Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

1ada1

Dobry vecer RNG
Prosim VAs to znamena ze mam vylucit muky ako je polohruba, hladka, hruba....
NA hrubo mlete mukt su prosim VAs ktore?

Stevia je rastlinka ?

RNG

boba 77, ked ma olej v sebe rafinovane zlozky tak nemoze byt uz panensky ale len zmes panenskeho a rafinovaneho
Ciastocne cistenie horucou parou a vytazovanie lisovanim za horuca dava zlty =tzv svetly(light) olivovy olej, nie panensky.Je viacmenej bez chuti.
Ten ma ovela vyssi bod dymenia, tj je vhodnejsi na vyssiu teplotu.
Dymenie oleja znamena, ze sa v nom vytvaraju nejake spalene latky, ktore nie su pre nas zdrave. Ale na bezne pecenie(tj nie vyprazanie!) aj panensky ojej je dobry. Svetly(light) je lacnejsi, preto sa obvukle pouziva na varenie a pecenie, extra virgin sa pouziva obvykle do salatov, pomazaniek, dodatocne namastenie zelenin(polevy) a dokonca do neho namacaju chlieb a jedia ako predjedlo. Na zlepsenie chuti v nom nechaju mocit rozne bylinky.

RNG

boba 77, cim nizsie sacharidy, tym ucinnejsia dieta.. A mrkva a pasternak maju viac sacharidov nez ine zeleniny.Takze mozno na tie 2 tyzdne je lepsie ich vynechat.

RNG

1ada1, jedina, co na to mozem poradit je jest komplexne sacharidy, tj napr celozrnne produkty, hrubo mletu muku a co najmenej cukru. Sladit sa da aj steviou. Komplexne sacharidy sa pomaly dlhe hodiny postupne premienaju na cukry,udrzuju nie vysoku, ale dostatocnu hladinu glukozy v krvi, takze nemas tzv cukrove vlny, kde rafinovany cukor alebo jemne muky sa vylucia naraz vo velkom mnozstve do krvi, telo vyluci hromadu inzulinu a za dve hodiny je cukor kompletne von z krvi a mas znova chut na sladke-telo vyzaduje zvysenie hkadiny cukru v krvi.
Ak sa o to zaujimas viac, existuju tabulky tzv glycemickych indexov, kde vysoke cisla znamenaju velmi rychle vylucenie cukru do krvi a samozrejme velmi kratke, takze o par hodin dostanes znova hlad. Naproti tomu nizky glycemicky index znamena pomale a postupne dlhodobe uvolnovanie ccukrov, co nevyvolava inzulinove narazy(setri pankreas) a dodava pomaly, dlho a spolahlivo glukozu do krvi, takze mas mensiu chut na sladke a vyrovnanejsiu hladinu glukozy v krvi, tj nie ziadne horuckovite aktivity nasledovane utlmom.

boba77

Ešte sa ťa opýtam na tvoj názor na olivový olej.Vraj sú dva druhy: jeden je určený do varenia a je vraj sfarbený do žlta a druhý na studenú kuchyňu a je do zelena.V obchode som ich porovnávala, oba boli extra panenské až na jeden rozdiel.Olej určený na varenie obsahoval aj rafinovaný olej.Je to naozaj pravda, že tie zelené sa nemôžu používať do varenia lebo sa tam vytvárajú vraj nejaké nebezpečné látky?!Ďakujem

P.S.čo znamená tvoja skratka RNG :-)?

boba77

Ahoj RNG.Odhodlala som sa na protikandidovú diétu (lebo ma odjakživa obťažujú výtoky).Chcem sa opýtať na tvoj názor...Na badatel.sk, som objavila tiež podobnú diétu, kde Damian dokonca vylučuje aj niektoré druhy zeleniny (mrkva,červená repa,sladký hrášok či paradajky)a uprednostňuje skôr hlávkovú zeleninu.Je to naozaj nevyhnutné?

1ada1

Dobry den RNG
Prosim Vas budem koncit s protikandid.dietou, ako sa mam dalej chranit proti kvasinkam?

A co manzel? Priznaky nema....

Mam prisernu chut na sladke dufala som ze to prejde....

Pred tym som bola schopna vypit napr.pol plechovky SALKA,o hodinu dopit, zjest pol plechu kysnutych kolacov, .
Meriam 168cm a vazim 51kg-53kg.
Ako mozem potlacat tu prisernu chut na sladke, aby som zase nedostala kvasinky ???

DAKUJEM VAM ZA ODPOVED

bambulos

ok nikaa dakujem ti, vies, moj dedo tiez raz som na nom spozorovala ze schudol, povedala som to mame a ona ta ja vidim ale tak mozno menej je alebo horuco a tak, a o pol roka mu diagnostikovali rakovinu pluc a samozrejme zomrel do dvoch rokov, preto ma to znepokojilo, dakujem ti a urcite ho budem sledovat

nikaa

tak potom moze to byt aj stres, prepacovanost, ale sleduj ho z tou vahou keby to slo stale dole,clovek nikdy nevie.On sam moze citit ze nieco nie je v poriadku a preto sa vzdal fajcenia.Muzov niekedy treba nahnat na vysetrenie,poznam to podla toho svojho.