prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
1ada1
Uz vtedy si asi mala nedostatok zaludocnych kyselin, co sa prejavovalo kvasdenim a hnitim v zaludku, tazobou a aj zaludok sa chce zbavit kaziacich sa latok.
Hylak forte je vytazok z roznych bakterii, ktory posobi proti inym kvasnym a hnilobnym bakteriam a zmiernuje symptomy, ale rozhodne nezmeni situaciu, ze je nedostatok kyselin a pre to zniceny traviaci proces a absorbcia potrebnych zivin.
Nakolko,to malo permanentne nasledky na zaludok neviem, ale na napravenie travenia su potrebne
kyseliny
enzymi
vlakniny a
probiotika
Pri nedostatku vyzivy je telo malatne, pri otravenom zaludku je nespavost a to dobije cele telo.
Nervozita je tiez zabijak na travenie, moze ovplyvnit vylucovanie kyselin a enzymov v zaludku a pankreasi.
Na nervozitu zaludka pomaha dumbier, DGL(vytazok zo sladovky hladkoplodej) pripadne vitaminy B(stress B) a rozne destresujuce meditacie a cvicenia ako napr yoga, thaichi a dlhe prechadzky s branicnym dychanim
Prosím Vás, mohli by ste mi úpopradiť, zistili mi tehotenskú cukriovku, dostala som na papieri zakázané potraviny, a neviem čo môžem vôbec jesť lebo ten výber je velmi malý, vlastne iba ryby.
prosím RNG o radu,potrebujem si zvýšiť imunitu,pretože mám HPvírus,ktorý mi vyvoláva kondylomy,objednala som si z USA na vaše odporúčania GSE a potrebujem poradiť aké dávkovanie mám brať,/60kv/lvody?/,Ďaľší problém je že sa mi po zime oddelili nechty na palcoch nôh,nebolí to,nechty nezmenili farbu ani to nezapácha tak fakt neviem či sa jedná o nejaké mykotické ochorenie nechtov alebo mi niektoré topánky tlačili na lôžka a toto vzniklo z tlaku na nechty.Píšete že GSE nakvapkané do nejakého oleja pomáha aj na mykózu nechtov.Takže by som poprosila o radu ako mám GSE užívať a čo ešte pridať k nemu.V´daka
Dakujem Vam za vysvetlenie
Este prosim Vas 6 rokov som mala stres v praci, myslela som ze co ma nezabije to posilni,ale ....mavala som aj vtedy hnacky a zvracania, problemy s jedenim, castejsie-lekarka to riesila HYLAKOM...
Nespavala som aj 2dni po prechode z tyzdna nocnych , na tyzden rannych zmien.Cez den som bola priserne unavena,
Na ranne som spavala 4-5 Hodin a zobudzala som sa spotena a so zrychlenym tepom.
Mohlo mi to poskodit zaludok?
Este i teraz po vyse pol roku, co tam nepracujem mam pri mensich povinnostiach-napr.vybavovanie na urade a pod.pocit stiahnutia zaludka a zle spim.
DAKUJEM VAM
rng, dakujem, vody pijem vela, takisto vela ovocia a zeleniny, preto tomu nerozumiem, aj ked som "masozrut":).. namastila som si to a bolest uz pomaly ustupuje chvalabohu, teorie ohladom dny v podstate poznam, kedze to ma ocino, len ma zaujimalo ci sa to moze prejavit aj u mna.. takze moze... dakujeem za odpoved a pekny den.
whee, tema dna tu uz bezala viackrat.
Prebytky mocovej kyseliny a stavelanov sa mozu vytvorit u kazdewho, kto nepije dost vody, je plno jediel s purinami(maso, najma vnutornosti, huby, strukoviny) alebo ma slabsiu vylucovaciu schopnost ladvin.
Odporucam namacat fazulu v horucej vode na niekolko hodin, vodu zliat, tak sa cast purinov vyhodi von.
Nuz a kazdemu radim viac zelenin a ovocia.
Specialne ceresne a visne su velmi dobre na odstranovanie dny.
1ada1, Clovek, ktory nie je zvyknuty na takuto dietu moze mat samozrejme rozne zazivacie problemy(privela tukov, privela bielkovin), preto zdoraznujem skor zeleniny. Ak ta prilis naduva, ries to branim kyselin a enzymov, lebo naduvanie znamena, ze sa ti jedlo dostatocne rychle netravi, nekonzervuje kyselinami a doslova kvasi a hnije v tele.
Hnacky mozu byt aj z toho, lebo toxiny z hnitia a kvasenia mozu podrazdit creva a telo sa toho snazi zbavit co najskor.
Samozrejme najdolezitejsie su tu teda enzymi proteazy a lipazy.
Na rozxne silnejsie enzymaticke zmesy pozri napr na moje porovnavanie na teme "enzymi" na
-odkaz odstránený-
RNG dakujem VAm za odpoved,vidim ze mate skvely prehlad, to si cenim.
Preto som sa pytala na chleib 14.7.09, lebo mi velmi k masu chybal-zvyk,vzdy ho jem s chlebom,alebo s tycinkami...
Je prevda ze som menej pila tekutin,menej zeleniny...
Vsade kam pozriem salamy, parky vsade,rybie tycinky je cukor alebo muka, tak jem domace bravcove a ryby
Kupila som si aj morcacie smrdelo ako chlor, alebo chemikalia
Nie je problem ze ten olej a citricidal kvapkam do kapsul ?
A uzivam s malymi odstupmi?
Ake by asi mali byt prosim Vas odstupy uzivania medzi olejami a citricidalom?
DAKUJEM VAM ZA VYSVETLENIE MUSIM TO NAPRAVIT
jedna, chronicky zapal stredneho ucha je nasledok castych neadresovanych nosohltanovych a prinosnych infekcii.
Kvapkanie roztoju striebornej vodu a citricidalu niekolkokrat denne po case vyhubi infekcie pravdepodobne aj vo vnutornom uchu. Samozrejme na to nestacia len kvapky do nosa, roztok citricidalu a hlavne oreganovy olej treba brat aj ustne, aby sa dostal do krvi a s nou aj do vnutorneho ucha.
Ja som v pripade zapalu strednehom ucha bral aj velke davky vitaminu C niekolko dni(gram za hodinu esteru C), 2z1 gram curcuminu, tiez 3x400 mg betaglukanov na zvysenie poctu bielych krviniek, nasej obrannej armady. A tiez odhlienujuci NAC, 3x500 mg. Na Slovensku sa to vola acc(acetyl cystein, po anglicky N-acetyl cysteine)
Samozrejme pre dieta to treba preratat podla vahy na mensie davky(v pomere vahy ku dospelemu) ale netreba sa bat predavkovania, ani jedno s poradenych sa neda tak lahko predavkovat a to ani viacnasobne velkymi davkami.
1ada1, ak sa citricidal a oreganovy olej dostatocne nerozriedia, mozu velmi drazdit zaludok a creva.
Takm isto pri nedostatku zelenin(vlaknin) a privela tukov su hnacky.
Hnacka moze byt tiez vysledkom uhynovej reakcie(herxheimerovej reakcie), kde uhynuta kandida sa rozpadne a jej cely toxicky obsah a vyleje do criev.
Na Herxheimera pomoze len znizit davky aktivnych latok(citricidal a oreganovy olej) a pit viac vody a brat viac vlaknin na precistenie traviaceho traktu.Postupne sa telo detoxifikuje a uhynova reakcia zmizne spolu s kandidou
Skus zobrat lyzicu psylia poharom vody.
(Nejak som pocital na prstoch, este 14 teho si sa pytala, ci mozes jest chlieb, takze neviem, ako mozes byt uz 7 dni na diete, ked dnes je len 20teho.)