prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
doma mam oreganovy olej a gse a to asi nebude samotne stacit, k ostatnemu neviem ako sa mozem dostat, mozes mi skusit prosim poradit
Okrem GSE roztoku ako kvapky do nosa a pitie roztoku GSE(citricidal) pri zapaloch stredneho ucha som mal uspech s oreganovym olejom, tj jeho zlozkou, carvacrolom, kde ucinna davka carvacrolu je 3x100 mg .
Mnohe nakazy sa zacnu viralnym, ktore oslabia telo a pokracuju roznymi bakterialnymi a kvasnymi a fungalnymi(aspergilus pneumoniae a ine), ktore sa prenesu do vnutorneho ucha z prinosnych dutin cez Eustachovu trubicu.
Pomaha aj extrakt z olivovych listov(davka 3x1500 mg, 20% oleuropein), vitamin C najma v neutralnej forme Ester C, ktory mam odskusany mnohokrat na potlacenie virusov v davkach 1 gram za hodinu dva az tri dni.
Dobre je brat aj aminokyseliny NAC a L lysin v davkach 1 az 2 gramy za den.
Tiez je dobre brat napr Samento/prima una de gato, specialny vytazok z byliny uncaria tometosa(Vilcacora).
Neviem k comu sa mozes dostat, toto su vsetko veci z dovozu, najma z USA.
Ja si ich vzdy drzim v zasobe, aby som mohol pri prvom naznaku, ze na mna nieco lezie ich okamzite pouzit a porazit chorobu este v zarodku, skor nez sa roztiahne a vaznejsie poskodi telo.
este dodam ze dojcim
dobry den rng, prosim o radu, asi 2 roky mam piskanie v usiach, zvykla som si na to, ale teraz v sobotu som dostala chripku, v nedelu horucky, a v pondelok rano mi zacalo strasne hucanie v hlave, akoby viac z laveho ucha. je to take silne ze nemozem ani rozmyslat, no je mi do placu. Bola som u usneho, vraj je to zapal stredneho ucha, dostala som atb. xorimax (nieco ako zinnat), tobradex do usi aj nosa, clarinase. Okrem toho si dnes od rana kvapkam do nosa gse (6 kv. na deci vody). Prosim o radu ako si mozem pomoct, aby sa mi aspon trosicku ulavilo, lebo uz som neskutocne zufala. Mam male deti a nemozem sa o ne ani starat. dakujem moc za odpoved
RNG
ale ja som si toto citala uz od teba, mna zaujimalo konkretne co vravis na zeleny jacmen, ved tam su tiez zlozky ako zinok, plno vitaminov, preto som sa ta pytala ci je tiez antiviralny
Pripnem sem, co som tu uz mnohokrat uviedol, ale vzdy je to zasypane inymi diskusnymi prispevkami.
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym,
vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky
mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a
objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa
mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti,
depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej
sliznice,oci, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych
chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat
aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj
castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar,genitalny herpes,
bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych
zhruba podla ucinnosti:
Zinok, selen ,Lactobacilus Bulgaricus
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym),
l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE,
oreganovy olej,collostrum,citral, lapacho, extrakt z olivovych listov a velmi ucinny
chaparal(larrea tridentata).
Su aj ine silne zname ako betulin a huba chaga, ale zatial su
prakticky nepristupne, lebo ich vyroba a rozsirovanie sa znacne blokuje.
Su to alkoholicky vytazok z brezovej kory a parazitna huba rastuca na breze.
Tinktura, obsahujuca 2 az 5 % betulinu sa da pripravit zmiesanim 3 vahovych dielov alkoholu(96% etylalkohol=lieh) a 1 dielu mletej vrchnej brezovej kory. Pretriasat dobre denne v uzavretej flasi(zavareninova) za 3 tyzdne zliat, nefiltrovat a brat 3x2 lyzicky , najlepsie do mlieka
Klinicky ucinna davka chagy, praskovej je 7 az 10 gramov denne, pouzivane pri viralnych a rakovinach (inonotuus obliquus, rezavec sikmy, cierna huba vyzerajuca ako hruda cierneho blata na brezach). Pravdepodobne sa da najst aj na Slovensku v brezovych lesoch na vychode.
RNG
dlho uzivam zeleny jacmen a dlho som uz nemala ani herpes-neviem teda ci vdaka nemu, lebo pred tym som mavala kazdy mesiac, no ale teraz sa mi vylial na spodnej pere riadny.Zeleny jacmen neni antiviralny?A co koloidne striebro?To mam tiez doma, len ho neuzivam, kedze teraz pijem ten jacmen.Za odp.dakujem
Inac z kozmetiky odporucaju kremy s vysokym obsahom vitaminu C v tukorozpustnej forme a roznych regeneracnych antioxidantov.
Ucinnost samozrejme zavisi od obsahu, tj mnozstva jednotlivych vyzivujucich prisad.
Ja si robim kremy sam, lebo som este nenasiel ziadnu prirodnu kozmetiku so vsetkym, co si predstavujem v nej.
Nedostatok spanku(stress, rozne problemy
od hemoroidov az po rozne nervove)
alergie(vzdusne aj potravinove)
a dedicne charakteristiky,
to vsetko moze sposobovat kruhy pod ocami.
Kazda pricina sa da aspon ciastocne adresovat
Hemoroidy treba cistit a mastit(toaletny papier z kremom, dobre tu oblast vycistit, aj ciastocne dovnutra)
Na stress su destresovacie techniky(thai chi, yoga meditacie, prechadzky s hlbokym branicnym dychanim v tichom prostredi) a doplnky, co zaroven zlepsi spankovy cyklus.
Na alergie vzdusne su quercitin, vitamin C, boswelin a rozne enzymi.
Na spanok pomaha tma v noci a silne svetlo cez den a dostatok melatoninu(da sa aj doplnit alebo pouzit doplnky ako SAM-e, 5-HTP a podobne, ktore zvysia serotonin a tym aj vyrobu melatoninu z neho
Nuz a jednotlive potravinove alergie mozno adresovat alebo prislusnymi enzymami, alebo sa im vyhybat.
dobry den, mam takyto problem: okolo oci mam take tmave hnede kruhy. dole su az po zaciatok licnych kosti a hore mam hnede cele viecka az priblizne po nadocnicove obluky (aspon myslim, ze sa to tak nejako vola). mala som ich sice vzdy, ale neboli az take vyrazne. zhorsovat sa to zacalo asi pred dvomi rokmi a teraz je to uz naozaj velmi tmave. neviete mi poradit cim to moze byt sposobene a co by mi mohlo pomoct?