Otázky na RNG

RNG

mocca, zaduch moze byt sposobeny nakazou, alergiou, zahlienenim, a podobne. Podobne pocity moze mat aj tetania. Ked chces vediet, ci to je tetania, zober si dobru mineralovu zmes s potrebnymi vitaminami na absorbciu ako napr Bone Essentials firmy Swansonvitamins.com, a ak ti to prejde, tak to bol nedostatok mineralov=tetania.
Ak si zahlieneny z roznych dovodov(obvykle nakazy)ber NAC(N acetyl cystein, 2x500 mg)) a oreganovy olej(3x45mg cisteho alebo kapsule 3x tri po 150 mg vytazku 1:10, tiez ho najdes napr v Swansonvitamins, Puritan a inych znackach), to ta odhlieni aj potlaci rozne nakazy.

Na komplexne nakazy, ako streptokokove, pneumokokove,viralne, chlamidie a ine sa obrat na prislusne clanky , pouzi vyhladavac.

dragonfly53

mirka 23, dakujem za tip na zvysenie hemoglobinu.nemala si s z toho problemy so stolicou - zapchu?
RNG - dakujem za objasnenie. Serapeptazu mam v 1 caps.90 000 IU - 1xdenne. Ked mam nizky hemoglobin, nevadi to riedenie krvi? mozno teraz by som serap. este nemusela brat.

Zacnem uzivat tie doplnky asi teda.
dokaze udrziavat menstruaciu teda cyklus yam, ak vajecnik sam uz nevytvara vajicka?

RNG

matej 124, probiotika nie su vyrobene ale vypestovane.
Farmaceuti nemaju na prirodnych vyrobkoch velky zaujem, preto doplnkovy priemysel vyraba ovela kvalitnejsie a modernejsie(tj podla novych poznatkov od lekarov a mikrobiologov, co sa zaoberaju prirodnymi prostriedkami.
Probiotika dochadzaju od niekolko milion kultur(rozne jogurty) az po vyse 60 miliard na kapsulu.
Kedze nase creva maju vyse 500 miliard tak si neviem predstavit predavkovanie.
Vzdy sme s nimi poddavkovani po pouziti antibiotik, ktore znicia vsetky kultury v crevach okrem tych ktore su odolne na antibiotika a to su povacsine prave skodlive ako plesne a candidy, a otazka je, nakolko rychlo sa dodane dobre probiotika rozmnozia a ktore v crevach aby nam pomahali a nie skodili a potlacili rozmnozovanie tych neznicenych skodlivych kultur, ktore inac mozu kompletne okupovat creva.
Pre toho co si to nevie predstavit uvediem priklad z polnohospodarstva:

Mas pole kukurice, kde je len trosticku burin. Zoznes kukuricu(tj to je ako znicenie probiotik zobranim atb), rozoras pole a podla niektorych naivnych lekarov narastie sama od seba nova kukurica??
To asi nie, skor sa rozmnozi burina. Takze ked tam chces mat znova kukuricu, musis ju dobre husto zasadit, aby vytlacila burinu a co najskor po poorani.

RNG

boba 77, ked dostanes dost progesteronu z kremu, nepotrebujes brat yam na vyrobu progesteronu.. Ci sa maju dni menstruacie vynechat, o tom neviem.
Obvykle tie zeny pouzivaju progesteron a yam, ktore maju nedostatok progesteronu a pre to hormonalne problemy. Zvysena hladina estrogenu vedie k zastaverniu menstruacie, zvysena hladina progesteronu vedie k zhrubnutiu vystelku maternice na zlepsenie moznosti zachytenia oplodneneho vajca(ovum ovulacia)
Po case hladiny estrogenu a progesteronu prudko poklesnu a tym sa zacne oddelovanie vystelku maternice a perioda.
Ale proces je velmi komplexny a je niekolko dalsich hormonov co tam hraje ulohu, takze som si nie isty, ci treba nevyhnutne prestat pouzivat tesne pred ocakavanou periodou progesteronovy krem a yam pre kazdu zenu.

mocca

RNG, potrebovala by som radu, uz asi rok ma trapia problemy s nadychom, nemozem sa poriadne nadychnut, zacala ma boliet lava strana a posledny tyzden aj pri srdci a na hrudniku.mam aj zvyseny tep.podla priznakov sa mi to podoba na tetaniu, vcera som bola u neurologa a vraj mam zvysenu nervovu drazdivost.takze je to tetania??predpisal mi myolastan, myogit, injekcie magnezium a injekcie svalove hotemin.neviem ci ich mam brat, velmi sa bojim, lebo vzdy ked som mala predpisane nejake lieky, tak sa mi stav vzdy zhorsil.co by si mi odporucil brat?dakujem za odpoved

matej124

RNG : tym chces povedat ze probiotika predavane ako vyzivovy prirodny doplnok su vyrobene na inej bazy ako bezne predavajuce v lekarni? nevies ci byva v probiotikach niaka zlozka co mi moze skodit ako alergikovy na kravsky bielok?
myslis ze moze byt skodlive davkovanie napriklad dvojnasobne davkovanie odporucanej davky? dakujem

boba77

Ahoj RNG, chcem len poradiť, či môžem pri bezsacharidovej diete aj klíčky (cícer,šošovica a mungo).Ešte o tázka vrámci gyn.problémov užívam multienzym(swanson), jód a yam som teraz vymenila za prírodný progesterónový krém.Stačí len ten krém alebo by som mala ďalej užívať aj YAM? Damian mi ho odporučil natierať každý deň počas ciklu okrem dní menštruácie.Chcem vedieť tvoj názor, lebo na niektorej stránke som čítala že sa používa od ovulácie po menštr.(Ako protizápalové užívam cesnak a zázvor - stačí to na prípadný zápal v organizme?)Veľmi pekne Ďakujem.Vážim si Vaše rady

RNG

Tazkochory, vacsina problemov podobeneho razu zacina v noise a prinosnych dutinach odtial sa s hlienami prenesie do hrdla dalej na priedusky a odtial do pluc.
Takze je to najlepsie zacat adfresovat v nose skor nez sa to prenesie dalej a to kvapkanim koloidnej striebornej vody alebo(a) roztoku citricidalu do nosa niekolkokrat denne.
Ak to nepotlacis dostatocne skoro, rozvinie sa to na poriadny problem, oslabene telo dostane rozne ine nakazy(komplikacie)a potom musis toho brat podstatne viac, lebo mas viacero nakaz rozlezenych po celom tele.

Inac tento rok obieha nejaka prudkonakazliva nakaza, v USA cez nu presli miliony ludi, lekari jejm nevenuju pozornost a blabocu o svinskej chripke, ktora nie je ani zdaleka tak rozsirena a nakazliva, a nie je ani extra nebezpecna voci inym chripkam.
Ja som to sam chytil viackrat asi od mojej vnucky, ktora so svojim mladym organizmom tomu viacmenej odolavala a zakazdym, ked dosla na navstevu, na druhy den som zacal citit problem. Samozrejme som ho okamzite adresoval(kvapky koloidnej striebornej vody do nosa a oci) pitie horkaca(roztok citricidalu, zobral som aj oreganovy olej(na moju vahu treba 3x4 kapsule).
Betaglukany mi v tomto pripade nepomohli.Dokonca ani 1 gram vitaminu C za hodinu na to nestacil.Collostrum(10 gramov denne) ciastocne pomohlo
Ked som to takto vybojoval v zaciatku(za dva -tri dni to bolo fuc, a pre istotu som bral oreganovy olej cely tyzden) a dostal po som to stvrty krat, nastval som sa a instaloval som si ultrazvukovy zavlhcovac, co dava studenu paru do kancelarie, kde sa vsetci zdrzujeme. Dal som don koloidnu striebornu vodu(rozriedenu ultradestilovanou 10:1) a dal za zavlhcovac ventilator, aby to roznieslo po celej kancelarii a vsetci to dychali naraz. Tak sa mi to konecne podarilo porazit v rodinnom kruhu.

Zialbohu vnucka sa casto stretava s inymi detmi a zrejme to znova prinesie....
Ale aspon tentokrat sa viem ucinne a jednoducho branit.

Problem je, ked sa to zanedba 2-3 dni a neadresuje, tak to moze prejst do zapalov stredneho ucha, ba i zapalov pluc a priedusiek, ked tam natecie plnu infikovaneho a toxickeho hlienu, pripadne sa do toho hlienu pustia aj rozkladne bakterie(aspergillus pneumoniae je dost nebezpecny). Potom treba na jeho vyhubenie a odhlienenie brat oreganovy olej aj zo dva tyzdne, pre istotu.

ťažkochorý

RNG potrebujem pomoc. Cez víkend ma začalo strašne, neznesiteľne bolieť hrdlo, teraz je to už lepšie. Veľa som pil, kloktal vodu, dal som si vysoké dávky vitamínu C a postupne sa mi pridružila nádcha.Je to neznesiteľné, nemôžem dýchať asi sa zadusím,bolia ma svaly, nemôžem ani chodiť,som neskutočne unavený. Je to strašná choroba.Problém je ale to že aj vo februári som mal podobné problémy a vtedy to hrozne dlho trvalo, až týždeň som soplil, kašlaľ, no neskutočné niečo čo som si vtedy aj teraz vytrpel. Určite mám totálne zničenú imunity, veď už druhý krát takto veľmi ťažko chorý a to inak nebývam.K doktorovi nechcem ísť, pretože ten mi povie, že mám nejaký praobyčajný vírus a že to prejde. Ale to určite tak nie je. Moje zdravie je určite podlomené, aj hlava ma hrozne k nevydržaniu bolí. Poraď, zachráň ma, prosím. Čo treba robiť a hlavne ako zvýšiť tú moju podlomenú imunitu.

RNG

curly, preco nie. Vicacora je antimikrobialna(tj aj ciastocne antiviralna), indonal znizuje estrogen a pracuje proti vyvoju rakovinnych buniek,ktore sa pri cinnosti hpv mozu vytvorit.
Takze kazde ma uzitocny a vzajomne sa nekrizujucu funkciu v tele
Nezabudaj brat selen, zinok, jod, vitamin C a E, s nimi telo lepsie pracuje a lepsie sa brani proti nasledkom cinnosti virusov, vcitane hpv