prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
jara traviace enzymi ked sa nespotrebuju v crevach na jedlo sa reabsorbuju do tela a tam cistia rozbijanim velkych castic(zamorenie), cin sa odpratavaju neuzitocne poskodene a toxicke materialy z tela.
Ci su to vlastne traviace enzymi, ci doplnene zivocisne, rastlinne alebo fyngalne, na to nezalezi.
Samozrejme enzymi su specificke, kazdy pracuje na rozklade inych materialov. Najviac zamorenia v tele je ale bielkovinneho typu, preto najucinnejsie su bielkovinne enzymi, ako
Trypsin a chymotrypsin z pankreatinu,
bromelain, papain, z ovocia a
serrapeptaza a rozne fungalne proteazy(protein=bielkovina, proteaza=enzym rozkladajuci bielkoviny)
tie enzymy, ja viem, ze su to traviace a jemu treba teda ine, ten bromelain...serrapeptaza. Ten bromelain je aj v tom ananase, pravda?
Ten curcumin som si kupila normalne v obchode medzi koreninami, mozem mu davat aj od Swansona tie Full spectrum enzymy, staci jemu 1, a asi hod. pred jedlom?
jara, zelatina, huspenina, hoci aj gumove medvediky, len sa presvec, ze tam je naozajstna zivocisna zelatina, nie nejake modifikovane skroby. glukosamin, MSM, no a samozrejme cistiace enzymi, ktore odstania zamorenia sposobujuce zapaly a bolesti(bromelain, serrapeptaza...)
Pol lyzicky curcuminu zamiesaneho do jedla je dobry protizapalovy prostriedok, lyzicka este lepsi. Neboj sa jedna sa len o zltu koreninu tisicrocia pouzivanu v indii v kazdodennych jedlach(zlta ryza, zlta horcica u nas,kari korenie...)
Iskricka ja odporucam 3 lyzice kokosoveho oleja co je asi 30-40 gramov. Kokosovy olej obsahuje 8% caprilickej kyseliny, tj je to 2,4 az 3.2 gramu , takze ti odporucim 3x3 az 3x4 kapsule kaprilovej kyseliny. Osobne davam prednost kokosovemu oleju, lebo pri ziadnych sacharidoch ich ciastocne v tele nahradi na vyrobu energie.
Kokosovy olej tym, ze ma kratsie retazce ako ine oleje totiz sa v nasich bunkach vie premenit na mechanicku energiu, podobne ako cukry, pricom candida ho nevie nijak pouzit.
Toho curcuminu staci pol cajovej lyzicky, /ma 38kg/.
Velmi Ti dakujem, na tu klbovu hmotu, prosim Ta, co si myslel?
Iskricka, v tych tobolkach je obvykle 10% oreganoveho oleja, tj 15 mg, tolko ako v jednej kvapke Candiminu.
Ja odporucam zhruba 30 az 45 mg cisteho oreganoveho oleja(tak sa samozrejme nepredava, vzdy je zriedeny)
Tak ze davka je 3x2 az 3 kapsule, ja beriem niekedy az 5 vzhladom k mojej vahe. Vzdy s jedlom, tak sa clovek vyhne boleniu zaludka, kedze sa jedna o koreninu.
jara, dorsiflez(mephenesalone, svalovy relaxant a mierne analgetikum)len tlmi bolesti, nic nelieci.
Ak su poskodene nervy, treba brat rybaci olej na vyhojenie.
Borelioza poskodi nervy aj klby(krcne stavce) takze je na case, aby bral nieco aj na klbovu hmotu.
Samozrejme protizapalove tiez pomozu(curcumin, bromelain, boswelin, vitamin C)
Zlepsenie cirkulacie sa da dosiahnut zvysenim miestnej teploty(sal okolo krku), co zrychli regeneraciu
Nezabudaj na selen, zinok, jod a probiotika. A vytrvavaj s tym extraktom z olivovych listov, lebo podla lekarov "vyliecena borelioza" spravidla zialbohu nie je, je len potlacena, takze ich testy ukazuju zdravy hoci sa mnohe nykoplazmy schovavaju v bunkach potichu.
skrupina, tinitus je obvykle nasledok zapalov, casto z viralnych dovodov.
Zapaly treba znicit adresovanim povodcov zapalov, pripadne pomozu rozne protizapalove. Poskodenie nervov sa da vyhojit velkymi davkami rybacich olejov(10 gramov denne)