Otázky na RNG

RNG

peto-ba, ked si dosial vydrzal bez jodu, tych par dni ta nezabije cakat extra.
Inac ten lugol zo swansonu je popisany nejasne, aj je tam 2% jodu PLUS 4% KJ, tak je silnejsi, ako stara jodova tinktura.
Ale ked je celkove mnozstvo jodu len 2%(aj tak sa to da rozumiet, ale myslim ze nespravne)tak je tam jodu menej,ako v starej tinkture. Ale vzhladom na to, ze je tam 4% KJ(jod atomarna vaha 127, kalium 39 tj KJ obsahuje 76% jodu tj 4% KJ=3% jodu) asi je to len zlenapisane, tj je tam obsah 5% jodu dokopy.
Nie je to najlacnejsie, tinktura bola povodne ovela lacnejsia, ale je to aj tak najlacnejsi pre teba dostupny zdroj jodu.
Kelp a ine morske su na Slovensku pridrahe na jod, teda na take davky co jedia japonci alebo aspon na stvrtinu toho, co tu odporucam ja(3 mg denne) ako priemer z doporuceni roznych vyskumnikov.
Vdaka za info, ja som do Swansonu ani nepozeral na jod, ale zrejme si nabrali dost odvahy predavat vyse 100 rokov stary prostriedok, ktory inac davaju vojakom dodnes do balicka na sterilizovanie spinavych vod v pripade potreby.

peto-ba

dakujem za spresnenie.toto som potreboval vedet ze jodidovany povidon mava obvykle 10% jodu. tak to je potom pekna zlodeijna...to je potom cele to pero tak na tri dni. idem si objednat asi lugol od swansonu-len do kym dojde tak sa mozem mazat cele dni tymto:).

RNG

peto-ba
V tom produkte uvadzaju 38 mg jodidovaneho povidonu na 1 gram roztoku, ale nie priamo obsah jodu. Kedze jodidovany povidon mava obvykle 10% jodu, tak v jednom grame(50 kvapiek zhruba) je len 3,8 mg jodu, co je hanebne malo, ovela menej, nez tunajsie (USA)roztoku povidonu, ktore podla zlozenia obsahuju 1% jodu.
Stara tinktura obsahovale 4.5%jodu a jodidu draselneho, lugolovy roztok pouzivany vyse 100 rokov az 6.5 %.
Jasne to naznacuje trend, ze sa tento velmi uzitocny a potrebny v tele prvok snazia obmedzit, co vedie k zvyseniu poctu chorych.
To je podla mna zlocinny trend. Tak ako potieranie vysledkov vyskumu, ze ludia potrebuju pre svoje telesne procesy ovela viac jodu, nez udavaju zastarale tabulky(1948) odporucenej dennej spotreby a bububu sirene o predavkovani jodom.
Ako som uz mnohokrat spomenul, narody jediace vela morskych rastlin dostavaju mnohonasobne viac, japonci vyse 80 krat toklo a su zdravsi, ako my, takze spolu s vyskumnymi datami by sa mala ta zavadzajuca odporucena denna davka revidovat.
Samozrejme z medickej komunity zatial je len tlak, aby sa nic nemenilo v tych tabulkach bez ohladu na vyskum a nove poznatky.

RNG

milos, ja sa tiez cudujem, pre co. Jedine vysvetlenie zatial mim poskytla uvaha , ze za vsetkym su financne zaujmy, nie pomoc ludom. A do tej priepasti su strhnuti aj mnohi nevinni lekari, ktori robia len to, co sa v skole naucili

RNG

boba 77, povodne mal aj puritan pravy progesteronovy krem, teraz zialbohu pod tlakom FDA z neho ustupuju. Nakolko yam pracuje transdermalne neviem. A aka je ucinnost premeny na progesteron v kozi, to nie je z literatury tiez jasne. Ale vyraba sa viacero kremov s yamom a niekto si ich pochvaluje. Ja sa vsak zatial zdrzim komentaru, lebo nic v odbornej literature o naozajstnom ucinku som este nenasiel.

miilos

rng: co sa tyka zaludka nie je mi celkom jasna jedna vec. cital som ako si pisal ze palenie zahy sposobuje to ze nemame dostatok kyselin a zhnite jedlo sa vraca do pazeraka kde nemame ochranu vrstvu ako v zaludku. ale preco ludom potom doktor predpisuje helicid co kysleiny znizuje

boba 77

Ahoj RNG, ten bromelain mi nakoniec zabral, kríže už prestali bolieť (endometrióza) len treba asi zvýšiť jeho dávkovanie kaď nastane nejaký problém (1200 GDU 2x). Chcem sa opýtať či môžem používať prírodný progesterónový krém denne aj niekoľko mesiacov bez prestávky.Prosím ťa aj o tvoj názor na tento krém -odkaz odstránený-. Vybrala som z finančných dôvodov ten najlacnejší tak mi prosím poraď.Doteraz som mala krém od BIOVEAwhit natural micronized progesterone od Damiana.Neviem ich ani porovnať, lebo na swanson stránke nie je info koľko progest.obsahuje. Ďakujeeem