Otázky na RNG

RNG

Matopp, ta strieborna tycinka uvolnuije velmi malo striebra do vzduchu a do vody, ale je lepsia ako nic. Aspon sa vo vode, ktore je v humidifieri nemozu rozmnozovat rozne mikroby.
Z toho isteho dovodu napr pri osidlovani zapadu USA davali do sudkov z vodou par striebornych minci, lebo voda vydrzala dlhsie bez zosmradnutia.

RNG

Na rozne kozne problemy su dobre rozne zelene, tiez precistenie tela enzymami a zistenie, na co ma clovek alergie a adresovat to ci uz vynechanim toho jedla alebo pouzitim spravnych enzymov, aby to nezamorilo telo.

RNG

vsevedka, zialbohu deprim obsahuje len hypericin ale nie hyperforin, ktore pracuju spolu ale nie izolovane.
To pravdepodobne aj farmaceuti vedia, preto je na trhu plno neucinnych prirodnych liekov, aby im nekonkurovali ich drahym patentovsnym antidepresivam.
Dobry doplnok-polotovar na serotonin je 5-HTP, davka 100 mg mnohym doplni serotonin(5-HT) a odstrani depresie sposobene nedostatkom serotoninu.
Tak isto ucinna davka GABA je 2x500 mg pre tych co ho maju malo v mozgu.
Davka L dopy klinicky ucinna je od 250 do 1200 mg denne podla potreby, nie 10 gramov mucuny(africky bob) ktora obsahuje 2-2.5% L-DOPY teda ten produkt co si spomenula nema prakticky nic.
Obycajny Slovensky konsky bob obsahuje 1 az 1.5% L-DOPY, africky(mucuna) sa pouziva pre to, ze je lacnejsi a ma trochu vyssi obsah.
Melatonin sa vytvara v mozgu zo serotonimu, tj ludia co maju malo serotoninu maju aj malo melatoninu, samozrejme.
Naviac melatonin sa uvolnuje len v tme, ked je pocas dna clovek v dost silnom svetle, co mnohi v uradoch nie su. Takze nespavost a z toho vyplyvajuce nervove a ine zdravotne problemy su bezne.
Aj celkom slabe svetlo v noci narusi vyrobu melatoninu.
Mnohi lekari odporucaju pouzivat melatonin pre tych co nevedia dobre spat, davka 3 az 10 mg podla potreby a za tym musi nasledovat aspon 8 hodin neruseneho spanku, inac je clovek utlmeny cez den.

matopp

Ahoj RNG,
roztok koloidneho striebra ma protivirusove a protibakterialne ucinky, napriklad pri kvapkani do nosa atd..

Niektore zvlhcovace vzduchu napr.
plaston.com
obsahuju pre osetrenie vody-vzduchu nieco ako "inonizujucu striebornu tycinku" ktora je v kontakte s vodou, ktora sa potom rozptyluje do vzduchu. Da sa to prirovnat k ucinku toho roztoku? Urcite nemaju rovnako silny ucinok ako priame nakvapkanie do nosa, ide mi len o to, ci je to podobny princip ucinku proti virusom/bakteriam.

vsevedka

RNG dakujem ti velmi pekne, ako vzdy promptna, vycerpavajuca odpoved.

Zamorenie organizmu nateraz vylucujem, k depresiu mi navodili dlhodobe zavazne osobne problemy, asi rok spavam 4-5 hodin, i menej.Z doplnkov som zatial brala len Deprim(lubovnik), C vit. a 3 omega nenasytene mast.kyseliny(EPA225mg+DHA170mg) a Milgammu(B1+B12)

Ak by som brala melatonin, nevies, nebudem mat potom potrebu dlhodobeho spanku, ci zvysenu unavnost cez den?

Chcem si objednat s Tachyon Technology Pharm pripravok osahujuci GABA (500m) a MUCUNA PRURIENS(10mg)obsahujuci L-DOPA, len zatial by som si rada doplnila i prirodzenou formou potravy, teda ak budes mat prosim cas, keby si vymenoval aspon par potravin s latkami, ktore si potrebujem doplnit.

leus

RNG
tak to potom nechapem, ja som to taketo zle este nemala a co sa tyka stravovania, tak som tiez nezmenila...a nevies mi nieco poradit, citala som aj konopny olej, ja neviem.Som dufala, ze tento zeleny jecmen mi pomoze...

RNG

Depresie su sposobene najma nizkymi hladinami neurotransmiterov, ktorych je zialbohu hromada, takze musis vyskusat, co je v tvojom priade ucinne.
Nas serotonin a norpinephrine je St Johns, Wort(lubovnik) SSAM-3 L-tryptophan,5-HTP a podobne.
Zly spanok je okrem inych pricin z nedostatku melatoninu, ktory sa da doplnit. Zly spanok sposobuje rozne poruchy nervovej cinnosti, tj aj depresie a vycerpanost.
Mineralove doplnky pomozu prenosu signalov, rybacie oleje su tiez dobre na mozgove porvesy, vitaminy B a D-3 su tiez protidepresne, lecitin a ine choliny su potrebne a niekto ich ma malo, L-DOPA zvysuje dopalamin, GABA je tiez jeden z doplnkov, ktory je potrebny na normalnu cinnost mozgu a da sa doplnit.
Vsetky tieto nedostatky mozu mat koren v zlom traviacom procese, kde telo nedostane dost latok z jedla, preto kazdemu radim si napravit v prvom rade trsvenie a celkovu skladbu jedla.

Depresie su casto zo zamorenia, najma ortut a kadmium maju v tom dnes velku rolu.Telo treba v tom pripade samozrejme odmorit.

lost

RNG, ja len preto ze udajne dokazali vyliecit rakovinu a nejake ochrnutie.. Tak ci naozaj dokazu pmoct, napr ako vyliecit z alergii a podobne... resp, "ocistit" organizmus plus pridat istu imunitu alebo tak..

RNG

Leus, zeleny jacmen mnohym pomohol na kozne problemuy, ale zialbohu nie vsetkym. Ale iste sa ti z neho exem nezhorsil, leda keby si mala nejaku potravinovu alergiu nan.