Otázky na RNG

RNG

adam Krt, ked si pozries zlozenia roznych enzymov, tak by ti malo byt jasne z jednotiek, co je silnejsie a co je slabsie.A cim viacej roznych enzymov, tym skorej sa ti od roznych latok telo odmori. A zapaly v tele su zo zamorenia, sposobeneho toxinmi, ktore sa vytvaraju pri mikrobialnej cinnosti.
ked veris na homeopatiu tak ti asi aj pomoze, lebo samani maju z placebo efektom az 85% uspech v lieceni.
Zodpovedne lekarske teami ale vyskusali viacero homeopatik na ziadost FDA v tzv double blind studii(takm ako sa posudzuju dnes vsetky lieky) a prehlasili ich za neucinne.
Takze to nie je len moj nazor,a uz vobec nie osobny, lebo ja som ten vyskum osobne nerobil.
A nevidim nic komplikovane v pripade ,ze na mna lezie nieco viralneho pouzivat 1.gram vitaminu C(ester C s bioflavonoidmi)kazdu hodinu.
Robim to uz dlhe roky, moja zena, syn a zopar mojich priatelov, moj brat, jeho zena atd. A pracuje to presne tak, ako to povodne popisal Linus Pauling. Ja dam na fakty a nie na vieru.
Ale ked preferujes verit v ine, nech sa paci.

RNG

osteochondroza je obvykle choroba deti, vyplyvajuca z nerovnomerneho rastu a odumierania kosti,,obvykle sposobene lokalnou poruchou cirkulacie krvi, kde cast chrupaviek a kostnej masy je oslabene alebo dokonca odumrie.

Osobne by som na to pouzil doplnky na rast kosti aj sliach(mineraly, mukosacharidy) a tiez zlepsenie cirkulacie krvi(rybacie oleje, hloh, lecitin, enzymi.

AdamKrt

Uz uz som si zacinal menit nazor na postupy a metody u RNG-ho, kym som nenarazil na niektore jeho prispevky a nazory.

Napr. som cial ako pri zacati prechladnutia uziva - tusim minimalne 1.5g vitaminu C, tusim kazdu hodinu a aj niekolko dni, aj v noci.

Trochu ma to zarazilo. Toto ma byt imunita, alebo liecenie vitaminom C, ked to musi uzivat v tak vysokych davkach, tak casto ? To ma tak slaby imunitny system, alebo ten vitamin C neni tak ucinny ?

Pre ilustraciu uvediem, ze pred niekolkymi rokmi som mal problemy s imunitou, takze liecenie podobneho nachladnutia bolo u mna zdlhave a kompikovane. Zacal som brat Wobenzym /ktory RNG oznacuje za slaby, neucinny/ a ten mi pomohol s imunitou. Zacal som byt na tom podstatne lepsie.

Co sa tyka nachladnutia, uz viem rozoznat, kedy na mna ide. Zacnem mat divny pocit v krku, trochu skriabanie v hrdle a podobne. Viem, ze na druhy den uz u mna pri takomto stave naplno prepukne ochorenie.

A tu sa dostavam k podstatnemu. RNG zavrhuje homeopaticku liecbu a poklada ju za sarlatanstvo, i ked dnes sa jej venuje uz aj dost lekarov na vysokej odbornej urovni. Ludia, co chodia, studuju, vzdelavaju sa neustale.

Mal som voci homeopatii v minulosti vyhrady. Bol som tiez velky skeptik a poznam par dalsich ludi, co tymto vodickam neverili ani za mak. Raz som mal dost mizerny stav nadchy, prave to zacinalo. Uz som to citil, ako to na mna lezie a citil som sa neprijemne. Bolo mi odporucane oscillococcinum, ktore RNG zavrhuje ako sarlatanstvo. Este poviem, ze to com som uzil, bolo RIEDENE oscillococcinum, rozrobene s vodou a robene podla postupu a odporucania jedneho sikovneho doktora homeopata.

Podotykam, ze som velky skeptik a neveril som tomu, ani za mak. Ziadny placebo efekt si urcite nenahovaram a ini ludia tiez. Skusal som aj ine pripravky v stave navodit si placebo efekt a ziadny efekt u nich sa nekonal, na rozdiel od tohoto homeopatickeho pripravku /upraveneho podla receptu toho doktora, bez dalsich liekov ci prisad/.

Tak som to nakoniec uzil - ved takou rozriedenou vodou si clovek nemoze ublizit. Co je zaujimave, ze do par hodin sa dostavilo vyrazne zlepsenie a na druhy den uz nebolo po nachladnuti ani stopa. Od vtedy to takto pouzivam stale. Bud to pomoze a zmizne to do druheho dna uplne, alebo su priznaky iba velmi, velmi mierne.

Pre informaciu - pes mal alergicke reakcie pri ockovani. Dostal homeopaticky liek a uz nikdy sa mu nevyskytla ziadna reakcia.

Tak potom neviem, ale mne sa zda, ze RNG - podcenujes inu formu mediciny, lebo si ju nespravne vysvetlil. Som skeptik a na placebo efekt nedam. Ked som to uzival, neveril som tomu ani za mak a pes urcite tiez si nevie vsugerovat placebo efekt.

Zaujimave, ze mne pri lieceni takymto sposobom pomocou imunity vytvorenej Wobenzymom a plus s pomocou homeopatik prejde ochorenie behom kratkej doby a u Teba vraj silny liecebny efekt vitaminu C, ktory sa musi zlozito uzivat a o dost dlhsie, nema taky rychly ucinok...

Zaujimalo by ma vysvetlenie, ze ako to, ze ten stary Wobenzym + homeopatia maju omnoho lepsi ucinok, ved podla RNG, by to snad ani nemalo fungovat. Aspon za posledne dni som z toho nabral taky dojem :)

RNG

streptokok a stafylokok sa daju vytlct obvykle skor ako za tyzden, s ureaplazmami je to ovela dlhsi proces, .
Niektore mykoplazmy sa liecia mesiace, dufam, ze tvoje ureaplazmy nie su ten "tvrdohlavy" druh, ako napr chlamidia pneumoniae a borelioza, ktore maju tiez mykoplazmicku formu.
Inac ureaplazma sa nachadza podla odhadu u 40 az 80% zien, a nesposobuje ziadne problemy(asymptomaticka infekcia)
emedicine.medscape.com
Mykoplazmy u borelioz a chlamidii, napriek tomu, ze sa vyrazne neulkazuju su dovodom znizenej imunity a asi u ureaplaziem sa jedna o ten isty efekt, tj osobne by som sa ich aj ked su asymptomaticke snazil znicit(olivovy list , dlhodobo)

LiLi711

Dakujem RNG. Kvoli teplote som dokonca nemohla chodit do prace, ale doplnky som neprestala brat. Bola som aj u lekara, ktory mi na moje teploty predpisal antibiotika len na zaklade toho, ze som mu povedala ze ma jeden den bolel mocovy mechur. Ten Monural som samozrejme nebrala.
Chcem sa spytat na to, ci si mozem davat 90 kvapiek do 1,5l Vilcacory a pit cely den. Aky dlhy cas asi odporucas na preliecenie streptokoka, stafylokoka, ureaplazmy,... DAkujem!

RNG

Zuzka, na benzodiazepiny mam velmi zly nazor, preto ich aj nazyvam "skodlive navykove oblbovaky"
Neviem, co este k tomu mam dolozit.

RNG

3majka 6, nemam ani sajnu, ako sladovka pracuje, len viem, ze pracuje na zaludok vyborne.Poznam len vysledky, nie mechanizmus.

RNG

lili, 711, pri velkom zamoreni kvasinkami je vela kvasiniek odrazu vybitych ked pouzivas vsetko, co si napisala. Ked kvasinka odumre, jej obsah(toxiny) sa vyleju von a dostanes na ne reakciu(herxheimer), ktora je podobna, ako priznaky chripky(napuchnute sliznice, vytoky hlienov, horucky. Zmiernit sa to da branim nizsich davok na zaciatku a postupne stupnovat, alebo pitim extra vody, beranim enzymov a absorbentov na zrychlenie ocisty tela.V zriedkavych pripadoch treba na par dni dokonca prerusit davkovanie a obnovit az symptomy prejdu.

RNG

adam, neviem co vlastne chces. Na stranke -odkaz odstránený- je uvedene presne zlozenia a aktivity roznych enzymov na porovnanie. Je to nie vo farmaceutickych jednotkach, ale v jednotkach priamej ucinnosti na rozne latky, na ktore jednotlive enzymi su ucinne(Definicie su z enzymatickeho institutu, samozrejme farmacia ich neprijala, ale ostatok potravinarskeho priemyslu ich uz davno pouziva)Ked si kliknes na jednotlive uvedene linky,
Napr na Full Spectrum N*zyme(swanson) je toto:

* Chránená zmes enzýmov 635mg
* Amiláza 5000DU
* Proteáza 10000HUT
* Lipáza 375FIP
* Glukoamiláza 8AGU
* CereCalase 250MU
* Celluláza 250CU
* Peptidáza 1500HUT
* Maltáza 150DP
* Proteáza 5SAPU
* Proteáza 1000HUT