prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
z temy herpes na virusy:
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym,
vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky
mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a
objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa
mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti,
depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej
sliznice,oci, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych
chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat
aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj
castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar,genitalny herpes,
bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych
zhruba podla ucinnosti:
Zinok, selen ,Lactobacilus Bulgaricus
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym),
l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE,
oreganovy olej,collostrum,citral, lapacho, extrakt z olivovych listov a velmi ucinny
chaparal(larrea tridentata).
Su aj ine silne zname ako betulin a huba chaga, ale zatial su
prakticky nepristupne, lebo ich vyroba a rozsirovanie sa znacne blokuje.
Su to alkoholicky vytazok z brezovej kory a parazitna huba rastuca na breze.
Tinktura, obsahujuca 2 az 5 % betulinu sa da pripravit zmiesanim 3 vahovych dielov alkoholu(96% etylalkohol=lieh) a 1 dielu mletej vrchnej brezovej kory. Pretriasat dobre denne v uzavretej flasi(zavareninova) za 3 tyzdne zliat, nefiltrovat a brat 3x2 lyzicky , najlepsie do mlieka
Klinicky ucinna davka chagy, praskovej je 7 az 10 gramov denne, pouzivane pri viralnych a rakovinach (inonotuus obliquus, rezavec sikmy, cierna huba vyzerajuca ako hruda cierneho blata na brezach). Pravdepodobne sa da najst aj na Slovensku v brezovych lesoch na vychode.
vlcimak, za zapalni su vzdy nejake priciny, ci uz zamorenia, toxiny alebo mikroby. A to vsrko treba adrsovat spravnymi latkami.
Zapal protizapalovymi(curcumin, dumbier, boswelicka kyselina, rozmarinicka kyselina , MSM a rozne enzymi)
Zamorenie absorbentami, chelaciou a tiez enzymami
Nuz a mikroby roznymi antimikrobialnymi.
Z nich zapal osrdcovnika moze byt sposobeny roznymi virusami(pozri temu herpes), tiez roznymi streptokokami, napr zo zubnych infekcii, dokonca aj do krvi preniknutym helikobakterom pilori. Nuz na kazde som tu uviedol v roznych temah plno propstriedkov(herpes, streptokoky, antimikrobialne...)
Ja si typnem na nase vlastne virusy najskor a riesil by som to nasledovne:
2 gramy curcuminu, 2x600 GDU+ bromelainu, roztok z 35 kvapiek citricidalu a organovy olej pre istotu, kebu to bolo toxiny so zaplesnenia alebo candidy.
No a samozrejme radim kazdemu
zinok 25-50 mg
selen 200-400 mcg
jod 3 miligramy denne,
Lecitin na cistenie ciev, 1 lyzica 1-2 x tyzdenne
Probiotika , co najviac kultur(8-15 roznych)v davkach miliardy(bilioms)lebo tie vyrabaju az 70% obrannych latok pre telo
3 gramy vitaminu C, postupne cez den
400 IU vitaminu E(az 800)
pripadne aj enzymi a znovu absorbenty, najme jemne vlakniny, ako pektin a psylium.
prosim vas,ma niekto skusenost s objed. cez Delibo? Vobec nereaguju na mail.
dobrý večer pán RNG, prosím Vás o radu, prečítala som mnoho Vašich príspevkov a patrím medzi tých čo si vážia Váš čas a skúsenosti - zápal osrdcovníka - so všetkými jeho následkami a príznakmi - búšenie srdca hlavne v noci, červený nos atd. je to následok prekonaného dlhodobého stresu,ale teraz to musím riešit a podla možnosti sa rýchlo vyliečiť ale nie s antibiotikami pokial je aj iná možnost, dakujem
5qo, to je vyborne pozorovanie.
Dnes potrebujeme casto ovela viac roznych latok na obranu a podobne, ako nasi predkovia, lebo sme vystaveni ovela viac chemikaliam, priemyselne spracovanym=znicenym) potravinam a epidemiam sposobenym vacsim nahustenim ludi a cestovanim do vsetkych kutov sveta, cim sa miestne choroby roznesu po celom svete.
O tom ze sa dokonca vyvijaju v laboratoriach nove nebezpecne mikroby, to radsej ani nejdem tu diskutovat.
Ja.ajka, ja radim na hormonalne problemy doplnok yamu, senovku grecku, pripadne pupalkovy/borakovy olej, damianu a Dong Quai.
Tieto prispievaju k tvoreniu vlastnych telesnych hormonov, nie nahraziek, ako izoflavony zo soje,z cervenej dateliny alebo dokonca synteticke chemikalie
matulka, ak to nie je zo zubov a jazyka, musi to byt zo zaludka. Tj v zaludku hnije a to sa s plunami dostava pri grgani von, a hnilobne plyny su velmi zapachajuce(halitosis). Naviac sa vytvaraju nielen plyny, ale aj telo zamorujuce hnilobne toxiny a travenie nepracuje tak ako by malo.Takze je cele telo oslabene.
Naprava su kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika
adam, ja tu vidim silny trend v polnohospodarstve, vyslachtili nove druhy ovocia a zelenin, sladsie, dlhsie skladovatelne, s vacsimi vynosami a pod./
To sa robi velmi aktivne a cely cas, takze my mame uz velmi rozdielnu stravu, ako nasi predkovia.A veru aj oni uz mali davno zmenenu proti divokym plodinam.
Enzyme v potrave maju dost neprijemnu chut, niektore palia(rozkladaju aj jazyk ako napr ananas) tak sa podla moznosti "odslachtili" alebo znicili tepelnou upravou.
Neviem, ci si niekedy jedol napr planky(divoke neslachtene jablka), tie su tvrde, trpkokysle tj plne vlaknin, enzymov a vitaminov, najma C.
Slachtene jablka maju z toho zlomok, ale o to viac cukru.
Ked zacnes krmit zvierata v Zoo, ludskou stravou, velmi rychlo pokapu, nerozmnozuju sa vobec a chradnu.
Zverolekari boli prvi, ktori dosli s doplnkami mineralov pre dobytok, roznymi surovymi produktmi s mnozstvom enzymov, cim sa im podarilo predlzit zivot zvierat az skoro na hladiny, a niekedy aj vys, ako maju v divocine.
Samozrejme, lekari nic z toho neaplikovali na ludi....
Lieky sa skusaju na zvieratach a z toho sa vyvodi aj bezpecnost na pouzivasnie pre ludi. Ale co sa tyka doplnkov a stravy, tam lekari z pokusov na zvieratach a dnes praxe uz dekady sa nijak nepoucili.Pes vytvori denne 15-20 gramov kyseliny askorbovej, prasa v strese(nahanane) az 100 gramov.
A nam staci 60 mg????
To je logika na zaklade ktorej sa viacere skupiny lekarov zaujimali o to, ci s viac vitaminom C aj ludske telo bude operovat lepsie a mnohe zname autority to dokazali ako uzitocne pre nase telo.
Zialbohu lekarska komunita to nechcela nijak prijat a vymyslela si rozne protiargumenty(ziadny vyskum, len kvazi presvedcive osocovanie)
Ved preco by mali zaujem na tom aby boli ludia zdravsi, chodili menej k lekarom, kupovali menej liekov a nepotrebovali tak vysoke poistky?
Ked je treba, najmu si znamych lekarov, ktory urobia kvazi vyskum, aby svoje tvrdenia na oko potvrdili(za peniaze vsetko) a to pekne roztiahnu po nete, novinach a televizii.
A ako obvykle, to uz poznali aj v starom Egypte, Rime a inde, masy na to naletia
Moja otázka je skôr prosbou o radu.Mám 41,už rok sa trápim s nepravidelným menštr.cyklom,gynekol.mi nerobila žiadne vyšetrenia ani odbery okrem sona,dáva Norethisteron,prípadne pichne Agolutin.Tvrdí,že je to hormonálna porucha.Okrem toho mám dosť rozsiahle varixy na jednej nohe takže by som sa rada hormonálnej liečbe vyhla.Neviem ako sa dopracovať k normálnemu fungovaniu.Kúpila som si výťažok zo sóje,ale neviem či to pomôže.Čo mi poradíte.Ďakujem.