze sposobit az take problemy! Od buduceho tyzdna zacinam navstevovat imunologa, ktoreho mi odporucila znama tak dufam, ze ma da dokopy. Zatial beriem vit.C 500mg, zinok 25mg, imunoglukan.

Dufam, ze aloe zaberie a budem moct zacat normalne chodit lebo takuto bolest by som nepriala ani svojmu najvacsiemu nepriatelovi!

Este raz dakujem!

Anne

Už som prehrabala celý net... ja ten Chaparral asi nikde nezoženiem - teda v Europe myslím :-/
Keby náhodou niekto... ;)

RNG

lecitin hladaj pod "lecithin " granules. Chaparal(larrea tridentata) je produkt firmy Arizona Natural je najdes viacero firiem, co ho predava na www.google.com
Pravdepodobne este do Europy asi neprenikol. Ja som sa o to pokusal v mojich byvalych obchodoch.

RNG

Wikush, enzymi sa znicia az pri teplote vyse 50 stupnov celzia.
Pokazit sa asi nemozu, lebo v nich bakterie nemozu vydrzat=su to silne rozkladajuce latky, ktore by bakterie ci plesne znicili.
Rozne doplnky maju rozne neprijemne vone, z toho si nic nerob.

RNG

zu17, ten lekar je ale dobry somar. Inaksi miernejsi nazov na to nemam.
Ked je ten palivy podophilum uz dobre odstraneny, na hojenie pomaha kokosovy olej, tekuty vitamin E, aloe vera gel.
Na docasne zmiernenie bolesti su rozne anesteticke kremy a spray-e, take co obsahuju napr lidocain
Inac vypalenie condylom neostrani vyrusy hpv, na to si treba zvysit viralnu imunitu, to som tu spominal v roznych temach na virusy(herpes, ebv, cmv...