prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
lenka MP, kedze pre vyvoj dietata je potrebne hromada latok, mnoho zien je tehotenstvom "vyrabovanych", hlavne o mineraly ale aj ine latky. Vseobecne odporucam brat minimum rybacie oleje, co podpori vyvoj nervovej sustavy plodu a samozrejme dobru zmes mineralov(musi obsahovat spravnu formu a pomer roznych mineralov a vitaminov D-3 a K, plus samozrejme kyselinu listovu(B-9), pripadne aj B-6 a B-12 a vitamin C.
Inac kazdemu radim si doplnit selen, zinok, jod, vitaminy C,D-3 a E, pripadne probiotika, lebo tohoto mame vsetci nedostatok v potrave
Dobry den RNG,
mohli by ste mi prosim poradit ake doplnky by som mala brat...som v 2. mes. tehotenstva. /nieco s kysel. listovou napr./ pocula som ze mamickam ktore beru vitaminy sa rodia velke deti...no mozno to plati len pre tie chemicke vit. z lekarni.
chcela by som poprosit este o jednu radu. vela som citala o skodlivosti ultrazvuku. zatial som si ho nedala robit a ani by som nechcela. myslite ze je naozaj tak skodlivy pre dieta?
dakujem
959, telo si vyzaduje vyse 900 roznych zivin v roznej forme a mnozstvach. Nedostatok jedneho moze ovplyvnit rozne procesy v tele, preto je dolezite si ho doplnit. Draslik sa podiela na hromade funkcii v tele, samozrejme aj absorbcii a zabudovanim roznych materialov, preto ked ho mas nizko, musis si ho doplnit.
Ja odporucam pouzivat na solenie sol s nizkym obsahom sodika(ktoreho mame privela v potrave) ktora ma miesto casti sodika pridany draslik
Na Slovensku maju napr v Bille taku sol s 38% draslika(KCl).
Chuti skoro rovnako, takze v jedlach to nepoznas.
viktorka 37, na hojenie a regeneraciu koze radim zmes cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek citricidalu(1 lyzica kokosaku, 1.5 lyzice velmi jemneho praskoveho cukru a 5 kvapiek citricidalu(max).
Je to vyborna vyziva a ochrana, transdermalna(tj prechadza cez kozu a vyzivuje a umozni regeneraciu poskodeneho tkaniva.)
Candimin je 33% oreganovy olej,m takze sa nemiesa dobre s vodou.
Na to aby vytvoril emulziu je ho dobre rozpustit v alkohole(na lyzicku candiminu 9 lyziciek alkoholu) dobre potriast flasku a miesto 1 kvapky candiminu dat do vody 10 kvapiek toho roztoku(10% candimin=3 %oreganovy olej)
Na kloktanie a pitie by som dal 20 kvapiek toho roztoku do pol pohara vody a kloktal a potom nevyplul, ale prehltol
Oreganovy olej totiz robi dobre aj v zaludku, crevach a ked sa dostane do krvi(absorbcia v crevach) cisti aj pluca od hlienov.
mikli do nosa treba davat 1-3 kvapky striebornej vody do kazdej nozdry.
Roztok citricidalu vhodny na kvapky do nosa a oci(a tiez na pitie samozrejme) je 35 kvapiek na liter vody. Roztok netreba chladit a vydrzi tyzdne v kupelni alebo mesiace v spray flaskach alebo v sklennych flaskach s kvapatkom.
Jedine , kde je treba pouzivat silnejsi roztok citricidalu je na plesne na nechtoch, kde odporucam 5 kvapiek na lyzicu vody alebo kokosoveho oleja.
naviac sa obavam, ze farmaceuticke firmy nemaju vobec v zaujme, aby sme boli zdravi, lebo to by im poskodilo znacne predaj liekov.
Viem, je to surove, ale zialbohu je to fakt v spolocnosti riadenej peniazmi
959, zinok potlaca absorbciu zeleza aj medi, lebo je reaktivnejsi(zlucivejsi).
Farmaceuticke spolocnosti to sice vedia, ale ludia nie bezne,tak sa vyrabaju prostriedky s desiatkami mineralov a vitaminov na ohurenie ludi, co tam vsetko je. Samozrejme obvykle vo zlych vazbach na absorbciu, zlych pomeroch atd.
Preto sa radsej spolieham na doplnky vyrabane nefarmaceutickymi spolocnostami, ktore skor respektuju tieto fakty,lebo poznaju vlastnosti jednotlivych doplnkov a ich cinnost v tele(teda aspon ciastocne, uplne vsetko, co sa v tele robi nevie nikto, a kto to tvrdi, je luhar)
Slamka,anorganicky selen(sodium selenite) sa sice dobre absorbuje, ale pre prialu molekulu velmi rychlo vypadne z tela cez "sitko" ladvin
Selenomethionine, je chelated selen, viazany na jednu z aminokyselin(methionine)
Albion pouziva zmes roznych aminokyselin na chelaciu, co je z vyrobneho hladiska lacnejsie(netreba ich od seba izolovat) a naviac z hladiska tela lepsie, lebo dostavas rozne viazany selen, co ma vacsiu sancu zabudovania do tela.
RNG, je to pravda, ze ked ma clovek v tele malo draslika, tak pri prijme mineralov sa mu tieto v tele neabsorbuju a usadzaju sa aj tam, kde by nemali? To znamena, ze ked mam malo draslika,tak mi je zbytocne brat vitaminy a mineraly? To draslik reguluje tie mineraly v tele?
Pytam sa to preto, lebo som to citala v prispevku,ktory pisal v inej teme damian a ostala som prekvapena, nakolko ja mam tiez roky nizku hladinu kalia a vitaminy + mineraly beriem pravidelne denne.