Otázky na RNG

certulinka66

pekný večer vám prajem RNG :)...

..mám na vás prosbu..potrebovala by som čo najskôr info ohľadne kyseliny mravčej (cez google sa mi nepodarilo nájsť info,ktoré ma zaujíma)..prosím poskytnete mi nejakú vašu email adresu kde by som to mohla s vami prekonzultovať?..nemôžem to riešiť cez forum..prosím odpíšte mi aj ked nesúhlasíte s mojou požiadavkou...certulinka66@azet.sk..mnohokrát vám dakujem

Nika25

Ahoj RNG
užívam probiotikum a začali sa mi v oblasti brady a nosa objavovať vyrážky prosím ťa je možné aby vznikla nejaká nežiadúca reakcia?:-(

Peto T

evcca: U človeka so zdravými obličkami nie. Vo veľmi rozsiahlych štúdiách bolo dokázané, že dokonca ľudia, ktorí užívali aspoň 1500mg vitamínu C denne, mali nižšie riziko kameňov než tí, ktorí užívali len 250mg denne.

RNG

Privela aj dobreho je privela.Ale nemyslim ze sa musis lactobacilov obavat, ich vylucky su najma kyselina mliecna a ta posobi priaznivo na urinarny system.
Inac dam si pauzu na tomto fore, lebo zda sa , ze niektori na mna vyhlasili "otvorenu sezonu" a to zialbohu nemozem dovolit, pretoze si nemozem dovolit aby mi tu niekto ohrozoval charakter.
Mam prilis dobru poziciu a chyr, nez by som to tu co aj najmenej riskoval a zialbohu na otvorenom fore sa tomu neda zabranit.
Takze ma mozete najst napr cez Google.sk v roznych inych prispevkoch, nie vo forme fora pod mojim nickom rng a roznymi zdravotnymi problemami.
Prajem kazdemu dobre zdravie.

zuztek

no, ja mam taky zvlastny problem, ze odkedy mam tu ureaplazmu, mam aj laktobacily v moci v dost velkom mnozstve uz asi pol roka a neviem sa ich zbavit... a citala som vedecke clanky kde bolo dokazane ze aj laktobacily mozu posobit skodlivo v mocovych cestach...

RNG

zuztek, moznych nakaz je hromada, na bakteriee odporucam najma citricidal, na kvasne a plesne carvacrol(z oreganoveho oleja) na viralne chaparal.
Ak je to len streptokok, ten sa da odmyt napr za 3 dni pouzivanim 2 gramov (pol lyzicky) D-manozy kazde 3 hodiny.
Na ureaplazmu urealyticum je ale potrebne pouzivat najma extrakt z olivovych listov alebo Samento(TOA free uncaria tometosa) a to dost dlho, lebo vnutrobunecne parazity ako mykoplazmy sa vedia dobre maskovat v bunkach.
Nuz a plesne a candidu treba nicit najma v crevach, nestaci ich nicit len v urinarnom trakte, v crevach ich je velka vacsina.

zuztek

RNG, mam este jednu otazku, co je dobre brat na dezinfekciu mocovych ciest (vseobecne proti roznym bakteriam)? Stacia mi tie doplnky ktore beriem na ureaplazmu (extrakt z olivovych listov, vilcacora, NAC), alebo este pridat oreganovy olej, alebo este nieco? dakujem

RNG

Velmi tazko sa mi da dat radu v probleme, kde su casto rozne zasahy liekmi, umelymi hormonami, tak skodlive ako povodny problem, niekedy aj viac.

V prvom pripade ti odporucam brat hodne enzymov, lebo mnohe problemy v tele, vcitane cyst a hormonalnych vykolajeni mozu byt dosledok zamoreni z nedostatkov specifickych enzymov.
Jeden z dovodov, pre co sa ludom zlepsia priznaky pri hladovkach je, ze sa im enzymi neminaju na travenie ale sa absorbuju do krvi a cistia telo od roznych nefunkcnych tkaniv, ako cysty, myomy, polypy, tumory, nadory, hrcky.....
Na to vsak dnes netreba drzat hladovky a tak si zaroven oslabit telo, staci si zobrat kopu enzymov silnych enzymov.

(a zaroven tu pripominam aj jod, ktory je v tele potrebny na hormonym, enzymi a hromady inych procesov a ktoreho mame primalo, ani tzv odporucene denne davky ho neurcuju ani zdaleka dost, podla novsich vyskumov ktore zialbohu nechce organizovane lekarstvo brat na vedomie)

Ked uz dokazatelne potrebujes hormonalne zmeny, treba ku nim pristupovat dodavanim polotovarov na hormony alebo bioidentickymi hormonami, nie chemickymi kvazihormonami.
Je plno doplnkov na upravy hormonov, ktore nemaju zle postranne ucinky. Zopar som ich spomenul uz viackrat, mozes si to vyhladat na Google.sk zadanim slov hormony a moj nick.
V pripade endometriozy je to najma yam, DIM a I3C

miminap

a teraz moj problem. niekolko rokov neuspesne bojujem s endometriozou. cely vyvoj bol strastiplny, kazdopadne, vysledok je, ze endometrioza si sarapati tak, ze som prisla o cely vajecnik, oba vajcovody a neverim, ze ak budem dalej doverovat lekarom, ktory mi na striedacku davaju hormony na utlmenie cklua potom zase na prestimulovanie kvoli opakovanym - a samozrejme neuspesnym IVF cyklom, ze nepridem aj o posledny vajecnik a maternicu, ktore by mi zabranili v normalnom fungovani dalsich minimalne 40 - 50 rokov, ktore musim ako bezdetna zena prezit.
snazim sa pomahat si roznorodo, naposledy aspon na priserne bolesti pri menzese na dlhsiu dobu zabral pupalkovy olej a zeleny jacmen/ chlorela plus dieta - bezlepkova, bezlaktozova bezcukrova.. skratka, nejedla som takmer nic. ale toto samozrejme malo za nasledok, ze sa mi zacali odvapnovat kosti (je to aj dosledok hormonalnej liecby sposobujucej umely prechod a vyvolavajuci osteoporozu) ale ideta znamenala aj pokazenu plet, oslabene vlasy, nechty, unavu.. akonahle som pred poslednym IVF zacala aspon trochu zmiernovat prisnu dietu, bolesti sa vratili, urcite podporene aj davkami liekov na stimulaciu. terah sice neberiem nic, ale obavam sa, ze stvrtu operaciu alebo umely prechod uz 31 rocna zena nepotrebuje, inak skoncim v depresiach, a to sa zatial drzim statocne. mam v panve kopec zrastov, rozne cysticky a zhluky.. no nemam uz odvahu ist za lekarmi. vies mi dat nejaku ucelenu radu, co sa tyka diety a doplnkov vyzivy, aby endometrioza prestala takto sarapatit? posledne dva mesiace zaciam klasicky naberat tukove zasoby na miestach, ktore som v tvojom prispevku citala, ze sposobuje hormonalna nerovnmovaha. stravu mam viac ako dietnu a cvicim, takze naozaj, hormony si so mnou robia co chcu. vies mi poradit, pomoct?
dakujem.