prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
ahoj boba77,ako sa ti napisem na email,este som to nepisala..dik moc
vitamin C nie je liek, ale vitamin, tj potrebna zivina pre telo na mnozstvo procesov, ktorej zialbohu ako ludia mame primalo. Ine zvierata ho maju az na vynimky radove viac, tj ma zmysel si ho doplnovat.
A kedze ma dost kratku doby zivotnosti v tele, treba si ho doplnovat pravidelne, cely zivot.
Adam, funkcia parietalnych buniek na vrchu zaludka je vyrabat rocnake mnozstvo kyseliny(HCl) a sody(NaHCO3) zo soli(NaCL)
Zaludok musi byt kysly, creva musia byt neutralne.
Takze ked mam malo kyseliny v zaludku(nafukovanie, pala),tak musom brat oboje, podobne ako to telo vytvara. Kedze telo dava kyselinu do zaludka a zasadu do krvi, odkial to ide do pankreasu, musim robit nieco podobne, samozrejme nie naraz ale s casovym odstupom
Inac toto som pisal uz viackrat predtym, takze ma nutis sa opakovat, a na to nemam cas
RNG - Nie som sice lekar, ale na jednej strane hovoris, ze si prekysleny, na druhej si davas betain HCL na zvacsanie kyseliny a potom si este davas kysly vitamin C a zase to neutralizujes sodou bikarbonou.
Rozne jedlo sa travi rozne dlho. Tak by som sa nespoliehal, ze zaludok, ktory iba potravu pripravuje, ale netravi, ze sa to dostane do criev a tam Ti to bude neutralizovat potravu. A je jedno, ci si das pauzicku rano.
Toto je nejake na hlavu postavene uzivanie, ked to nesmies, ale prekyslujes a potom zas neutralizujes...
---
Inak zvyk na vitamin C. Zaujimave bude, ak sa niekedy dostanes do situacie, ked ho nebudes moc tabletkami uzivat a vysadis ho. Co potom ? ;-)
Ak sa hovori o vitamine C, ako o lieku, dobre. Ale liek sa neuziva neustale...
Nebolo by lepsie davat si par tyzdnov prestavku a striedat to, nech si telo navykne aj na extrahovanie zivin z potravy prirodzenou cestou ?
AdamKrt, ja nepouzivam Slovensku sodu bicarbonu ani prasok na pecenie, ale cisty NaHCO3, vlastne v mojom pripade KHCO3, lebo mame vseobecne v potrave privela sodika a primalo draslika
Okrem toho, ako cukrovkar mam kysle telo, takze pouzivam KHCO3 aj na zvysovanie zasaditosti, inac by som dostal acidoznu ketozu, ktora rozne skodi telu.
Ja som si uz natolko navykol na kyselinu askorbovu(telo si vie navyknut postupne), ze mi nerobia problemy na zaludok a creva aj ovela vacsie davky kyseliny askorbovej. Len neustale dodavane kyseliny (beriem betain HCl s vacsim jedlom)plus vnutrobunecne vytvaranie kyselin, ktore je najma u cukrovkarov(DM2) moze telo prekyslit, tak preto beriem aj nieco neutralizujuce, alkalizujuce. Ale musim to brat na prazdny zaludok a nejaky cas na to nejest, lebo vtedy by sa mi v zaludku jedlo miesto travenia kazilo(bez kyselin je v zaludku kazenie a hnitie)
spermie: tusim zinok, mozno aj vitamin E, ak sa spravne pamatam.
RNG: divam sa, ci vidim dobre. Nedavno si hovoril, ze soda bikarbona - nie, lebo zo to robi kyseline zaludka zle a este sa hovorilo aj o obsahu hlinika v sode a teraz ju odporucas ?
A co rozdrvit tabletky v maziariku a nasypat to tiez do vody ?
Este vsak ostava otazne, kedze vitamin C je rozpustny vo vode, ci sa to takymto sposobom nenici....
Inac bol som pozerat vitaminy C a ozaj je to slabota v predaji :-( Nasiel som aj niektore co obsahuju mastenec, ale to od tej Medpharmy neni pisane, ze by mal mastenec.
Samozrejme, ze cisty Vitamin C by bol najlepsi, ale to sa na cloveka divali ako na mimozemstana, ze co to po nich v lekarni chce.
Môže mi niekto poradiť niečo na zlepšenie kvality spermií (rýchlosť, početnosť? Prosíííím