Otázky na RNG

delphia

RNG ja uzivam yam rano 1200 g a vecer 800g. tento mesiac som mala uz 2x menstr. nejako sa mi nedari moje hormony dat do laty. mala by som zvysit pocet tabliet? diky

RNG

jodoglycerin nie je prakticky, lebo glycerin sa neodpari, flak zostane mokry a otrie sa ti na saty.
Tinktuta(50% alkohol) je lepsia, lebo flak je suchy po par minutach a nezaspini ti satstvo.

RNG

Inac zlozenie lugolu je 2% jodu 4% KJ. To co uvadzas s 1% jodu je akesi slabe.Takze s toho treba zrejme 2xtolko tyzdenne.

RNG

yam brala moja zena v prechode 2x1 gram a vsetky problemy(zima/teplo, iritabilita a pod) sa jej tym uplne vyriesili
Takze predpoklada, ze to je tak asi spravna davka, bez ohladu na to, co vyrobca pise.
Ale predavkovat yamom je prakticky nemozne, kedze ten pakoren sa pouziva v jedle indianov v Mexiku podobne ako u nas zemiaky, tj ako priloha.

Zuzana04

RNG, dik za odpoved.
Co sy tyka enzymov, pochopila som, ze tie co som poslala nie su vhodne,ze su asi slabe, aj ked sa v tom zlozeni velmi nevyznam, ale aj tak - mam obavy z objednavania z ameriky, to postovne a clo - no poviem pravdu, odradza ma to riadne.
Co sa tyka lugolu, jodovej tinktury, tie nemusim objednavat, dostat aj tu, lepsia lekaren to pripravi bez problemov. Lugol (1% jódu a 2,5% jodidu draselného), pripadne jodglycerin (1 % (až 2%) jódu a 10% jodidu draselného) za smiesne peniaze - cca 1,5 eura.
Napisala som z hlavy len zopar pripravkov ako yam, damiana, Don Quai, napisal si, ze mozem brat naraz, pripadne rozlozene pocas dna - myslel si tym vsetky menovane pripravky? planujem uzivat maximalne jeden z nich, asi pri cystach a eufunkcnej strume by bol najlepsi ten yam? A davkovanie je ake? 3x denne?
Od Swiis Natural si kupujem probitika Lactobacilly 5 a myslim, ze su dostatocne dobre, kukni na zlozenie:
L.acidophilus A. rhamnosus 55%,3,3 miliárd
Bifidobacterium breve 20%, 1,2 miliárd
Lactobacillus acidophilus 5%, 0,3 miliárd
Bifidobacterium longum, 5%,0,3 miliárd
Lactobacillus casei,15%,0,9 miliárd
Viem, ze argumentujes cenou, ale pre mna je ovela jednoduchsie kupit si ich v lekarni, ako objednavat zo zahranicia. Inac cena za 60 tbl je cca 15€, co mi za to asi stoji.Beriem ich vzdy rano s ranajkami, tak mi bolo doporucene. Dama ich aj 7 rocnej dcere na podporu imunity, dufam, ze nerobim zle :-(.
Nevyjadril si sa k borakovemu pripadne pupalkovemu oleju, ci je ich vhodne brat aj pre mna so znizenou cinnostou stitnej zlazy.
Aj tak si neviem predstavit, ako to vsetko zvladnem brat, ved aj tie probiotika zabudam rano vziat, pravidelne zabudnem uzit dokonca aj lieky. Proste mam tolko povinnosti za cely den, ze si obcas vobec ani nespomeniem, ze mam cosi uzit, natriet si ruky kremom na exemy a tak. Asi si budem musiet nastavit budiky na mobile alebo co, aby mi to pripominalo uzivanie, inak neviem :-((((
Velmi dakujem za rady a prajem krasny den. Vsetkym nam tu pomahas, velmi si to cenim.

RNG

nina 26, ja nie som lekar a tie cisla su aj tak na Europu, tu su ine takze tu ti rozhodne neporadim
Lekar ma pravdu v trvdeni, ze po mnohych chorobach sa rozne protilatky drzia este nejaky cas hore, ale neviem, kolko "hore" je dovolene a definitivne po case to musi klesnut, inac to nemas "prekonane"
V pripoade chlamidie pneumoniae, teda ked si ju naozaj mala a nie len nejake nie celkom presne imunologicke testy ju naznacili, obavam sa, ze z toho tak lahko nevides a odporucil by som ti ako aspn pre istotu brat napr 3x500 mg(15% oleuropeinu)ectraktu z olivovych listov(olive leaf extract, napr zo Swansonvitamins alebo inych), pripadne aj roztok citricidalu.
Tema na chlamidie pneumoniae tu uz bezala viackrat, daj si to do vyhladavaca.
Alebo sa pozri na
-odkaz odstránený-

Nina26

RNG, prosím Ta vieš sa mi vyjdariť k uvedeným výsledkom z imunologie, mala som pozitivne S-C3 0,81,
a-EBV IgG VCA 15,40
a-EBV IgG EBNA 20,40
Chlamydia pneimoniae IgA 1,70
Chlamydia pneumoniae IgG 123,00 RU/ml
Mycoplasma pneumoniae IgG 114,00 RU/ml
Cytomegalovirus IgG - serum 14,60 IU/ml
lekar povedal ,že to som už prekonala, len protilatky tam zostali.

Chlamydia trachomoatis je negativna

Ďakujem

RNG

no vidis, to ani vyrobcovia neuvadzaju ako moznu skodlivu reakciu.
Samozrejme ze uvedu len to, na co ich prinutia alebo za co, ked to zamlcia by mohli but sudeni
Takto, ked to uvedu a nieco sa pacientovi stane, povedia, ze to bolo na rozhodnuti lekara, ci ten liek pouzit alebo nie a lekar sa brani, ze na podobne symptomy sa vseobecne toto odporucuje a tym to zhasne.
"ja na brachu, bracha na mne..." a zodpovednost sa rozplynie.

(Ale ked popisuju, ze to vyvolava "mravcenie" tj nervove poruchy, tak to moze sposobit aj tie nervove poruchy nielen v rukach ale aj v mozgu, pravdepodobne.To by dal zdravy rozum.)

RNG

inac co sa tyka Entizolu(metronidazole) je sice dobry antimikrobialny prostriedok casto tam, kde nezaberu antibiotika,tiez antiparaziticky, ale ako chemikalia neporirodzena telu ma plno moznych skodlivych nasledkov, hlavne ked je brany s inymi liecivami.
Sam o sebe je pomerne bezpecny a okrem beznych ako nechutenstvo, kovova chyt v ustach, napinanie sposobuje napr pocit "mravcenia" v koncatinach, kedy je odporucene ho prerusit.

Nizoral(ketoconazole), antifungalny,ma voci tomu ovela viac bocnych skodlivych ucinkov, vcitane mozneho poskodenia pecene a mnohych moznych nebezpecnych kombinacii s inymi chemickymi liekmi.
Je to o to horsie, ze sa musi pouzivat dlhodobo na vynicenie candidy a plesni, tj nie je extra ucinny