Otázky na RNG

anetol

Chcem sa opýtať na pojem Chronická sarkoidóza pľúc.Zistili to nedávno môjmu bratovy.Niekoľko rokov pracoval v prašnom prostredí.Má to vraj v rannom štádiu.Vraj sa to nedá vyliečiť, nedostal na to ani žiadne lieky a na nete sme o tom veľa nenašli.Viete poradiť?

kaciatko7

jaj, prepac, este nieco som sa zabudla spytat. tato moja kamaratka ma este jeden problem, vlastne jej priatel, on totizto priserne v noci chrape, lenze az tak, ze sa mu az zastavi dychanie. dokonca az na cca 1 minutu. dost ju to vylakalo. kukali sme na nete, niekde som nasla nejake kvapky proti chrapaniu, ale asi to bude poriadna chemia. nie je nieco prirodnejsie?

bonnie29

dakujem za radu,kde by som zohnala ten caj chianka piedra,nevies nejaku stranku na nete..ktorej by som mohla doverovat?

kaciatko7

Dakujem velmi pekne za radu, RNG. tak sa asi rozhodneme pre ten praskovy Ester od swansonu, ked je ucinnejsi. (alebo to bolo od puritans, nepamatam)

RNG

kaciatko, kriedova chut je calcium askorbate, tj zlucenina kyseliny askorbovej a vapnika.
Ester C je specialna patentovana forma calcium askorbatu, kde viacej molekul sa spoji patentovanym procesom dokopu. Takto sa dlhsie udrzia v krvnom obehu, tj je to ucinnejsia forma.

kaciatko7

vdaka RNG, to som nevedela. takze mozem uzivat aj tento alebo sa mam poobzerat radsej po niecom inom? inac cca polroka dozadu mne mali nejaky, tiez praskovy, nepamatam si nazov, ale ten chutil uplne inac, nie kyslo, ale ako krieda. alebo je lepsie zvolit ten Ester? prepac, ale uz mam v tom fakt chaos. a rada by som uzivala ten spravny. dakujem

RNG

dr Weil je znamy lekar podporujuci a pouzivajuci doplnky,nie extra pokrokovy, obcas sa zjavi aj v TV,
ale za produktami nesucimi meno lekarov je vzdy vysoka cena, najmenej 2x taka, ako by mala byt.
C-salts je zmes kyseliny askorbovej a praskovej sody bikarbony, tj to, co si kazdy moze zamiesat aj sam(2xtolko kyseliny askorbovej ako sody bikarbony na vahu)
Ja beriem na neutralizaciu radsej KHCO3, lebo to mi zaroven doda draslik,ktoreho mame dnes v diete primalo(slachtenie, umele hnojiva, vycerpana polnohospodarska poda)

kaciatko7

Dakujem, RNG. zatial nevieme, v com je pricina, dala moc na rozbor a musime cakat. zevraj na to potrebuju 48 hodin.

kaciatko7

RNG, aky vit c je vlastne lepsie uzivat? Ester alebo praskovy v neutralnej forme. inac, zda sa mi, ze niekde som objavila aj praskovy Ester. Vdaka

RNG

kaciatko, zapaly mocoveho mechura mozu byt z roznych dovodov, ktore kazde treba adresovat inac. Su to streptokoky, kandidy,virusy a niekedy dokonca aj parazity.
D-Manoza pomaha len na streptokoky. Najdes ju napr na Swansonvitamins.com .
Kazdy iny dovod tu uz bol spomenuty v roznych clankoch.
Ja som na steptokokove zapaly spomenul tiez citricidal, na candidy protikandidovu dietu, lebo hlavna cast kandid je v crevach a ked sa tam vybiju a nahradia probiotikami, zvycajne aj inde odidu. Naviav oreganovy olej sa dostane aj do mechura a ten je silne protikandidovy. Aj citricidal je protikandidovy, ale vo vyssich davkach(70kvapiek denne), kde treba brat uz aj probiotika.