prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Chcem sa opytat ci je to dobra volba,robim vzpieranie - Albion Chelated Multi-Mineral od Swanson.alebo je lepsie uzivat mineraly samostatne? Je tam taktiez zelezo a niekde som cital ze dospelym muzom moze uskodit.Tak neviem.Vdaka
dobry den,chcela by som sa opytat co je dobre pri problemoch s ladvinami?muz mal zachvat,dvakrat po sebe..dali mu infuzie,porobili vysetrenia,ale nenasli ziadny kamen..boli ho lavy bok,co by ste odporucili na vylucenie maleho kamienka?ake caje,alebo lieky?dakujem za odpoved
roman08-s hnackami a s kamenom tu nebolo nic vysvetlene.Bolo to len zatratene a prekricane zastancami vitaminu C.
adam ale ved predsa existuje aj neutralna forma vitaminu c ktora nieje kysla a prave ta sa odporuca uzivat vo vyssich davkach.
dakujem.. dufam ze pomoze
roman08: ano, o tom sa uz hovorilo. Ale nehovorilo sa o tych dalsich negativach - srdcovo cievne ochorenia, ze neni celkom pravda, ze sa nadbytok vylucuje. Ze je problem so vstrebavanim medi a selenu...
Vysoke davky vitaminu C su zatial v kategorii experimentalnej liecby. Keby som to porovaval k pocitacovemu programu, tak by to bolo iba alfa verzia, nevhodna ani na denne pouzitie - len pre testy.
Tu je este stale dost nezrovnalosti.
Dlhodoby vplyv kysleho prostredia na zaludok, prekyslenie. Dlhodoby vplyv na creva, alebo na kyslost mocu a pripadne mozno sposobene problemy napr. vztastahuci vyskyt rakoviny mocoveho mechura v populacii.
Jednoducho je to dost ruzove a pekne na to, aby to bolo tak pravdive a jednoduche, ako sa to tu casto par ludi snazi prezentovat...
adam to s tymi hnackami a kamenom tu uz bolo vysvetlovane takze nechapem o co ti ide.
jurko565 presne ten betain ktory spomina rng si ja objednavam z ciech stranka uz nefunguje ale ak by si chcel dam ti sem mail u nich stoji nieco cez 11 euro.zhajek@seznam.cz.musis ratat este s postovnym takze je lepsie ked si toho objednas viac.inac ponukaju produkty od swansonu a da sa u nich objednat vsetko co je na stranke swansonvitamins.com.
Zaujimave - co pisu o nadbytku vitaminu C:
Hypervitaminóza spôsobuje hromadenie homocysteínu, čo spôsobuje srdcovo-cievne ochorenia. Donedávna si ľudia mysleli, že nadbytok vitamínu C sa jednoducho vylúči obličkami, lebo je rozpustný vo vode, ale nie je to tak.
-------------
A este
Príznaky pri prebytku
Nebezpečné najmä pre tehotné ženy (max. 500mg/denne). Dávky 2000 mg/denne a viac môžu spôsobiť hnačku, nafukovanie, vetry, môže byť narušené vstrebávanie medi a selénu. Pri veľkých dávkach sa môžu tvoriť obličkové kamene.
Pisu, ze horsie sa vstrebava med a selen...
jurka 565, na Google.com najdes vyse miliona clankov, mnohe ponukajuce betain HCl. Ja osobne ho,momentalne kupujem z Swansonvitamins.com znacky County life, kde je 250 tabliet, kazda s obsahom 600 mg a obsahuju aj pepsin, za podstatne nizsiu sumu, nez uvedena "jedina" tebou
Inac su aj kombinacie betainu s roznymi enzymami, ako napr Super Enzymes firmy NOW, ktore mozes tiez cez Swanson a hromadu inych dostat.