Otázky na RNG

RNG

Jara, pre istotu mu len davaj extrakt z olivovych listov(3x750 mg, 20% oleuropein)Pripadne aj ine antimikrobialne. Cakat so zalozenymi rukami, kym lekaro nieco objavia je nebezpecne. "Najlepsia obrana je utok", nezabudni.
Na viralnu meningitidu odporucam masivne davky vitaminu C a chaparal. Pripadne aj ine antiviralne. Tam cakat sa nevyplaca.
Radsej zobrat nieco, co mozno nie je potrebne, ale neskodi, nez nezobrat nieco, co moze pomoct.

zuzula11

Ahoj RNG,

hovoris vo svojom prispevku pre Taly o trezalke ... Ide o lubovnik bodkovany? Kazde leto chodievam s mladezou na 2-az 3-tyzdnove stanovacky a varime si caj z bylin. Castokrat mame lubovnikovy aj niekolko dni, pokial je ho v okoli stanovista vela. Po niekolkych dnoch robievame caj z materiny dusky, maty alebo malinoveho listia. Myslis, ze trezalkovy caj moze uskodit?

jara

Zdravim Ta, RNG, nedavno som ti pisala, ze syn mal cerveny flak na boku...mozno postipane. teraz je v nemocnici, pretoze ho ten bok zacal boliet, ale nic mu nezistili. Nakolko mal stuhnute krcne svalstvo, mali podozrenie na meningitidu, ale neboli tam ostatne sprievodne znaky, chcu spravit pripadne loombalnu punkciu/asitak/, dostal infuzku na uvolnenie svalstva, zobrali mu v noci krv na boreliozu...ja som mu vtedy davala tyzden oleuropein, neviem, ci mu to mohlo ciastocne zastavit a po 10 dnoch to pokracuje? zacina mu topriblizne v tych miestach cervenat, ale len tak slabo, bodkovane. Prosim Ta, porad, zajtra idem za lekarom.

RNG

Taly, moja zena pouziva SJW(vytazok z trezalky=St John's Wort)Zakazdym, ked sa mame stretnut s vacsim poctom ludi a je tam mozne nejake problemy alebo tlaky, da si 3x300 mg(0.3% hypericinu) kapsule tohoto vytazku. Nerobi to casto, takzto davka nie je odporucena na pravidelne branie, osobne ani neodporucam brat tuto bylinu pravidelne, len v case depresie, narazove, alebo inych nervovych problemov. V priebehu tyzdna nesmies prekrocit priemernu davku prepocitane na den 3 kapsule, inac dospejes k serotoninovemu syndromu=privela serotoninu v mozgu.
Tiez pomaha SAM-e 2x400 mg
Pravidelne mozes brat mineraly na kosti, ktore obsahuju tiez rozne ukludnujuce(Ca, Mg, K). Naviac je to uzitocne na kostru celkove.

RNG

sumienka2525, rozcutane potlaci vytvaranie acni, tj vylucovanie neziaducich latok z tela cez kozu. Ale to nevyriesi odmorenie tela. Telo treba ocistit od neziaducich latok enzymatickou kurou.
A v strave vynechat nestravitelne bielkoviny(spalene, de-naturovane), tiez spalene a chemicky znicene oleje(jedine virgin=panenske, tj za studena lisovane a chemicky a tepelne nespracovane) su pre telo dobre. Zialbohu potravinarsky priemysel do vsetkych vyrobkov dava len "stabilizovane" tj chemicky a tepelne zmenne tuky, tj vyzaduje to vlastne varenie a jedenie hodne surovych/varenych zelenin.
Ocista tela s pouzitim enzymov a tejto diety je mnohomesacny projekt.
Co sa tyka premeny pupakov(podkoznych hrciek) na hnisave, tomu sa da predist natieranim si koze niecim antimikrobialnym, lebo hnisanie je z roznych mikrobov, ktore sa tam dostanu zvonka obvykle.
Napr na noc sa natri kokosovym olejom s par kvapkami citricidalu.(do lyzice kokosoveho oleja2- 3 kvapky citricidalu, dobre zamiesat!!! Inac cisty citricidal doslova spali pokozku!)
Tiez ostrekovanie koze koloidnou striebornou vodou pomaha.

RNG

sony, to je mizerny a drahy zdroj betainu. Pozri si na Swansonvitamins.com pod betaine, tam mas vyrobok s 250 tabletkami obsahujucimi zmes betainu a pepsinu HCl, 650 mg, za cenu pod 7 dolarov. Ten pouzivam aj ja.
Totiz ucinna davka betainu je 400 az 1600 mg, podla velkosti jedla a nedostatku vytvaranych zaludocnych kyselin.

Taly

Milý RNG,

chcela by som ťa poprosiť o radu. Vieš mi poradiť, čo by mohlo pomôcť na veľkú trému - soc. fobiu, okrem antidepresív a pod., k čomu sa dá normálne dosť bez psych. vyšetrenia ?
ďakujem pekne

sumienka2525

Ahoj RNG.
Chcela by som Vas poprosit o radu, lebo som uz zufala. Zacnem hned k veci.
Dakedy som mala problemy s akne ale nedavno som douzivala Roaccutane a akne mam pomenej- co som rada. Ale robia sa mi take velke pupaky na tvari , zapalene a s loziskom. V novembri mi jeden odstranili a zasili po com mi ostala velka jazvy na tvari.Dlho som ho mala zapaleny a stale mi ho rezali a cistili dokoliecka. Teraz sa mi urobil dalsi taky velky a mam aj dva mensie ktore sa mi este nezapalili a ani sa ich radsej ani nedotykam. Robili mi rozbor krvy, rozbor tkaniny z toho pupaku , RTG zubov a tak ale nikto mi nevie povedat co to je alebo z coho to je a ako sa toho navzdy zbavyt a predist novym pupakom. V karte mam napisane Nespecifikovany zapalovy granulom a naposledy mi tam napisali Epidermoidna cysta so zapalovymi zmenami v okoli. Ale nikto mi o tom nic nevie povedat viac ako keby ani sami dokori nic o to nevedeli a len ma tak upokojuju. Uz nemam sil podstupovat stale donekonecna rezanie, cistenie , zasivanie.Kamaratky mi radili kadejake ludove recepty ale nic nepomaha a nechcem vela experimentovat aby som si to este nezhorsila. Urobil sa mi taky pupat nedavno aj pri imtimnej oblasti asi 1,5 cm velky a nahnisany a dost to boli. Prosim ak mi viete poradit bola by som velmi rada ,aj ked viem ze je to asi nemozne kedze to nemozete vidiet. Skusim hocico len nech sa toho navzdy zbavim.

Sony.

Ahoj RNG. Chcem sa ťa spýtať, keďže sa u nás nedavolne kúpiť betain, alebo pepsin HCL, že či by som ako náhradu mohol užívať produkt: BT Meta Burner, lebo okrem iných prvkov obsahuje aj 200mg betain HCl v dennej dávke. Ďakujem