prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
prejka, na menstuacne problemy su hlavne yam a senovka grecka, pripadne aj ine aj pupalkovy/borakovy olej, damiana, black cihosh a silny zensky adaptogen Dong Quai(angelika cinska)
roman 08, len tesne pred jedlom alebo s jedlom.
Inac lecitin ti robi zle mozno pre to, ze ho beries v tabletkach a nie rozpusteny v jedlach. Moja zena dava do zeleninovej polievky a do roznych jediel(nemastnych) lyzicu praskoveho lecitinu na kazdu porciu a nie je to nijak vidiet ani citit na jedla. Staci rto raz-2 krat tydenne a mas istotu, ze sa ti cievy miesto zapchavania cistia.
Vysoky tlak je niekedy z nervozity(stress, vitaminy B, destresovacie cvicenia)
niekady zo zuzenia ciev
niekedy s primalo draslika a privela sodika.
Moja zena soli zmesou NaCl a KCl, pretoze mame v strave primalo draslika(vycerpane dnesne polnohospodarske pody).
To sa tu uz rozoberalo na www.zdravie.sk
Srdcove a mozgove prihody nie su z vysokeho tlaku, ale zo zapchatia ciev tukom a tukovobielkovinnymi zluceninami(oxidovanymi) a samozrejme krvnymi zrazeninami.Takze toto treba adresovat v prvom rade.
Niekedy sa z dosledku pokrytia ciev zhorsi vyziva a regeneracia vystelkov a cievnych stien, ktore skrehnu a niekedy prasknu. Ked sa to stane v mozgu alebo na koronalnych cievach, najhorsie na aorte, tiez to nazyvaju porazka.
Cievy treba udrzovat ciste, pruzne(antioxidanty) a krv nie prilis hustu(v zmysle nie prilis lepkave platnicky) aby sa zamedzilo vytvaraniu krvnych zrazenin.
Nastroje na to su lecitin a lipaza na cistenie ciev
mnozstvo roznych antioxidantov proti oxidacii tukov a tukovobielkovinnych(cholesterolov) zlucenin, ktore zaroven sluzia na spruznenie stien ciev(regeneracia, kolageny, hlavne vitamin C a E, tiez rozne bioflavonidy, karotenoidy, polyfenoly, anto a proantokyanidy atd))
Treba zabranit zdrsneniu stien homocysteinom, lebo na hladke steny sa neusadzuje skoro nic(vit B-6, B-12 a kyselina listova)
pripadne znizovanie vysokych hladin LDL cholesterolu a hladin triglyceridov v krvi(policosanol, vytazok z listov cukrovej trstiny)
riedenie krvi rybacimy olejami
a znizovanie prilisnej zrazanlivosti enzymami, najma nattokinazou, ktora vie rozpustit fibriny a dokonca velke krvne zrazeninym trombusy, podobne ako ludsky enzym plazmin.
ahoj rng, ake vitaminy pripadne nejake prirodne produkty by som mala uzivat, ak mam nenstruaciu strasne slabu a kratku, da sa povedat ze takmer ziadnu. Viem ze nie si gynekolog, ale si dobry odbornik. Ja nechcem brat kopec tabletiek, kvoli pečeni, som psoriaticka, tak ju nechcem zatazovat. Vyrazne som v poslednej dobe neschudla ani mimoriadny stres momentalne nezazivam, takze ta strata menstruacie s tym nesuvisi. Chcela by som len poradit, ci je napr. vitamin B3 na to vhodny a v akej forme - najlepsie nie v tabletkovej forme. Dakujem pekne.
RNG prosim vas kedy sa ma spravne brat betain hcl priamo z jedlom alebo nejaky cas pred jedlom.dakujem
Uz som dokonca rozmyslala aj nad pijavickami..... :-/
Dobry vecer prajem...
uz som asi spominala, že sa okrem ineho liecim aj na vysoky tlak.
Mam 30 rokov a uzivam denne 160 mg irbesartanu, 6 mg hydrochlorotiazidu a minuly tyzdeň som nafasovala k tomu aj moxonidin 0,2 mg na vecer, lebo som opakovane mala u lekara tlak okolo 140/90. Vsetky vysetrenia mam v poriadku, okrem mojho travenia, ale to je tema o inom.
No radosť... :-/
Zacala som brat Hloh od SWS 2x565 mg, sisiak od Afry 3x20 kvp., L-Arginine od SWS 1 x 900 mg a Lecithin od SWS 1 cps x 1200 mg. + nesolime uz takmer vobec.
Lecithin (soja všeobecne) a Max Epa mi nerobia dobre na trávenie, je mi z nich tazko od zaludka.
Mojmu mladsiemu bratovi (26) pred nedavnom tiez zistili vysoký tlak. 150/95
uziva tie iste doplnky ako ja, nechceme, aby musel prejst na chemiu ako ja... RNG, CO ESTE na vysoky tlak? Water Pills with Draslik, ktorý doporučuješ? Toho hlohu by bolo treba asi viacej, ze ano?
Voláme to tak sarkasticky "vadny gen", pretože nas otec sa uz dlhe roky lieci na tlak a v 40ke mal prvu srdcovu prihodu. Naozaj tak NECHCEME a NESMIEME dopadnúť. Vdaka za kazdu radu nad zlato.
prosim kde sa da kupit ten citricidal a naco je dobry? koloidne striebro som tiez v lekarni nezohnala...:-((
RNG dakujem za preklad.
budem dufat, psychika robi vela. ale moze to dorast aj do povodnej hustoty? ze tam je nejaka nadej. nasla som este par bab na nete a maju rovnaky problem. tak dufame, ze aj ta celkova navratnost je mozna.