Otázky na RNG

RNG

Atoris(atarvostatin Lipitor) je chemikalia adresujuca znizovanie hladin cholesterolu v krvi, samozrejme pri dlhodobom pouzivani ma skodlive postranne ucinky
drugs.emedtv.com
Cholesterolsa da upravit celkom jednoducho prirodnym vytazkom z listov cukrovej trstiny, Policosanolom(davka 10 az 40 mg) , potravinovym neskodnym doplnkom, pripadne vytazkom Red Yeast Rice.
Cely problem okolo cholesterolu je znacne nafuknuty, lebo z rozboru usadenin na cievach(plaque) 80% su oxidovane polymerizovane znicene rastlinne tuky, 15% cholesteroly a 5% mineraly. Usadzovanie na cievach moze nastat len ked su cievy zdrsnene homocysteinom, ktoreho hladina sa da znizit doplnkom vitaminov B-6, B9 a B-12
Samozrejme pomaha nejest znicene tuky, len panenske, ktore nepolymerizuju a netvrdnu.
Meniuerov syndrom je vysledok zapalov vo vnutornom uchu, ktore su sposobene roznymi mikrobami, hlavne tymi, co sa tam dostali z prinosnych dutin cez eustachovu trubicu, ale niekedy aj viralnou cinnostou nasich "vlastnych " virusov.
Nakazy v prinosnych dutinach treba vynicit kvapkanim roztoku citricidalu do nosa niekolkokrat denne a branim dostatocneho mnozstva(3x100 mg minimalne ) carvacrolu, co je ucinna latka v oreganovom oleji.
Doplnok NAC tak isto pomaha v odhlienovani, niektore protizapalove(curcumin, vitamin C boswelin dumbier) tiez pomozu zmiernit symptomy, enzymi odmoria telo, vcitane priestorov vnutorneho ucha, a silny antimikrobialny prostriedok, Samento/Prima una de gato som osobne pouzil s uspechom na zapal vnutorneho, ucha, takze ho odporucam aj tu, kedze Menierov syndrom je nasledok dlhotrvajucich prechodenych alebo este stale aktivnych infekcii vnutorneho ucha.

zuztek

RNG, dakujem za rady ohladom ureaplazmy, ako dlho by mala trvat liecba? predpokladam ze aj niekolko mesiacov...
inak myslela som ze cats claw bude mat silnejsi ucinok ako caj... a ten vytazok samento z akej firmy odporucas? este mam otazku, ci poznas vyrobok Sangre de drago, dracia krv, je to nejaka zivica z kory stromu v Juznej Amerike, da sa to zohnat aj na Slovensku, nemas to nahodou vyskusane ako zabera na infekcie?

monza

Ahoj RNG, chcem sa spýtať či od lieku Atoris môžem mať už štvrtý deň bolesti hlavy, a či ho môžem kombinovať s liekom Emperin /je na menierov syndrom/?
Mám cholesterol celkový 6,4. Točí sa mi celé dni hlava.

RNG

Nakazy hornych dychacich ciest su obvykle schovane v prinosnych dutinach, kde mozu pretrvavat roky a s hlienmi pravidelne nakazit mandlem priedusky a nakoniec aj pluca. Daju sa vynicit napr kvapkanim roztoku citricidalu do nosa niekolkokrat denne.
Na horne dychacie cesty su ucinne aj carvacrol(v oreganovom oleji, davka na klinicku ucinnost musi byt minimum 3x100 mg), tiez extrakt z olivovych listov(davka 3x150 mg oleuropeinu minimum)
Imunita sa da vybudovat vys branim zo zaciatku 3x400 mg betaglukanov a po 20 dnoch sa moze znizit na 2x200 mg minimum)

Wobenzym je len enzym=cistidlo tela. A aj to velmi stare, dnes su ovela silnejsie enzymaticke zmesy na trhu.
Ciste nezamorene telo trochu lepsie pracuje, ale enzymi nie su podstatne ovplyvnujuce imunitu ani sami nie su prakticky antimikrobialne

nawax

dobry vecer.potrebovala by som surne pomoc.cely rok mam opakovane zapal priedusiek a hornych dychacich ciest,alergiu na vsetko mozne uzvam rozne lieky posledne 2mesiace 3 antb.a ziadne zlepsenie som zufala docitala som sa o wobenzyne a pod.ale neviem kde zacat poradili by ste?dakujem.

RNG

Cez google.sk ma mozes najst aj inde, aj tam, kde mozem pisat konkretne rozne zdroje doplnkov, co rozhodne nie je reklama, ale informacia, ako sa ku nim dostat zo stovak roznych zdrojov.Kde mozem napisat rozne z trhu aby ste si mohli najst ich zlozenia a ceny a vybrat podla toho.

Nika25

Ahoj RNG
Dík moc za tú stránku čo si mi odporučil i za cenné info. čo dodať si proste kapacita ešte že ťa tu máme:-)))

RNG

Nika, zrejme sa snazis najst menovane na Slovensku, to bude dost tazke. Boswelin je vytazok z ayurvedneho prostriedku Boswelia serrata,,kde ucinna latka je najma boswelicka kyselina
Ja osobne kupujem tieto zo Swansonvitamins.com, ktory ma aj velmi silny protizapalovy vytazok z kurkumy,Curcumin complex s obsahom 875 mg(95% curcuminoids) na kapsulu.
Ak to chces z ineho zdroja, musis vzdy porovnat obsah ucinnych latok v nich.
Absorbcia curcuminoidov je dost slaba, preto don treba pridat vytazok z cierneho korenia, bioperine, ako je to v tomto spomenutom silnom protizapalovom prostriedku.

CoQ 10 ma rozne formy, daleko najucinnejsia z nich je ubiquinol, az 8 x tak ucinna ako praskovy CoQ-10.
Tj 2x100 mg ubiquinolu sa rovna ucinnostou 2x800 mg praskoveho CoQ-10

RNG

Maria, na herpes som pisal plno, takze ti okopirujem sem len jeden z prispevkov

Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym,
vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky
mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a
objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa
mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti,
depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej
sliznice,oci, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych
chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat
aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj
castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar,genitalny herpes,
bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych
zhruba podla ucinnosti:
Zinok, selen ,Lactobacilus Bulgaricus
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym),
l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE,
oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a velmi ucinny
chaparal(larrea tridentata).
Su aj ine silne zname ako betulin a huba chaga, ale zatial su
prakticky nepristupne, lebo ich vyroba a rozsirovanie sa znacne blokuje.
Su to alkoholicky vytazok z brezovej kory a parazitna huba rastuca na breze.
Tinktura, obsahujuca 2 az 5 % betulinu sa da pripravit zmiesanim 3
vahovych dielov alkoholu(96% etylalkohol=lieh) a 1 dielu mletej vrchnej
brezovej kory. Pretriasat dobre denne v uzavretej flasi(zavareninova)
za 3 tyzdne zliat, nefiltrovat a brat 3x2 lyzicky , najlepsie do mlieka
Klinicky ucinna davka chagy, praskovej je 7 az 10 gramov denne,
pouzivane pri viralnych a rakovinach (inonotuus obliquus, rezavec sikmy,
cierna huba vyzerajuca ako hruda cierneho blata na brezach).
Pravdepodobne sa da najst aj na Slovensku v brezovych lesoch na vychode.