Otázky na RNG

kaciatko7

milena, nie damian nema obchod, ani ho nepredava, pozri na -odkaz odstránený- tam na lavej strane je aj kniha o vit c na stiahnutie a kontakt, ak by si mala nejake otazky a potrebovala ho zohnat. zda sa mi, ze tento, co uzivame my je americky alebo anglicky, neviem fakt. inac je to C-salts kukni na www.nutri.com mne sa tento velmi paci a je aj cenovo pristupny.

RNG

Bonie, caj z byliny chanca piedra je 94% ucinny na rozpustenie ladvinovych kamenov za dva mesiace, celkom velka studia napr jedneho nemeckeho urologa to potvrdzuje.

1 lyzica chancy piedra, 1/2 litra vody, povarit 5 minut, Odstavit prikryte luhovat 3+ hodiny, ochutit pit.

RNG

okoloiduca, tie hnacky a kamene je BLUD, davno pred rokmi vysvetleny na desiatkach studii, takze nema zmysel sa tu s tym zaoberat.
Kto reaguje na prekyslenie criev kyselinou askorbovou, ten ju ma brat v neutralnej forme a tym sa zalezitost vyriesi.

RNG

adamKrt, zaujimave ze nieco uplne ine tvrdia v anglickej verzii. Tam nie je vobec spomenuta hypervitaminoza vitaminom C a kvoli tomu zvyseny homocystein.
Kedysi davno som cital, ze vitamin C znizuje niektore vitaminy B, co by mohlo sposobit zvysenie homocysteinu.
Nikde to ale nebolo experimentalne dokazane, a co sa tuka homocysteinu pravy opak tvrdia napr:
www.newhope.com co mi je celkom pochopitelne, lebo vsetky antioxidasnty potlacaju volne radikaly a desiatky tisicov literatury na vitamin C a hlavne E dokazuju nizsie usadzovanie tukov na stenach a hladsie steny, takze si neviem predstavit, kedze homocystein je volny radikal a poskodzuje(zdrsnuje) steny ciev a tym podpori usadzovanie na stenach, ze by bol zvyseny ked sa cievy cistia....
Co sa tyka absorbcie akehokolvek kovu, ta sa zvysuje akoukolvek kyselinou, tj aj askorbovou, hoci je relativne slabsia.To je ciste chemicka zalezitost.

Takze slovenska verzia na vitamin C vo Wikipedie bola napisana nejakym agentom farmacie alebo lekarskych a poistnych spolocnosti.
Taketo a podobne s[posoby boja sa bezne pouzivaju, preto si treba zdroje informacii velmi kontrolovat.

Prave pre tehotne zeny doplnky vitaminu C a E, rybaci olej a mineraly su velmi dolezite kvoli vyssej spotrebe v tele pocas tehotenstva.

Adam Krt, mas velmi zle informacne zdroje!

kaciatko7

milena265, praskovy mam od Damiana. idem skusit aj ester. mam doma par tbl, co mi sestra nechala, ale ten uzivam, len ked ma napr. boli hlava. pozri aj na swansonvitamins.com v ich ponuke urcite Ester najdes.

kaciatko7

Ahoj RNG, porad mi, prosim ta. moja kamaratka uz asi 3 mesiace trpi opakovanymi zapalmi mocoveho mechura. je to velmi neprijemne a urologicke caje, zihlava urinal forte pomozu na chvilu a potom sa problem zas objavi. niekde som citala o D-manoze, len na nete som zatial nasla len pripravky, ktore ju sice obsahovali, ale v kombinacii s inymi vecami. ie je mozne ju niekde zohnat aj osobitne? zatial uziva vit B 200mg, lecitin, vit c (ale ten asi len zo 5g denne). dnes pridala aloe vera a kurkuma praskova 1KL do 2dcl vody. Prosim, co by este mala pridat, nech ta tohto problemu zbavi. Dakujem

kaciatko7

ja osobne uzivam neutralny vit c v neutralnej forme uz cca 5 mesiacov (a to dokonca davky od 5 do 20g denne) a nerobi mi to absolutne ziadne problemy. ak aj zo zaciatku boli hnacky, bolo to vlastne prinosne, lebo sa mi precistil traviaci trakt. ani taketo vysoke davky mi neskodia, jedine, co pocitujem, je zlepsenie zdravotneho stavu, ovela menej som unavena, neviem, co je to nadcha, chripka, kasel (aj ked denne fajcim cigarety), pritom predtym som mala chripku aj 5x za rok. celkovo sa z neho citim lepsie. neviem, preco by mal vit c vo vysokych davkach prekyslovat, pokial sa uziva neutralna forma. vela mojich znamych ho uziva (a urcite nie len davky preventivne) a zatial kazdemu len pomohol.