prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Neriedte si kyseliny, dajte im nezriedenym aspon 2-3 hodinu nicit mikroby a rozkladat jedlo. Az potom sa dobre napite, aby ste to uz natravene jedlo so znicenymi mikrobami splachli do criev.
Ja beriem zdroj kyselin len s velkym jedlom, male mi moj zaludok zvlada bez doplnku kyselin.
Treba to vyskusat, kedze kazdy je individualny a ma ine potreby.
Zialbohu obsah diosgeninu v yame moze byt od 1/2 % az do 16%, preto neradim nikomu kupovat kapsule s neznamym obsahom ucinnej latky.
rng, dakujem za odpoved. na tom yam je napisane, ze 1 kapsula obsahuje 750mg mexickeho divokeho yamu-u. o percentach som tam nic nenasla, len ze je to 100% koren yam-u, ziadny extrakt. myslis, ze je to v poho? stacia mi dve kaspule denne? betain mam 650mg-ovy. mam ho brat s kazdym jedlom? jem asi 5x denne. psylium je mi jasne. (dnes som dohovarala manzelovi, ze nema po jedle pit :o)) a napit sa pred jedlom je tiez blbost? dakujem ti opät!
Vrucna vdaka!!!
Na znizenie prolaktinu je najma Diosgenin, 200 mg denne, ktory sa nachadza v mexickom divokom yame. Davaj pozor, aby si dostala yam so zarucenym mnozstvo Diosgeninu na tu odporucenu davku.Dobry a lacny je vo swansonvitamins.com, zialbohu maju dost vysoke postovne, tj oplati sa ti to len na vacsie nakupy. Vseobecne vsetky hormonalne neodporucam brat tehotnym zenam, pokial ich nepotrebuju(napr krvacanie vyzaduje extra progesteron, vtedy miesto syntetickeho , co lekari predpisuju je lepsie brat prirodzeny, napr vo forme progesteronoveho kremu natieraneho na vnutornu cast stehien.
Jod je potrebny material stale pre telo, ktory odporucam brat kazdemu cely cas, podobne ako aj zinok, selen, vitaminy C,E a D-3, hodne mikrovlaknin, obcas lecitin, obcas probiotika
Ahoj RNG,
chcela by som sa este opytat jednu vec..
Beriem DIM, vcera som si objednala Digest Platinum (to ktore ty stale odporucas) a aj jod (pre istotu 2 flasocky-vse z iherb)...to je na ten fibrom
a otazka je ci mi tie produkty tiez pomozu znizit zvyseny prolaktin.
Ci si potrebujem zaobstarat aj nieco ine?
a keby som aj nahodou otehotnela mozem tieto produkty pouzivat??
Betain HCl a ine doplnky kyselin ber samozrejme len s jedlom.
Ostatne kedykolvek.
Ziadne z nich, menovanych , nevylucuje druhe menovane.
Na psylium a ine mikrovlakniny odporucam denne aspon 10 gramov a hromadu vody.
To samozrejme vylucuje to brat s jedlom, lebo hromada vody ti prilis rozriedi kyseliny a jedlo sa ti nebude travit.
Tj nepi s jedlom a ber psylium s hromadou vody povedzme 3 hodiny po jedle.
Yam mozes brat kedykolvek a davka je okolo 2 gramov, s obsahom 10% diosgeninu.
Yam bez urcenia obsahu diosgeninu nekupuj.Totiz ten yam beries najma pre Diosgenin a chces teda toho diosgeninu dostat asi 200 mg a viac.
A yam moze obsahovat aj len 1/2 % diosgeninu....Takze pozor na to.
rng, dakujem. ja som myslela, ci to mozem vsetko spolu miesat, aby sa to nejako navzajom nevylucovalo? yams sa ma vraj uzivat pocas jedla. ale ten betain a psyllium neviem, ci pred alebo po jedle a kolkokrat denne. ak mozes, skus mi poradit trochu blizsie. vopred dakujem!!!
rng, dakujem. ja som myslela, ci to mozem vsetko spolu miesat, aby sa to nejako navzajom nevylucovalo? yams sa ma vraj uzivat pocas jedla. ale ten betain a psyllium neviem, ci pred alebo po jedle a kolkokrat denne. ak mozes, skus mi poradit trochu blizsie. vopred dakujem!!!
Ako asom povedal, reflux je z kvasenia v zaludku, ktore moze nastat len pri nedostatku kyselin. Inac uzaver medzi zaludkom a pazerakom je dost pevne uzavrety, ze sa clovek moze zavesit hore nohami a obsah zaludka sa mu nedostane do pazeraku. Ale kvasne plyny a peny maju velmi vysoky tlak a tak nasilne otvoria uzaver a nahrnu sa az do hrdla.
Tak isto zapaly zaludka su z nedostatku kyselin, lebo pri dostatku kyselin mikroby sposobujuce zapaly su v zaludku znicene.
Kolko z toho potrebujes zavisi od velkosti a typu jedla. To sa musis naucit sama, kedy to pouzit.
Jedna dolezita rada, s tazkoztravitelnyumi jedlami nepi, aby si si nerozriedila v zaludku kyseliny. Tj ani ziadne polievky pred tazkym jedlom(tazke su syry, masa, ryby, vajcia)
A samozrejme ziadny mucnik na to, to poskytuje cukry na kvasenie.