Otázky na RNG

boba77

Ahojte všetci.Mám taký problém.Priateľovy som natrela spodok brucha jódovou tinkturou (10%ná, namiešaná v lekárni)a teraz po dvoch dňoch mi volá, že fľak zmizol aleto má červené a svrbí ho to miesto.Predtým asi tri razy do zadu čo som mu to aplikovala nemal žiadne problémy.Môže to byť alergia na tinktúru?!Ešte som rozmýšľala, že si kúpil nové nohavice, ktoré nevypral a nosil ich práve v týchto dňoch,či to nemohlo nejak zreagovať s tým miestom, keďže tinktúra obsahuje alkohol a pokožka bola možno trochu podráždená a ešte k tomu tie nové gate (nevyprané).Poraďte aj čím by si to miesto mohol natierať na zmiernenie tých prejavov (priateľ nikdy nemal žiadnu alergickú reakciu).Ďakujem

Mariaj

RNG,prosim.Kupila som v lekarni iba taky obycajny rybi tuk.Ked si k nemu pridam koriander/cerstvy mam na zahrade/,tak naviaze pripadnu ortut a bude to ok?DAKUJEM

1ada1

Dakujem RNG Vy naozaj viete vsetko objasnit, je to mozne?

Prosim VAs mam na VAs zase dalsiu otazku.
Do zeleneho caju som si nakvapkala citricidal-ako radila "eo", ale vyzera to ako seknute usadene na spodu flase ale lepsie mi to ide do zaludka.Ked to zatrasiem zmiesa sa to.
Nemoze zeleny caj zabit ucinok citricidalu, ked ho chutovo necitim tak vyrazne?
DAKUJEM VAM ZA ODPOVED

1ada1

Dakujem RNG Vy naozaj viete vsetko objasnit, je to mozne?

Prosim VAs mam na VAs zase dalsiu otazku.
Do zeleneho caju som si nakvapkala citricidal-ako radila "eo", ale vyzera to ako seknute usadene na spodu flase ale chuti to ovela lepsie.Ked to zatrasiem zmiesa sa to.
Nemoze zeleny caj zabit ucinok citricidalu, ked ho chutovo necitim tak vyrazne?
DAKUJEM VAM ZA ODPOVED

jara

Aha, ked som tukla "diskusne forum", uz sa mi to ukazalo aj v temach...predtym to tam bolo hned ako som prisla na forum.

jara

Nie som ziadna prebornicka v PC, takze neviem, ci to iba mne zmizli Otazky na RNG zo zoznamu tem, kedze sa na to nikto iny nepyta...Kde je tych 11000 "vstupov" zo zoznamu?Musim ist asi 3 strany dozadu, aby som sa dostala na nove Otazky, kde ich je 6 ...

RNG

nie, ze by pertrzlen bol zly, vsetky zelene vrsky zelenin prakticky su velmi zdrave, ale povacsine nechutne a ich uprava nie je v Slovenskej kuchyni nic ine, nez povarit, cim sa vacsina hodnot v nich znici. Hlavne enzymi, ktore su zodpovedne za casto neprijemnu chut(enzymi rozkladaju tj aj v ustach a na jazyku, preto maju akoby stiplavu prichut.
Vnat z mrkvy, z celeru, z petrzlena,koriandra(cilantro) pasternaku, dokonca z roznych riep, kalerabu..., to sa malokedy pouziva v kuchyni a ked tak, je to dokonale uvarene=mrtve.

1ada1

Fuu to som si vydychla ze aj taki su... Ja som rada ze som nasla tuto stranku kde radite a viete objasnit nejasne.To by som sa nabehala u nas po niekolkych obvodoch...
NApr.nikdy mi za 8rokov nepovedal gynekolog ze pri kvasinkach sa nema cukor.Bola som u troch...
Presne lekarka mi zakazovala brat doplnky povedala nech sa najem petrzlenu...

DAKUJEM ZA VYSVETLENIE

RNG

1ada1, ja to mam tiez len od lekarov, ale skupiny, co sa zaobera prirodnymi vecami, nie chemickymi liekami. Ja viem je ich este stale velmi malo, aj ja k nim mam pristup len citanim ich literatury(knihy, periodika) a aj ti sa zaoberaju niektorymi, nie vsetkymi z tychto doplnkov na zdravie.
Na Slovensku sa to len zacina, v USA je to pokrocilejsie.
Sice lekari predpisuju 1.5% doplnky, potichu na strane poradia(spomenu) mozna jeden z troch a sami potichu beru na 75%, a to aj taki, co otvorene zastrasuju a varuju svojich pacientov, aby doplnky nebrali.
To je obrovsky pokrok, lebo este pred 5 rokmi na 95 percent varovali vsetkych svojich pacientov proti doplnkom, ale uz aj vtedy vyse 1/2 z lekarov brala velke davky vitaminu E na srdce a cievy a pacientom na to iste predpisovali male davky(99 mg, presne) aspirinu
Inac dodnes sa nezmenili tabulky z roku 1948, kde je odporucena denna davka vitaminu E urcena na 13.5 IU a dnes sa berie rutinne 200 az 400IU niekedy az 800!
Hlavne pri dlhsej expozicii na slnko(opalovanie) v lete.

RNG

a orechov a olejnatych semien je hromada: vlasske orechy.burske oriesky, paraorechy, lieskovce, makadamske orechy, kesu, mandle, pistacie,pecan orechy, tiez slnecnicove a tekvicove semienka, piniove oriesky. Clovekm sa naozaj nemusi z nich znudit.