Otázky na RNG

RNG

certulinka, tradicnu cinsku medicinu nepouzivam ani nepoznam. Ja sa zaoberam len doplnkami potravin preskumanymi lekarmi a mikrobiologami modernymi , netradicnymi metodami
Mnoho z tych doplnkov si lekari vybrali z tradicnych medicin roznych krajin, ale ich rozanalyzovali , zistili ucinne zlozky a tieto standardizovali. Tj s kazdou davkou dostanes urcite presne a opakovatelne mnozstvo ucinnych latok.Teda ked kupujes tych mozno 5% ucinnych doplnkov, nie 95% slabych.

RNG

anne, je absurdne, ze nielenze neprispievaju na veci na udrzbu zdravia nahradzujucich ovela drahsie lieky, ale este trestaju danou, ako keby sa jednalo o luxusny spotrebny tovar.Na lieky dan nepocitaju!
To je dalsi nastroj , ako znevyhodnit doplnky voci liekom....

delphia

MUDr. mi povedala, ze mam 1. stavec vysunuty do lavej strany.asi by som potreovala poriadne popukat- teda napravit, ale doktorka to odmietla, ze je to riskantne

RNG

kariol, samozrejme je tukorozpustne vitaminy najlepsie brat s tukmi, ale absorbuju sa aj bez nich do tela , niektore celkom dobre len s pomocou zlci alebo enzymov(lipazy),ktore telo vyraba v malych kvantitach..

RNG

delphia, na hojenie nervov su dobre velke davky rybacich olejov.
Neviem, ci dovod "zablokovanej" chrbtice(poskodene nervy) je mechanicky alebo viralny v tvojom pripade.
Ale v kazdom pripade na hojenie poskodeneho myelinu potrebujes DHA, coho dobry zdroj je rybaci olej. Mnozstvo, co si nase telo vie vyrobit(aj to nie kazdy) je primale na rychle hojenie, preto doplnok=polotovar je dobre pouzit. Odporucam az do 15 gramov(2 lyzice) denne.
Inac teplo robi dobre, ale najlepsie je si na na cele dni a noci krk zabalit do salu, nie len sa ozarovat par minut.

RNG

dragonfly, neviem polcas zivota serrapeptazy v tele, preto delenie na mensie davky je obvykle lepsie.
Ale ked ma dlhy polcas zivota, tak to netreba delit.Zialbohu enzymi su obvykle kratkozivotne.
Nattokinaza napr ucinkuje len asi 8 hodin v krvi.

RNG

anne,ale Wheldon je kapacita a dal do toho mnoho rokov vyskumu. Ja som len amater....
Neber privela veci naraz zo zaciatku, kazdxe zacni s malou davkou a postupne vybuduj do odporucenej. Telo si musimzvykat a musis mu dat cas. Okrem moznych alergii(to sa neda zialbohu predpovedat, to je velmi individualna zalezitost) je tam aj pri antimikrobialnych mozna uhynova reakcia(herxheimer), ked vyhubis naraz privela mikrobov a ich obsah sa vyleje do tela, dostanes reakciu na ich toxiny.
Preto postupne, "opatrnost je matka mudrosti"

Anne

matej124:
tak to ti poviem uplne presne, lebo akurat nam predvcerom dosiel balik od swansonu,objednali sme 39 vyrobkov za cca 300 USD, postovne bolo cca 60 USD. Balik dorazil cca za 10 dní.
Nemilým prekvapkom bol bohuzial colny dlh, ktory nám dali až v BA.
Bolo to 83 Euro, z čoho za clo bolo nejakych 27 a DPH za dovezený tovar nejakych 56...
A dostali sme ako darček swanson super zdravú žiarovku...:-P

RNG

evcca, keby si reagovala na L.Bulgaricus, tak nemozes pit ani kefir ani jest joghurty, lebo tie sa robia hlavne pouzitim tohoto .
Reuteri je tiez velmi cenny, dokonca ovela viac ceneny na imunity ale nie na viralnu imunitu. Ten sa nepouziva do joghurtov, takze jediny zdroj su dnes pre nas(cistota a sterilizacia) probioticke zmesy.