prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Zuzula 11, mefrolog sa zaobera ladvinami. Dcera ma problemy si svalstvom(drziaky mocu)
Na posilnenie toho svalstva existuju rozne cviky, niekde tu som spominal pomocku "kegelcizer" na posilnenie toho svalstva.Najdi si to cez vyhladavac.
evca, dam sem prispevok z unavoveho syndromu:
Chronicka unava moze byt sposobene hromadou roznych pricin, od hormonalnych kolisani a nedostatkov,
cez zamorenie toxinami, az po rozne
nakazy v tele, parazity a tiez
zle travenie,ktore je velmi caste.
Niekedy je to len nedostatok napr CoQ-10 v tele, sposobeny starnutim alebo posobenim roznych "liekov" na srdce.
Inokedy to moze byt pre zle travenie nedostatok roznych materialov v tele, hlavne potrebnych na hormony ci neurotransmitery.
Takze jeden "liek" na to nie je, treba adresovat kazdu z tychto pricin osobitne.
Na hormony su yam, pupalka damiana a Dong Quai.
Jednotlive nakazy sa daju casto najst-diagnozovat, najcastejsie su to dosledky viralneho premnozenia(treba zvysovat viralnu imunitu)
Casto je to candida albicans a rozne plesne, tj neziaduce kultury v tele, casto rozsirene aj inde, nielen v crevach, na tu treba protikandidovu dietu ,(bez sacharidov, s niekolkymi lyzicami kokosoveho oleja denne plus GSE a oreganovy olej)
Niekedy sa jedna o chronicke nakazy tazko liecitelne, ako borelioza a chlamidia pneumoniae .
Tie sa daju znicit len velmi dlhym branim silne antimikrobialnych latok(kombinacia antibakterialne a antimykoplazmicke), z prirodnych spomeniem hlavne extrakt z olivovych listov, vacsie davky collostra, roztok GSE a najma Samento/Vilcacora(uncaria tometosa)
Zle travenie sa napravi doplnkom kyselin enzymov vlaknin a probiotik.
Parazity treba adresovat protiparazitnymi protokolmi, ako napr zmes podla dr Huldy Clark.
Ak to nestaci, treba brat jednotlive, ako B-6, B-12 kyselinu listovu a zelezo na malokrvnost
Enzymi a chelacne prostriedky na odmorenie tela
pri nizkych hodnotach CO Q 10 v krvi jeho doplnok , 200 az 400 mg denne
Pripadne ine doplnky aspon docasne, kym sa krvny obraz nezlepsi.
Niekedy je unava sposobena aj nedostatkami spanku, poruchami spankoveho cyklu, co sa da napravit doplnkom roznych neurotransmiterov, od mineralov(K, Ca Mg, Zn) doplnkami ako 5-HTP, SAM-e,Melatonin, lecitin, GABA , roznymi vitaminami skupiny B(najlepsie zmes Stress B plus C) pripadne prirodnymi "uspavadlami" ako zmesy obsahujuce valerian, chmel, pastiersku kapsicku,cerstve kamilky(harmancek) passifloru, andsku Mulungu a ine.
Med je potrebna na vytvaranie cervenych krviniek, davka asi 2 mg denne, MUSI sa brat v iny cas ako zelezo a zinok. Dobry zdroj su mliecne vyrobky a z doplnkov glukonaty, aspartaty, askorbaty, maleaty, proteinove chelaty a pod.
Nedostatok medi je casto sprevadzany klbovymi bolestami, kde na regeneraciu klbovych vaziv je med tiez potrebna.
Jeden z castych pricin unav je prihusta krv a vytvaranie fibrinovych vlakien, ktore zamedzuju priestup kyslika cez steny ciev(kapilar) a tym je telo podkyslicene. Nazyva sa to STREDOEUROPSKY SYNDROM PRILISNEJ ZRAZANLIVOSTI KRVI.
Krv sa da "rozriedit", tj zamedit zrazaniu branim rybaciho oleja(5-10 gramov denne)
a v horsich pripadoch roznymi enzymami(proteolytickymi) a najma nattokinazou, enzymom znizujucim lepkavost krvnych platniciek a zaroven rozpustajucim krvne zrazeniny-trombusy)
Tiez doplnok Policosanol, vytazok z listov cukrovej trstiny, ktory uspesne znizuje zle hladiny cholesterolu a vysoke triglyceridy ciastocne riedi krv, a tym zvysuje cirkulaciu.
Cievy pomaha cistenie od usadenin tukov a tukovobielkovinnych latok pouzivanim lecitinu, jeden az 2 krat tyzdenne lyzicu sucheho granulatu(cisteho lecitinu).
To by mal robit kazdy, ked nechce skoncit umrtim na dosledky zapchatych ciev(zlyhania organov, hlavne srdce=infarkt, mozog=porazka a inych ustrojov, ktore sa znicia pre nedostatocnu cirkulaciu krvi cez zapchate cievy)
DObry den RG, chcem sa opytat, ci sa neda nejakymi prirodnymi prostriedkami riesit pomocovanie. Dcerka bude mat zachvilu8 rokov, bola liecena najlepsou nefrologickou v okoli, ktora do nej rok pchala nejake hormonalne ieky, ale nepomohlo. Ani dennicky, ani regulovaie prisunu tekutin, nic. Posledny krat bola pred pol rokom na ultazvuku a este stale ma tam nejake rezidium mocu. Ze je to vec nazrelosti svalu. Odmietla som ist s nou na uroflowmetriu, ze vraj je to pre dieta elmi stresujuce. Boli sme uz aj u psychologicky, vsetko je OK. Ona sa raz za dva tyzdne nepomoci, a neviem odhadnut, ake su tam faktory. Som bezradna ... Dakujem za odpoved.
RNG DAKUJEM VAM ZA ODPOVED A ZA VAS NAZOR
ahoj RNG, uz tri roky trpim unavou, vsetky testy su ok, zelezo tiez, pomohla by mi proticandidova dieta.
Nina, pokial necitis ziadne problemy zo zaludka, je to OK.Dolezite je pit hodne vody, lebo uvedene veci su vsetky koncentraty a treba ich dostatocne rozriedit.
Moja zena sa vzdy stazuje na mineraly, ze jej robia "tazky zaludok", ale nemozem jez za alaha vysvetlit, ze s tym treba pit dost vody. Ako vsetky zeny skoro, pije malo, aby nemusela chodit pricasto na zachod.
Uzasne rozumny dovod!, Cloveka by s toho slaktrafil!!
rng: dakujem za rychlu odpoved....a este som sa ta chcel opytat ci si nezzaznamenal niekde v literature...niake prirodne doplnky ktore by mi zvysili sancu na opatovne zmansenie srdcoveho svalu (a ci si vobec pocul o takch pripadoch ze sa im to podarilo), lebo mi bolo povedane doktormi ze vacsinou sa to nezlepsi.a tym ze nejde srdce naplno zle sa prekrvuje vsetko a zhorsuje sa to v priebehu niekolkych rokov..a konci to bud smrttou alebo translpantaciou takze sa docela bojim dakujem
milos, v roznnych clankoch na internete sa pisu rozne bludy, ci uz z nevedomosti, coi uz zamerne ako boj proti prirodnej medicine zo strany farmaceutickeho priemyslu, ktorym je to konkurencia.
Borakovy olej neskodi na srdce. Podobne ako pupalkovy, jeho cenna zlozka je protizapalova GLA(gama linoleicka kyselina)
Inac ziadny potravinovy doplnok nemoze byt skodlivy, inac by nebol schavleny na volny predaj. Pravidla pre potravinove doplnky su tie iste, ako pre potraviny.
Samozrejme farmaceuticky priemysel a casto aj lekari sa snazia ludi mylne informovat a naznacuju, ze potravinove doplnky mozu byt skodlive aj v odporucenych davkach, co je na 99% loz
Co sa tyka GLA(pupalkovy a borakovy olej) jediny cas ked nie je odporucany je pre zeny v tehotenstve, lebo prekrvenim posvy sa zvysuje moznost spontanneho potratu.
Co sa tyka draslika a "hnisu okolo srdca" to je absurdna loz.
Telo potrebuje znacne mnozstva draslika(2.5 az 4 gramy je sucasne odporucanie) a zialbohu z dnesnych polnohospodarskych plodin z vyrabovanej pody to prakticky nemozno dostat, takze je rozumne si to doplnit.
Precitaj si prispevky v teme, znizene mnozstvo draslika v krvy(malo by to byt samozrejme v krvi)
www.zdravie.sk
Tam je dobry clanok na co vselico nizka hladina draslika v krvi a tele moze sposobit.
Inac aj hladiny, ktore sa meraju v krvi maju zrejme prinizke standardy, boli vyvodene z priemeru ludi na diete nizkej na draslik, tj su cele chybne.
mariaj,
ja viem, ze sa da celu protokol dr Huldy clark vyrobit aj doma, ale horemenovany recept to nie je.
Extrakt zo zelenej supky cierneho orecha sa robi s 96% alkoholom. na vahu 1:1 alkohol a zelene supky. Rozmixovat, dat do flase dobre uzavretej a nechat luhovat s obcasnym prietriasanim asi mesiac.
Ak das viac alkoholu(3:1, tak vyrobenych kvapkiek musis pouzivat 3 krat tolko, kolko hovori rozvrh protiparazitickej kury dr Huldy Clark.
Palina prava sa da tiez zbierat, susit listky, rozbit na prach a naplnit nim kapsule. V kapsuli musi byt okolo 400 mg prasku, tj tolko, kolko ma Hulda Clark.
Klinceky musia byt tak isto pomlete, podla moznosti co najcerstvejsie a naplnene do kapsul, tiez okolo 500 mg na kapsulu.
Tak mas potom vsetky tri zlozky, presne tak ako je v protokole dr Huldy Clark a mozes sledovat jej presny rozvrh
Sledovanie presneho rozvrhu a davok je velmi dolezite, inac protiparaziticka kura nie je ucinna dostatocne.
Ked poziries na ten rozvrh, zistis, ze davky klincekov su znacne velke, dosahuju az 3x3 kapsule denne=4.5 gramu denne. Takze sa tu nehovori o dvoch klincekoch do celej zmesy.
Inac predstavit si pit tinkturu alebo silny odvar z klincekov alebo paliny je dost pochybne. Palina je mimoriadne horka, takze dostatocna davka sa da do zaludka prepravit len vo forme kapsul, z caju by sa clovek dogrcal doslova.