Otázky na RNG

MGiti

Milí RNG chcela by som sa s Tebou poradiť, moju mamu operovali pred rokom na žalúdočné kamene. Do teraz jej bolo celkom dobre nepociťovala žiadne problémy so stravou ani sa na nič nesťažovala. Ale v posledných dňoch pociťuje tlak v hornej časti žalúdka, stvrdne jej brucho a už dva krát aj zvracala posledné jedlo ktoré zjedla. Bolesť nepociťuje a keď sa vyvracala tlak v žalúdku prestal. A neviem či to s tým súvisí ale aj v okolí očí jej akoby praskali cievky a má to stále červenšie. V minulosti mala problémy s tlakom ale teraz sa jej aj to malo ustáliť. Robím si o ňu starosti preto by som bola rada keby si vedel poradiť a povedať Tvoj názor, že o čo sa asi jedná. Ďakujem

andy12

Zdravim RNG. Chcem sa opytat aky mas nazor na psychowalkmany. Vcera som posielala tuto otazku do fora ale asi to nejako zblblo a neodislo to.
Dakujem za odpoved

boba 77

RNG ďakujem za dobré rady, snažím sa podľa nich riadiť a mnohé mi už pomohli.Ale s tou tinkturou som to asi prehnala.Niekedy som trochu zbrkla a niekde som čitala, že jodova tinktura je 10%ný (menej často 2%, 3% či 7%ný) roztok jódu v etanole.Teraz som si prezrela tvoje príspevky a zistila som, že odporúčaš len 2%.Tak tá moja je fakt prisilná, nemohla by som to vyriešiť aj tak, že by som z nej aplikovala menej kvapiek ?!

RNG

boba 77, 10% jodova tinktura je trochu prisilna a moze vyvolat reakciu. Odporucam ju riedit alkoholom(vodka napr) na nizsiu koncentraciu.
Samozrejme aj nove latky neoprate rovno na telo sa neodporuca davat, ktovie ake skodliviny na sebe maju, zvysky chemikalii po farbeni, dokonca biologicke materialy z miesta vyroby. A je leto, clovek sa poti....

Dobre poumyvat a natriet kokosovym olejom by bola moja reakcia na to.

RNG

ada, citricidal treba dobre zamiesat.Nosna latka, glycerin, je tazsia ako voda a pomerne pomaly sa rozpusta vo vode, preto to treba dobre zamiesat.