prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Inac, tie "velke" davky vitaminu C beriem 24, max 48 hodin a ziadna horucka sa mi nedostavi, a to za plneho behu v robote.
Kedze som to, ze tie davky vitaminu C beriem len 24 az 48 hodin spomenul viackrat, prosim, nenadlzuj to na niekolko dni, prosim.
Nemam rad, ked mi do ust vkladaju ine slova, nez som sam povedal.
adamKrt, si asi velmi specialny pripad, vynimka, tak ako ten pes, ktoreho spominas. Ja sa ale radsej spolieham na studie, ktore robili na podnet FDA.
A tam jasne dokazali nulovy ucinok homeopatie v porovnani s placebom.
Nuz ani sa nedivim, ved cela myslienka homeopatie je zalozena nie na vyskume ale na predpoklade ze "podobne sa podobnym lieci" co je zasadny omyl a k tomu sa pridruzi to nekonecne riedenie, hlavne v pripade spomenuteho oscillococcina 200 CK, tj nie je tam ani jedna jedina molekula povodneho vytazku z pecene ale len cisty mliecny a iny cukor, tj jedna sa o cukrove pilulky, nic viac.
www.homeowatch.org
kaciatko,krabicku marlboriek?A ty sa nebojis,ze dopadnes ako tvoja sestra?:(
Oscilococinum?Mne vobec nezabral.Je to blud.Uz by som ho nikdy nebral.Zbytocne vyhodene peniaze. :(
narazil som na tento clanok:andrejk.blogspot.com. podla toho co som si precital je homeopatia vlastne len blud,ale ako je mozneze ten liek na chripku oscilococinum funguje lebo podla toho co som si o nom precital vlastne v nom nic okrem vody niejeplacebo efekt si myslim mozem vylucit pretoze ako pise adam uzil liek a nespoliehal sa na niaku vieru ze to zaberie a takisto sa na vieru urcite nespoliehaju ani zvierata alebo neviem ci v tomto clanku to je pisane alebo v inom pri podani homeopatika jednorocnemu dietatu tam ties asi tasko hovorit o tomze si to vsugerovalo.kazdopadne podla toho co som si o homeopatii precital tak je to nezmysel len ma zaujima ako je mozne ze to funguje aj u ludi ktory tomu neveria.
RNG:
zaujimave, ze ten placebo efekt mi u ziadneho ineho lieku nezabera a nikdy nezaberal. Nie som clovek, ktory si nieco vsugeruje a veri tomu lahko. To homeopatikum som si dal do tela s tym, ze dobre, aj tak tomu NEVERIM.
Psovi sa davali homeopaticke lieky tiez a chces povedat, ze aj pes mava placebo efekt, ze si to vsugeruje ?
Vela ludia z okolia pouziva tie homeopatika tiez. A je zaujimave ze u kazdeho to malo ROVNAKY ucinok. Ustupenie priznakov do par hodin, na druhy den uz nic vo vacsine pripadov, alebo velmi mierny priebeh, ze teplota vystupila iba tak na 37-37.1 stupna.
Zaujimave, to je ako hromadny placebo efekt ??? ;-) A este zaujmavejsie je to, ze ten placebo efekt je ucinnejsi, nez to podavanie vitaminu C. Pretoze ako hovorim, do par hodin uz je podstatne lepsie, casto to zmizne a Ty to beries este niekolko dni a kazdu hodinu.
Neviem, ako si pochopil homeopatika, ale tie stopove prvky lieciva nemaju liecit, ale praveze maju vytvarat take podpichnutie imunitneho systemu k cinu. Ano, mozno placebo efekt, ale nie pre psychiku cloveka, alebo placebo efekt pre imunitny system, ktory na zaklade tejto reakcie zacne obranu. A este aj preto sa to neprehlta do zaludka, ale nechava posobit cez chutove receptory v ustach, kde sa to ma vstrebavat, pretoze inak to neucinkuje.
Mne sa tym homeopatikam v podstate nechce ani verit. Vidim len, ze mi to ucinkuje. Mozem si zobrat nieco ine a skusit placebo efekt, ale to mi neucinkuje. Tak to mam nejaky selektivny placebo efekt, alebo co ?
Znama bola po chemoterapii a citila sa hrozne. Ako zacala uzivat homeopatika, bolo jej omnoho lepsie a po case mala aj vyborne krvne vysledky. Tolko si zas clovek nevsugeruje...
V minulosti som si sam skusal pri chorobach nasimulovat aj placebo efekt, ale neslo to. Nenecham sa len tak ovplyvnovat a este som k liecbe pristupoval negativne - s tym, ze mi to nemoze pomoct. Nema placebo efekt posobit opacne ? A co ten pes - tomu to snad vsugerovavam tiez ?
RNG, minule som aj vydrzala 2 tyzdne, vsetko islo krasne, bez problemov a hop, stacila mi jedna situacia, rozculila som sa a od nervov som stiahla do vecera krabicku malboriek. keby tam nebolo aspon tolko chemie :(
a vies, dost sa aj trapne citim, sestre zakazujem jest to a to, dodavam jej sily, ked ma chut sa poriadne nazrat, co momentalne absolutne nemoze a popritom si bafkam jedna radost. hodim do seba zo 5g vit c a vec vybavena.
ono je asi najlepsie sa zlaknut, ako sa zlakla ona, ked sa tu neprijemnu spravu ohladom svojho zdravia dozvedela, v tom momente zahasila poslednu a viac sa jej chut nevratila.
ono je troska asi aj v tom problem, ze tym, ze berem vela pripravkov, tak ten negativny ucinok cigariet az tak necitim, a potom sa ukludnujem, ze je to v pohode.
ale, v kazdom pripade, rozhodnuta som, idem s tym seknut, odzajtra nasadim zo 20g vit c (dufam, ze to neni vela), nech sa aj hned zacnem cistit a preventivne nebudem citat hadave diskusie, aby som si od nervov nezapalila :))
prepac, trosku som sa rozpisala, dakujem za radu a za podporu. (inac, minule mi ta naplast naozaj cudne zareagovala, pol ramena mi ocervenelo, takze tam bude poriadny bordel)
kacitko, ved aj tabak je zelenina, hahaha,takze ti to neporusuje vegetariansku dietu...
Nuz ja som tiez fajcil vyse 20 rokov, hlupak a trvalo i to niekolko rokov prestania a navratu kym som sa toho nakoniec zbavil.
Nepotreboval som ziadne naplaste(vtedy este ani neboli)ani pilulky(tie sa vtedy objavili), stacilo mi vidiet postupne umierat fajciara, znameho, ktoreho som poznal dlhe roky. To ma z toho s konecnou platnostou vyviedlo.
Nakolko su tie naplaste ucinne a kolko skodia neviem osobne.
Oba na trhu, Nicoderm C Q a Nicotrol obsahuju v sebe nikotin a nieco co ho prepasuje cez kozu, pravdepodobne DMSO.
Problem pri nich je, ze cast lepidla a riedidla v naplastiach sa tiez "prepasuje" do tela, co nie je nikomu na uzitok, preto mnohi na to reaguju cervenymi flakmi.
Preto ich neodporucam, ak mas taky problem, ze si telo nevie odvyknut od nikotinu bez problemov, najlepsie je s tym seknut tak, ako to urobila moja zena, zo dna na den, povedala si, ze ju predsa nemoze nieco natolko obmedzovat a sama povedala, ze vsetko okolo nej a na nej smrdi tabakom a ze to je absurdum a po mesiaci sa jej uz uplne bridil co len zapach cigariet.
A fajcial vyse dvoch krabiciek, tj ovela viac ako ja.
A bolo na nej za par mesiacov poznat velky rozdiel, nie kvoli nikotinu, ako hovoria lekari ale hlavne kvoli zamorujucim a rakovinotvornym dechtom.
Jej nazltla pokozka sa zmenila na bielocervenu(ono typycke Slovenske "krv a mnlieko").
Takze radim ti, prasti s tym co najskor, nie je to zart tak si skodit systematicky telu.
ahoj Rng, prosim ta, aky mas nazor na naplaste proti fajceniu. chcela by som prestat fajcit, fajcim dost vela cca 30 cigariet denne a dost ma to trapi, pretoze sa stravujem vegansky, uzivam vela vyzivovych doplnkov a takto mi to pripada dost zbytocne, kedze s tym fajcenim neviem seknut. je to moja jedina nerest, ktorej sa neviem zbavit, tak si chcem pomoct aspon tymi nikotinovymi naplastami. a okrem toho som zacala aj s urinoterapiou a asi to fajcenie popri tom moc nerobi dobrotu. prosim ta, ake vitaminy alebo pripravky by mi mohli pomoct proti tej strasnej chuti na cigaretu? dakujem.
Inac nikdy som neprehlasil Wobenzyme za neucinny, len prislaby v dnesnej situacii, ked sa na trh dostalo plno ovela silnejsich a ucinnejsich zmesi.
Tridsat rokov je dlha doba, hlavne v tak rychle sa vyvijajucom poli, takze nie div, ze sa vyvinuli mnohe nove a ovela lepsie=ucinnejsie vyrobky.-odkaz odstránený-
Tu napr 2 tabletky obsahuju ekvivalen 3 gramy pakreatinu, v Wobenzyme 3 tabletky obsahuju 300 mg pancreatinu.
www.zooscape.com
Takze netreba mat ani vysokoskolske vzdelanie na to, aby clovek vedel ze 3 gramy je viac ako 300 mg.
Inac rozni lekari pri vaznejsich problemov odporucali az 30 Wobenzymov denne, co ide riadne do penazi a podla toho, co tam je napisane 30 Wobenzymov obsahuje len 3000 miligramov=3 gramy pankreatinu, tj tolko, kolko je v dvoch tabletkach toho vyssie spomenuteho Swanson produktu.
Ako som uz spomenul viackrat, tie rozne jednotky, ktore naschval nechcu zjednotit, aby sa produkty vlastne poriadne nedali porovnavat tu este stale su.
Ale uz len z toho porovnania na obsah bromelainu ci pankreatinu je jasne vidiet velky rozdiel v novsich enzymoch proti starsim.Nehovoriac o tom, ze v niektorych novsich su zlozky, o ktorych pred 30timi rokmi ani nesnivali, ako zlozky na znizovanie glykogenu v tele a roznych pre nas nestravitelnych cukrov zo zelenin a fazule(alfa galaktosidaza, kysla maltaza), laktaza na travenie mliecneho cukru,viacero druhov proteaz na rozne typy bielkovin atd.