prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
adamkrt: clovek dnes zije v znecistenom ovzdusi-je vela aut atd. dalej casto sa vystavuje slnecnemu ziareniu+fajcenie to vsetko zapricinuje volne radikali v tele a tym toxiny v tele horsiu imunitu alergie. podobne k tomu prispieva materialisticky sposob zivota-t.j stres praca. to vsetko telo zatazuje organizmus a poziadavky na ziviny zo stravy stupaju- lenze ich kvalita zaroven klesa. zaroven je viac chorob a viac sa licia liekmi ktore pomozu na jednu vec a skodia na tri a potom sa ich bere este viac. dostali sme sa do takej doby ze je ovela dolezitejsie (ale zaroven ovela tazsie) dbat na spravnu vyzivu.
matulka: bud mas traviaci problem- zle travenie(pravdepodobne kvasenie), alebo problem imunitny a potrebujes posilnit imunitu
Ahojte, mam problem, uz druhy tyzden mam neprijemny zapach z ust. So zubami problem nemam, zubnu hygiena nie je otazkou, a co sa tyka stravovania, dodrziavam zasady zdravej stravy. Viete mi poradit?
Dakujem
Mna by zaujimalo, ze stari rodicia zili za uplne inych zivotnych podmienok a maju 90-94 rokov. Ziadne enzymy nebrali a stava bola v minulosti dost jednoducha a drzia sa vacsiemu zdraviu a imunite, casto ako mladsie generacie.
Tak ako je to mozne, ze dnes by mal clovek jest take ci onake davky vitaminov a oni nic take nepoznali, nejedli ?
Nebude to otazka len stravy, pripadne prostredia ?
Vtedy bolo mlieko zive. Dnes, mrtve pasterizovane a probiotika sa donho dodavaju v chatrnom mnozstve.
To bude mozno zdravsie pre cloveka odstahovat sa na dedinu, mat jedno ovcu, alebo kozu, nadojit si cerstveho mliecka, vypestovat vlastne jablcka alebo nejaku zeleninku bez chemie a prirozdenym sposobom ma ziviny.
Docital som sa napr. ze zemiaky, aj ked su dolezita potravina a obsahuju vitamin C, na druhej strane zahlienuju. Pred pouzitim zemiakov bola v tychto zemepisnych koncinach pestovana napr. kvaka.
Mozno bola strava volakedy jednoducha, ale zakladne zlozky zdravej potravy tam boli:
- maso iba obcas, vynimocne na sviatky, jedavali nasi predkovia,
- hlavne potraviny - zemiaky, kapusta, niekde fazula, kvaka, pripadne nejaka repa. Muka vacsinou celozrnna z raze, nie psenice.
- obcas mucniky v kolacoch, alebo halusky, bryndza /prava/.
Ved to stravovanie nemoze byt az taka veda ? Ved aj cloveku podobny primati, ako opice vedia, co si maju dat. Tam im tiez chyba tvorba vitaminu C ?
sade8, keby si mala brat tolko, co beriem ja, musela by si brat minimalne 2x tolko. Ale predpokladal som, ze ako mladsia ten problem asi nemas tak velky.
A to neberiem ani ja tolko, kolko musia brat napr rakovinarski pacienti, ti musia brat az 3 x tolko, co beriem ja, tj 6 krat tolko, co ty. Takze miesto pre silnejsie prostriedky tu rozhodne je.
Zatial som este nepocul o privela enzymoch, ale iste sa da vsetko predavkovat.
5qoje sic e pravda, ze v celej Europe, (nielen na Slovensku) su v doplnkoch trochu pozadu za USA, ale co sa tyka kvalitnych a ucinnych vyrobkov, tych je aj v USA snad 5% dokopy, vyrobcovia vsade na svete klamu a snazia sa zarobit co najviac na co najnizsich obsahoch. Len v USA so silnou konkurenciou medzi vyrobcami najdes percentualne viac silnych a ucinnych doplnkov , ako v Europe.
Ludia postupne ziskavaju totiz o nich vedomosti a hladaju lepsie zlozenia, cim prinutia vyrobcov vyrobit lepsie.
sade 8, skor je ta davka enzymi primala. Ja odporucam a sam beriewm ovela vacsie davky, lebo pouzivam podstatne silnejsie enzymaticke prostriedky, pozri na zopar porovnanych na
-odkaz odstránený-
vyrobcovia na slovensku vyrabaju mnoho nekvalitnych probiotik. maskuju ich peknymi skatulkami a udaje uvadzaju rozne aby ich spotrebitel nemohol porovnavat. jedny uvadzaju pocet kultur druhy pocet druhov kultur, treti ich uvadzaju v miliardach stvrty v cislach x 10a exponent k tomu. piaty cisla uvadzaju na tabletku a siesty na Dennu davku. treba is uvedomit este ze laktobacily v probiotikach su skor na imunitu a bifidus na crevne problemy. ja osobne povazujem za kvalitne kombinaciu od swansonu- formulu-66miliard(11druhov) a soil based tusim 5miliard(15druhov+stopove mineraly). jedny z tych menej zlych na slovensku v lekarniach su barnys(10druhov,12miliard+250mg brusiniek)okrem toho este obsahuju udajne fruktooligosacharaidy(lepsie sirenie probiotik na stenach criev)a colon dolphilus(10miliard,10druhov-ale jedny z mala na slovensku kde su vacsie koncentracie bifidozloziek).ja osobne som uzival kombinaciu tychto dvoch teraz si uz objednavam kvalitnejsie zo zahranicia . na slovensku musite ratat s tym ze bud lekarnik tomu nerozumie alebo vam da do ruky nekvalitne pretoze dodavatel tych nekvalitnych im dava provizie ked predavaju ich.
co sa tyka enzymov na slovensku sa kvalitne bezne nepredavajudaju sa dostat jedine stredne kvalitne ako multienzym alebo fullspektrum od swanson, ktore samozrejme vychadzaju celkom draho lebo sa dovazaju.
sade8: 6 je uz dost, ale myslim ze pokial mas zamorene telo poriadne a zle travenie a podvizivu tak by to ani vela nemuselo byt. ja by som viac ako 4asi nebral. vypadavanie vlasov by enzymi nemali sposobovat lebo tie ktore sa neminu na rozlozenie tukov cukrov a bielkovin sa absorbuju do stien criev a potom do obehu tam nicie toxiny a nepotrebne a tie co odstranili toxiny potom vylucis. enzymi mozes podporovat aj inymi prostriedkami. ako zinok a selen ktore ich dodavaju a jod ktory ich vyraba.zinok je dobry pre rast vlasov a nechtov takze ja by som na tvojom mieste nimy nahradil jednu dve tabletky enzymov
probiotika som mala dobre RNG mi to potvrdil
a taktieyz som sa radila s RNG o enzymoch, čitala som "badatel" ale zatial iba uvazujem nad kupov kedze dieta nezabrala,neviem ci verim....