prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Nazdar, RNG, prosím ťa, mám Candidu, a mám nejaké doplnky, Aloe Vera, Psyllium, Probiotika, Koloidné Striebro, Chlorela, Kolostrum a budem držať tú bezsacharidovú diétu. Dá sa týmito doplnkami zničiť Candidu ?? Ako by si odporučil dávkovania ,? Ďakujem :)
Medzi roznymi detox dietami tato je dost stara, ale nemozem na nu komentovat.
www.livestrong.com
ahojRNGco hovoris na neera kuru ako ocistu tela????teraz ju drzim 2 den dakujem za odpoved
Ked cloveku nieco chyba, co telo potrebuje na normalnu kazdodennu operaciu, tak to treba doplnit, a nie vyhybat sa hromade cennych jedal.
Poznam take pripady, ze sa vyhybaju prakticky velkej vacsine jedal, cim sa katastrofalne podvyzivuju a samozrejme skor ci neskor na to doplatia.
Clovek potrebuje co najpestrejsiu stravu a ked nevie nieco spracovat pre nedostatky v enzymoch, treba si ich doplnit.
Najma jod odporucam kazdemu si doplnovat, kedze tento sa podiela nielen na tvoreni hormonov stitnej zlazy, ako to tvrdi drviva vacsina dezinformovanych lekarov("umyvanie hlav" na medickych fakultach), ale aj na ine hormony a procesy v tele a co je velmi dolezite aj na mnozstve roznych telesnych enzymov.
Najme pri dnesnom zamorenie chlorom, fluorom a bromom(voda sa sterilizuje chlorom, fluor pridavaju do nej tiez a tiez do zubnych past, oleje a muky sa bromuju proti pokazeniu!!!)a tieto halogeny vytisnu z tela slabsi/menej reaktivny jod. Takze dnes je ovela dolezitejsie a v ovela vacsich davkach si jod doplnovat uz len z hladiska tejto skutocnosti
Na ilustraciu, dlhy kupel v teplej chlorovanej vode prepasiruje do tela aj vyse 3 mg chloru, co vytlaci 9 mg jodu.
A potom sa divime, ze mame problemy s hormonmi a enzymami. A z toho s imunitou, zamorenim a rakovinami.
Osobne ked sa kupem vo vani, vzdy dam do vody pol lyzicky askorbovej kyseliny(vitamin C) a pockam 10-20 minut, kym sa nenaviaze a neostrani vsetok volny chlor a fluor.Robi to nielen dobre na kozu, ale cele telo.
RNG, u nas sa predava na doplnenie enzymu DAO Daosin, 60 tabliet stoji cca 40 eur.
A suhlasim s tebou, ze histamin obsahuju hlavne potraviny kvasene i fermentovane, ale paradajky, baklazan, babany, spenat, citrusy,papaja, jahody, kiwi ale i cokolada, ryby a samozrejme niektore lieky, stabilizatory a farbiva podporuju vylucovanie histaminu v tele, hoci samotne histamin nemusia obsahovat, alebo ho obsahuju zanedbatelne mnozstvo, cize nestaci sa vyhybat len potravinam s obsahom histaminu.
Potravinove histaminy(rozne drazdive bielkoviny) su vyrabane najma kvasnymi a hnilobnymi procesmi,m tj cerstve poptraviny ich zriedkavo obsahuju. Enzym DAO , ktory rozklada histaminy sa da velmi lahko doplnit v pripade potreby.
Na Slovensku ho predavaju dnes uz tiez, ja som skusil sam raz tento
-odkaz odstránený-
kedze som si vsimol, ze zo sampanskeho ma casto bolel zaludok. Ine symptomy som na stastie nemal.
Ospravedlnujem sa za preklem v mojom nizsom prispevku, kde som uviedla: V SR sa robia v niektorych ambulanciach testy na histaminovu intoleranciu..
Spravne tam malo byt testy na POTRAVINOVÚ INTOLERANCIU..
psyllium podla mna by bolo vhodne keby si ich absolvovala (ja viem, ze si pisla, ze ti potravinove testy robili a boli negativne, ale sukr.kliniky robia rozsirene testy min.vyse 200 potravin, takze tie ti urcite v ziadnej statnej amb. ci nemocnici nerobili
kedze pises, ze si vegetarianka pre teba by boli vhodne testy specialne pre vegetarianov (ano aj take existuju, myslim klinika Interklinik na svojej stranke, ked sa preklikas na dietologiu alebo nieco podobne, uz sa nepamatam o tych testoch podrobnejsie pise, co obsahuju a najdes hned aj cennik. Viem ze rozsrene testy na potr.intoleranciu stoja cez 300 E, tie vegetarianske neviem)
Ak by si chcela byt ista, ze HIT-teda histaminovu intoleraciu nemas, krvnym odberom sa zistuje hodnota enzymu DAO /diaminoxidaza/
Inac tie vyrazky, co opisujes, su podla mna nejakeho alergickeho povodu, uz len zistit akeho:-) potraviny, doplnky, lieky, kozmetika..
Ako vegetarianke ti tu este pisnem par potravin, ktore sice same o sebe nemusia obsahovat histamin, ale mozu podporovat uvolnenie histaminu z buniek:
paradajky, baklazan, babany, spenat, citrusy,papaja, jahody, kiwi ale i cokolada, kvasnice, ryby a samozrejme niektore lieky, stabilizatory a farbiva
Inac, ja tiez jedavam malo a snazim sa zdravo, ale to, co si uviedla ty, sa mi zda ako pre vacsieho vrabca, tak je mozne, ze ti naopak niektore dolezite latky chybaju. Skus nejake doplnky s rybacim tukom, ja osobne pouzivam Maxi cor s cistymi 3 omega a odvtedy nemam problem s pokozkou (dovtedy neustale svrbenie, sem tam i vyrazky ), teraz mam problem vyrieseny, ale primarne som ho brala koli cholesterolu
vsevedka, dakujem velmi pekne za dlhu odpoved, napisala si to velmi zrozumitelne. Avsak musim povedat ze spomenute jedla teda vobec nekonzumujem a ked tak velmi minimalne, alkohol obcas pijem tak raz za mesiac ked sa ide von. Som vegetarian, teda maso nejem vobec (co znamena ze ani ryby nie), obcas jedavam spenat , kecup nepouzivam a zo syrov jedavam vylucne kozi. Avsak tieto reakcie a nahle vyrazky mam kazdy den.Opisem ti ako vyzera moj denny jedalnicek
Ranajky: ovsenne bio vlocky, probioticky jogurt, ovocie
Obed: celozrnna ryza, olivy, zelenina
Vecera: tmavy chlieb s cicerovou natierkou, alebo bezmliecnym maslom a zelenina
Takze skutocne neviem...ale stale verim tomu ze ja ekzem nemam
psyllium, dfm nevadi ak sa zapojim a nie som RNG, ale pomery v SR (RNG zije v USA)mozno poznam lepsie ja.
V prvom rade by som ta mozno trosku poopravila, nie je to v podstate alergia a preto sa nazyva spravne histaminova intolerancia (a podoba sa skor na potravinovu alergiu, hoci ani potravinova alergia to nie je a preto ani potravinove testy nic nezistia).
Rozdiel je v tom, ze alergiu dokaze sposobit aj minimalny kontakt s alergenom (mam na mysli mnozstvo alergenu), ale intolerancia priamo zavisi od mnozstva skonzumovanej potraviny, ktora uvolnuje histamin.
Rovnako pricina je ina - histaminovu intoleranciu sposobuje nedostatok enzymu v creve, ktory ma histamin rozkladat a vola sa DAO.
V SR sa robia v niektorych ambulanciach testy na histaminovu intoleranciu, ale zial zdravotne poistovne ich nepreplacaju a su financne pre pacienta dost narocne (zavisi ci sa robi jednoduchsi test, ci rozsireny )
Rizikove potraviny, ktore mozu sposobovat histaminovu intoleranciu:- červené a šumivé víno
- tuniak, sardinky, sardely
- syry ementál, camembert, gouda, plesnivé syry a vyzreté syry
- pivo
- suché a trvanlivé salámy
- kyslá kapusta, špenát kečup
Medzi prejavy histamínovej intolerancie patri: svrbenie pokožky, ekzem, puchnutie pier, bolesti hlavy (i chronicke), problemy so zazivanim, hnacka, ci dokonca u zien problemy s menzesom
Ak sa histaminova intolerancia potvrdi, liecba spociva v doporucenej diete a uzivani anitihistaminik
Zial kontakt na odbornika v okoli Prievidze neviem, ale su v Bratislave, Kosiciach, Presove.
Nakolko su zeny tusim na tuto diagnozu 4x nachylnejsie, je dost mozne, podla toho co pises, je ju skutocne mas. Ale iny sposob ako ju potvrdit testami nevidim. Ak by sa nepotvrdila, vedela by si aspon, ze vysetrenia sa musia uberat inym smerom.
Tak zatial aspon skus na sebe sama testovat spominane vyvolavajuce potraviny, ci mas po nich problemy, resp. ci sa po ich dlhodobejsej absencii tvoj stav zlepsi.