prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
dobry den chcela by som sa este opytat na vami odporucany enzym BioCore Optimum Complete Enzymes od swansonu ako je to z jeho uzivanim. respektive ci staci udavana davka 1 tabletka.mam totiz traviace problemy a zacala som brat aj probiotika a tie jednotky mi moc toho nehovoria, takze si neviem predstavit ako je ten enzym silny. respektive ci ked si ho dam predjedlom ci sa mi nieco dostane dostane aj dokrvi, alebo ci treba brat z neho viac tabletiek-teda aj mimo jedla. dakujem
Anne, ak Ti môžem poradiť, keďže s podobným heslom nieco snad zabrat musi :)) postupujem aj ja. Myslím, že najlepšie mi spracovava niečo s čím mám problém aj oregano ak si ho dám hneď na začiatku jedla t.j. po prvom druhom súste. Oliva aj pred jedlom, Omega 3 hneď po jedle. Betain začiatkom jedla Super enzym pri konci jedla. Na čistenie hodinu pred jedlom alebo 2 po jedle. Vždy postupne zvyšovať, oregano som pila aj 3x denne3 až 5 ks 150mg. Ak citi ťažobu po jedle ešte dám betain, alebo super enzym. Ahoj
nie som celkom na temy krasy, ale zdrava plet nesmie byt vysusovana agresivnymi mydlami, musi byt osetrovsana podla moznosti jedlymi olejami a vitaminami.
Na mladistvost su hlavne vitaminy C a antioxidanty zvnutra a tukorozpustna forma ester C palmitate a vitamin E zvonka.
Celkove proti starnutiu su rozne prostriedky, od silnych antioxidantov, vcitane CoQ10 seanolu a resveratrolu az po najnovsie vytazky z astragalusu(astragaloside 4).
Obcas sa zjavi nejaka kacica na trhu, ako boli rozne hormonalne ako DHEA, melatonin a podobne, ale tie maju iba kratkodoby ucinok alebo vobec nic.
Na zastavenie puchnutia lekari odporucaju chladne obklady, ale na hojenie treba teplo, lebo to stimuluje cirkulaciu a tym rychlost hojenia.
Rozne enzymi to tiez urychluju, boxeri pouzivali napr uz od zaciatku minuleho storocia surovu ananasovu stavu a neskor vytazok z ananasu, bromelain
Ucinna davka bromelainu zacina od 2x600 GDU, serrapeptazy od 2x40 000 jednotiek.
Gravitacia tiez pomaha, preto si treba drzat nohu co najvyssie, aby sa tie tekutiny odtial doslova vyliali.
Pri krvnych zrazeninach(vyrony, ) pomaha aj nattokinaza, ktora rozbija krvne zrazeniny kdekolvek v tele. Davka je 3x2000 FU
dobry den rng asi ste ma prehliadli...:)..mnA BY ZAUJIMALO co by ste pouzili na bezny opuch (niake obklady-t.vonkajsie pouzitie, alebo aj vnutorne)napriklad narazeny opuchnuty clenok. a este pripajam jednu otazku co by ste odporucali na plet (t.j. zjemnenie+z dlhodobeho hladiska zacovanie mladisteho vzhladu pleti-taktiez aj na vonkajsie aj vnutorne pozitie nieco)
dakujem velmi pekne a prajem prijemny zbytok vikendu
Anna, traviaci proces v zaludku trva niekolko hodin. Ak sa pri nom vytvoria plyny(nedostatok kyselin nepotlaci kvasne bakterie) tak sa cloveku grga. Nuz samozrejme aromaticke prchave oleje sa pri tom dostanu v malych mnozstvach von. Tomu sa neda nijak zabranit.
Lipaza pomoze na odburavani ulozenych tukov, ale pracuje az v crevach, lebo potrebuje na svoju pracu alkalicke alebo aspon neutralne prostriedie, tj nie kysle, ako je v zaludku.
Takze jedine, co ti mozem poradit je zvysit si kyslost zaludka(betain HCl, pepsin HCl) a tak predist grganiu.
lipaza s makkym i...ehm
Luse, ten praskovy cukor musi byt velmi jemny. Su aj ine zmesy, pred vyse 30timi rokmi sme na nasho potomka pouzivali Desitin, co bola zmes mineralnych olejov, zralocieho oleja a kyslicnika zinocnateho. Ja osobne som to neznasal, ale zadok mojho syna bol v poriadku.
Dnes by som samozrejme neuzival mineralne oleje a vazeliny, ale vsetko len z jedlych zloziek.
Kedze nepredpoklada, ze zozenies take zlozky, ako tekuty vitamin E, 0.1 mikronu jemny kyslicnik zinocnaty(zinkova beloba), vitamion C vo forme tukorozpustneho ester C palmitatu, skus aspon tu zmes cukru a kokosoveho oleja s pridavkom par kvapiek citricidalu alebo/a jodovej tinktury. Je to velmi hojiva zmes na podrazdenu az zahnisanu pokozku.
Bry vecer, neviem, ci si spominate, robim na sebe taky doplnkovy pokus s heslom, nieco snad zabrat musi... ;)
Po vselijakom kombinovani som prisla na to, ze nejak divno travim oleje... Konkretne oreganovy, z olive listov, borakovy, Max Epa.(Sws a Puritan) Stoja mi vzdycky hodiny v zaludku a strasne sa mi po nich grga. Hlavne z oreganoveho, ako keby som brigadovala v talianskej pizzerii... A to som len zacala s min. davkou 1xdenne, samozrejme ze nie vsetky spolu naraz a vzdy s jedlom.
Co mi zatial dost pomaha je Betain HCl, Enzymy na kila,Bromelain s Quercitinom, Colostrum na travenie a hloh so sisiakom a lecitinom na tlak.
Co teda s tymi olejmi, som rozmyslala o lypaze ale ta stiepi tuky... Naozaj neviem, ako ich rozpustit rychlejsie a setrnejsie k mojmu zaludku... Poradte prosim, dakujem velmi pekne.
starnutie celkove sa da spomalit branim antioxidantov vo vacsich davkach, tiez cistenim a spruznovanim ciec(lecitin, rybacie oleje) Specificky na oci su rozne silne zmesy antioxidantov, od karotenoidov(najma lutein a astaxanthim samozrejme cryptoxanthin a beta karoten) cez antokyanidy a proantokyanidy(vytazok z billberry a hroznovych semien)Zinok a alfa lipoicka kyselina su tam tiez potrebne.
Pozri napr na zlozenie doplnku Eyes alive, ktory by mal byt prikladom ucinnych daviek spominamych zloziek:
-odkaz odstránený-
Fuchsova skvrna je len jeden druh makularnej degeneracie,tj odumieranie nervov sietnice pre zlu vyzivu oka zapchatymi a praskajucimi sa kapilarami.
Proti makularnej degeneracii som tu na fore spomenul mikro elektro stimulaciu(MCS), kde sa elektrickym prudom stimuluje pohyb vnutroocneho a okoliteho svalstva, cim sa casto spomali a dokonca obrati naspat(reverz) makularna degeneracia. Maly prenosny ocny stimulator vyraba napr firma Optogon medical corp a, je patentovany na tento ucel a FDA ho stale este studuje, ci sa ma na ten ucel odporucit ako medicka pomocka alebo ci zostane na trhu len ako povoleny elektrostimulator bez medickeho tvrdenia.
www.optogon.com