Otázky na RNG

RNG

liberra, nepamatam sa, ze by som niekomu niekedy odporucil len vapnik bez ostatnych mineralov a vitaminov. Zo Swansonvitamins.com obvykle odporucam, produkt Bone Essentials a brat s 2 tabletkami spiruliny a niekolko kapsulami rybacieho oleja.
Ludia , co maju nabeh na cysty
(tj rozne tkaniva, ktore telo vytvara, aby do nich mohli napratat zamorenie)
by mali pouzivat extra jod a silne enzymi na cistenie tela.
Ja pouzivam napr produkt firmy NOW, pod nazvom Super Enzymes, ktory tiez mozes dostat od Swansona
Na cistenie tela sa pouziva 1.5 hodiny pred jedlom, na zlepsenie travenia a absorbcie zivin pouzivaj s jedlom.

Swanson ma aj zelene morske s obsahom jodu a inych mineralov, ako napr Kelp, z toho sa da brat ale zo 5- 10 tych minitabletiek, to da dost jodu aj inych potrebnych mineralov, hlavne stopovych, ktore nedostavame zialbohu v nasej suchozemskej strave.Balenie 250 tabletiek je velmi lacne.

Ja osobne pouzivam jodovu tinkturu pod pazuchu, 10 kvapiek tyzdenne, co sa rovna asi 13 tych minitabletiek kelpu denne.
Samozrejme z jodovej tinktury nedostanem nic ine, nez jod, kdezto kelp ma hromadu inych mineralov.

RNG

babulka, pouzivaj na noc hojivy a protiplesnovy kokosovy olej na viecka
Ked sa pravidelne licis a odlicujes, iste pouzivas kozmetiky, ktore nicia kozu(synteticke chemikalie) ktora potom praska a reaguje na chemikalie a je lahsie infikovana koznymi plesnami.

RNG

amelia 77, citricidal a lapacho maju velmi rozdielne zlozenie a pochybujem, ze by v nich nieco reagovalo. Inac ja si davam citricidal(GSE z NutriBiotics)vzdy do cajov, ktore patricne ochutim

liberrta

Zdravím RNG,
Ja som Ti uz pisala, ohladom mojho 8 rocneho syna, ktory mal cystu na ramennj kosti. Je uz 2,5 mesiaca po operacii, bola nevyhnutna, kedze cysta bola velmi rozsiahla. cystu mu odstranili a vlozili mu tam 4 kostne stepy, aby mu narastla nova kost. uziva kazdy vecer jednu tabletku vapnika od Swanson, ktoru si mi doporucil.
rada by som vedela, ci je potrebne okrem toho vapnika este nieco ine uzivat, nejake doplnky, aby som nieco nezanedbala, pripadne, aby sa mu to znova neobjavilo.
Dakujem

babulka2

Ahoj RNG! Na viečkach mám už vyše týždňa také akoby zapálené červené fľaky.Štípe ma to keď sa odličujem, neviem čím to môže byť. Beriem enzýmy, vit. nie.Ďakujem.

amélia77

Ahoj RNG!
Môžem si miešať citricidal do čaju Lapacho? Lapacho pijem pravidelne, ale ten citricidal nedokážem vypiť. Nezníži sa účinok lapacha aj citricidalu? Ďakujem.

RNG

mgiti, zaludocne kamene je nieco nove pre mna, to som este nepocul.
Problemy s travenim sa riesia kyselinami, enzymami ,probiotikami a vlakninami.
Operacia zaludka ho poskodi, takze ma pravdepodobne malo vyrobenych kyselin a jedlo sa jej v zaludku kazi=rozklada, kde sa produkuju toxiny a zaludok sa ich chce zbavit(krce, plynnatost,pala, vracanie, otrava tela)
Zaroven dosledok nedostatku kyselin je oslabenie celeho tela, lebo nedostatocne stravene jedlo sa nedostatocne absorbuje.
Treba to doplnkami co najskor naprqavit.

Praskajuce cievky su z nedostatku antioxidantov vseobecne, najma vitaminu C a E, tiez roznych bioflavonidov

Vseobecne kazdemu odporucam brat selen,zinok, jod, vitamin C, D(rybacie oleje) E, probiotika obcas, a cistit si cievy lecitinom aspon raz do tyzdna polievkova lyzica.

RNG

martinko 19, glukonat a glycinat nie su to iste. Jedno je sol kyseliny glukonickej(pripravena oxidaciou glukozy, v prirode je jej plno)
Druha je tiez organicka forma.
Obe su vyborne absorbovatelne a dobre zdroje magnezia
Jeden z najlepsich foriem na absorbciu je prave bis-glycinat.Poznam ho dobre napr zo zdrojov zeleza a zinku, velmi ucinnych