prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ahoj RNG. Uz som si precitala co sa dalo,ale mne treba aj tak vsetko polopate vysvetlit, tak sa dufam nenahnevas, ze budem otravovat s uz preberanou temou CYSTY. Aj ostatni, ktori s tymto mate skusenosti, budem rada ak sa ozvete.
Mam 38 rokov, 1 dieta.
Niekolko sokov mam cysty v prsnikoch, chodim len na kontroly, stav nemenny, jedine co mi poradili je brat vitamin E.
Asi 10 rokov mam diagnostikovanu eufunkcnu strumu,znizena cinnost, cca 3 roky som brala L-thyroxin, teraz nic neberiem, stav je stabilizovany. Aj v stitnej zlaze mam cysty, niektore vraj uz prasknute po zapale.
Docitala som sa, ze by som mala zacat pouzivat jodovu tinkturu (v lekarni mali lugolov roztok??)a zaobstarat si enzymy.
Chcem sa preto informovat priamymi otazkami:
- je lugolov roztok vhodny na pouzitie na kozu? pochopila som spravne pouzivanie raz tyzdenne, 10 kvapiek nakvapkat na spodnu cast brucha?
- co sa tyka enzymov, nikdy som zo zahranicia nic neobjednavala, bola by som radsej, keby sa podobne produkty dali kupit na slovensku, prosim, pozreli by ste sa na tieto?
Multi-Emzyme obchod.ronnie.sk
Swiss bio enzýmy,alebo Tráviace enzýmy s laktázou www.swissnatural.sk by pouzivaniu? Alebo by ste radsej doporucovali objednat Super Enzymes (resp. Multienzymes atd.) z doporucovanych stanok? Ak bude nevyhnutne, skusim to, aj ked neviem anglicky, poradim sa.
- dalej som sa docitala, ze by bolo velmi dobre uzivat pupalkovy, alebo borakovy olej, zaroven som ale ciatala, ze znizuju funkciu stitnej zlazy,pricom ja uz znizenu funkciu mam - nebude mi to robit problemy? Tieto oleje su vraj velmi dobre aj na kozne exemy (trpim exemami na rukach a svrbenim celeho tela).
- dalej som sa docitala o uzivani pripravkov ako su YAM, Don Quai, damiana - na spravnu tvorbu hormonov v tele? Bolo by podla vas vhodne uzivanie tychto pripravkov? Vsetkych, alebo vybrat si len jeden? nebude vadit kombinacia vsetkych tychto veci (jod, enzymy, pupalka, napr yam) dohromady?
Zda sa mi toho vsetkeho strasne vela, nikdy som nebola zastancom tabletiek, pravidelne zabudam brat aj to co v pripade potreby mam a teraz sa priam desim navalu roznych druhov pripravkov a ich roznych davkovaniach - neviem si to predstavit.
Ale rozhodla som sa s cystami vo svojom tele zacat bojovat, len by som to chcela robit spravne. Prosim poradite?
Ahoj Rng,
uz viac ako dva mesiace ma trapia sustavne problemy so zazivanim. Nafukuje ma zo vsetkeho(v podstate nafuknute brucho mam 24hodin denne),stolice mam take akoby zazltnute s divnym zapachom castokrat aj viackrat denne,stale citim tlak v bruchu, od augusta som schudla uz 4kg, rozsirili sa mi vyrazky na tvari aj krku,obcas sa svrbiace objavuju na rukach nad predlaktim...
ale celkovo uz aspon dva ci tri roky citim ze moje travenie nie je v poriadku a vzdy sa mi opakuju nejake problemy.
stale beham po doktoroch ale jedine coho som sa zatial dockala bolo ze mam cakat na vysledky. Po gastrofirboskopii sa neukazalo zatial nic, ale dnes som dostala vysledky z imunologie:
Anti-gliadin IgA 22.40
Anti-gliadin IgG 11.50
Anti-t-transglutamináza IgA 100
Anti/Milk IgA v sére 26.80
Anti-laktóza IgG 0.64
Anti-taktóza IgA 0.27
Anti-sója IgA 1.90
Anti-sója IgG 3.00
ASCA IgG 46.30
ASCA IgA 17.50
bolo mi teda povedane ze mam vylucit kravske mlieko a vyrobky z neho,mam predpisany Nizoral proti kvasinkam 2tbl. denne a Entizol 2x denne a doktorka mi povedala nech prejdem na bezlepkovu dietu ale diagnozu celiakia (v zazname napisala ze coeliakia susp.)este nestanovila uplne. Podobne testy mi robili aj na gastre ale povedali ze vysledky mozu byt aj o pol roka. A ja teraz neviem ci mam dodrzovat tu bezlepkovu dietu lebo co ak sa mi stav upravi a oni neskor nebudu vediet stanovi diagnozu kedze uz nebudem jest lepok? Co si ty myslis? Myslis ze moje problemy by mohla sposobovat celiakia?Pripadne co mi odporucas?
Dakujem velmi pekne
RNG, viem, ze je to tazke, ale prosim Ta nevsimaj si Falla a jemu podobnych...nemaju na Tvoje vedomosti a skusenosti.
Fallo, ty si precitaj nadpis tejto temy...
sony 31, ja si kupujem cistu kyselinu askorbovu z Puritan.com.
Ale pridavkom rosehips(sipky) sa na nej nic nepokazi, takze je to v poriadku. Casto sa pridavaju aj ine uzitocne veci, ako bioflavonoidy a acerola cherry( ceresne, vlastne visne)
fallo, poznam, pouzitie roznych prirodnych masti, vcitane za studena vytlacenej bravcovej a pasterizovanej, jelenieho loja, bobriej masti atd, prosim, nesnaz sa ma tu ucit, na to si prilis kratky.Zrejme nemas ani na to formalne vzdelanie, ani ziskane dlhorocnym studiom roznych literatur.
A samozrejme teda tu nic neuvadzas, leda ak prazdne a nepodlozene kriticke poznamky, co samozrejme do tejto tem OTAZKY NA RNG nepatria
Zacinam aj pochybovat o tvojej schopnosti vobec porozumiet citane, ked ti toto este nedoslo. A to je po slovensky, takze sa nemozes vyhovarat na to, ze to bolo v pre teba cudzom jazyku
Pred zacatim destilacie petrolejovych produktov sa tieto masti pouzivali ci uz v zdravotnictve alebo kozmetike.
Pre co sa z nich odislo je ich prirodzene rozkladanie sa(zosmradli), tj bola to len otazka trvanlivosti a penazi.
Napriek tomu som za ich p[ouzivanie, ale zialbohu sa na dlhsie skladovanie musia chladit a dokonca mrazit, co je neprakticke.
Kokosovy olej ako nasyteny(nereaktivny) a antimikrobialny sa chladit nemusi a ma trvanlivost niekolko rokov.
boba77- som ti pisal a to.,ze to nevies pochopit je tvoj problem...bola to len uzitocna info.
Ahoj RNG. Chcem si objednat od swanson praskovy vitamin C - kyselinu askorbovu a nasiel som tam praskovy vitamin: "Vitamin C with Rosehips", len neviem, ci to je cista kyselina ask., pretoze ja chcem len tu kys. askorb.. Vdaka.
fallo, skutocna pravda je tam, kde sa to podlozi mnozstvom vyskumov, nie papagajovitym opakovanim predchodiacich lzivych sprav.
Priemyselne znicene nenasytene(reaktivne) oleje sa pomaly zacinaju objavovat v literature v svojich naozajstnych farbach, ako chemikalie, ktore v prirode neexistuju a boli vymyslene potravinarsdkym priemyslom, aby mali tzv "stabilne" tj nekaziace sa oleje v potravinarstve, co doda vsetkym produktom z nich extra trvanlivost.
Ake kto ma rozum v hlave a da si dva a dva dokopy, svitne mu, ze tie "stabilizovane" oleje sa nekazia, lebo ani mikroorganizmy na nich nevedia vyzit, pokapu bez ich rozlozenia.Preto su "stabilne"
A margariny(hydrogenizovane stuzene tuky, boli vymyslene v dvadsiatich rokoch minuleho na rychlovykrm moriakov(viac kalorii ako skroboviny), co za par rokov prestali pouzivat, lebo mali velke straty z poraziek moriakov.
Takze velmi jednoduche riesenie:ked to nie je dobre pre zvierata, oblbnime reklamou ludi, ze je to pre nich zdrave....
A to da moznost rastu medickeho priemyslu, ktory sa bude o tolko viac musiet zaoberat srdcovo cievnymi chorobami a kralovsky na tom zarabat.
A tam zacal boj proti nasytenym olejom z dovozu, lebo tie sa nedaju tak lahko hydrogenizovat.
Proste obludnosti, co sa robia v mene penazi!
Inac Fallo, rad by som bol, kedze uz nemas ziadne otazky na mna sa sem do tejto temy nemiesat. Precitaj si pozorne jej nazov a podla toho sa spravaj.
boba 77, na tu temu som pisal uz viackrat. Jedna sa o "omyl" z minulosti, ktory naschval zacali propagovat domaci vyrobcovia rastlinnych olejov proti dovazanym palmovym a kokosovemu.
Neupraveny(panensky) nasyteny kokosovy a palmovy olej mierne zvysia HDL a nezmenia LDL.Takze ked meras cholesterol dokopy, tak to mozes prehlasit.
Ale zapchana cieva ma typicky rozbor 80% STVRDNUTYCH tukov(to su najma hydrogenizovane=stuzene nenasytene rastlinne tuky) 15% cholesteroly=LDL a ultra LDL, a 5% mineralove usadeniny.
Takze kokosovy olej tam nenajdes, lebo ten NETUHNE v teplote ludskeho tela, neoxiduje sa a netvrdne.
Inac ta cela teoria cholesterolov a zapchavania ciev bola zalozena na chybnom zaklade a statistikach.
Hlavny dovod zapchavania ciev je totiz poskodenie hladkosti cievnych povrchov(na hladke steny ciev si nic nenasada) vysokymi hladinami homocysteinu, ktory je produktom travenia v ludskom tele, volny radikal, a ktory telo neutralizuje za pomoci vitaminov B-6, B-9(kyselina listova) a B-12.)
Cize nie nasytene oleje, ale polymerizovane(priemyselne znicene nenasytene, kam patria vsetky, ktore nie su oznacene ako panenske, najma rozne margariny a "zdrave" rastlinne natierky)
Na jednoduchy dokaz tohoto uvediem Polynezske ostrovy, kde jedli hodne kokosoveho oleja pred prichodom "civilizacie" a nepoznali porazky. Donedavna boli este pomerne opustene ostrovy, kde lode chodili len raz-dva krat do roka a domorodci si vyrabali vlastny kokosovy olej a podla lekarskych zaznamov srdcove choroby, cievne a diabetes prakticky vobec neexistovali u nich.(zaznamy napr z niektorych v suostrovi Pamoutu, zo 6000 ludi za rok nikto nezomrel na porazku a infarkt!!!!)
Po zlepseni dopravy a prisunu roznych priemyselne pripravenych potravin sa u nich velmi prudko objavili vsetky civilizacne ochorenia, vcitane zapchatych ciev, poraziek, infarktov a cukroviek. Samozrejme sa zvysila rakovina, na ktoru dovtedy nemali ani slovo v svojom slovniku.
Inac na to je vyborna monografia od Bruce Fife, ND pod nazvom "Coconut cures",(ja mam vydanie z roku 2005 od Picadily Books=www.picadillybooks.com ako napr kapacita, profesor emeritus farmakolologie a lekar, Conrado S. Dayrit kde sa podielaju na roznych datach desiatky lekarov priamo a cituje stovky roznych lekarskych a vyskumnych sprav na podporu roznych tvrdeni o pouziti kokosoveho oleja na liecenie roznych problemov v tele,, hromady chorob a degenerativnych zmien, tj presny opak tvrdenia medickeho/potravinarskeho priemyslu, ktore su zalozene na lzi.
Jedno za druhym tie lzive tvrdenia vyvracia citovanim roznych lekarskych vyskumov.
Kedze predpokladam, ze malokto si z Picadilly bude objednavat tuto uzitocnu monografiu aspon si pozrite spravy za darmo na nete na
www.coconutresearchcenter.org