prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
ahoj RNG,
dakujem za rady, zacala som hladat a nasla som pipravok Quality of Life Labs, Pure Balance, Serotonin, je tam vsetko co si pisal, myslis, ze si to mozem dat kupit? nasla som aj st.johns wort na iherb, skusim a dam vediet, ci zabralo, ja totiz uz od detstva beriem lieky, mala som do 15-tich epi, pila som aj vela bylinkovych cajov, takze tieto prirodne preparaty u mna tazsie zaberaju, ale ta chemia mi uz tiez pomaly prestava robit dobre, takze vyskusam a dakujem este raz
Tum je napr zlozenie znacky HBC, jasnew dokazujuce obe zlozky
www.hbcprotocols.com
Aj Eclectic Institute je dalsia znacka co spomina oboje, hypericin aj hyperforin, lebo oba su potrebne na ucinnost, nielen hypericin.
Ked pojdes napre na iherb.com pozri na znacku firmy Paradise Herbs, ktora je nielenze vytazovana nechemicky, ale ma aj zarucenyu koncentraciu 0.3% hypericinu a 3% hyperforinu, tj stacia ti 3 kapsule ako narazova davka v case problemov. Neopakovat castejsie, nez raz denne!
A ked nemas depresiu ani iny dusevny problem, neber to zbytocne.
dakujem za radu, skusim si to pozhanat a nastupim aj cez internet, uvidim, co sa mi podari, vdaka, ze nam biednym pomahas
Kiana, na trhu je plno roznych vytazkov z lubovnika(st John's Wort) ale jedine take su dostatocne ucinne, ktore obsahuju v sebe uvedene latky v uvedenych mnozstvach, tj 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Na tomto fore nemozem uviest konkretne vyrobky, to by sa povazovalo za reklamu.Ale su ine fora a stranky, kde ma mozes najst, vyhladaj si napr cez google.sk uvedenim mojho nicka a prislusneho problemu.
5-HTP je zase vytazok zo semien rastliny Griffonia simplicifolia, L-theanine je vytazok zo zeleneho caju, je to aminokyselina ktora podporuje ukludnenie.
Vsetky tieto uvedene doplnky potravin sa daju dostat z roznych zdrojov, ale nie su to lieky, tj nehladaj ich v lekarnach, ale v specializovanych doplnkovych obchodoch, dnes hlavne cez internetove predajne.
Niektore lekarne sice predavaju aj doplnky potravin, ale ich hlavny tovar su lieky(liek-arne, kedysi farmacie)
ahoj RNG,
velmi pekne dakujem za odpoved, tiez si myslim, ze nespavost sa mi zacala zhorsovat po zvyseni davky paretinu, ale bojim sa bez neho fungovat, rada by som ale vyskusala uzivat pripravky, ktore si odporucil,len neviem co su tie latky hypericin a hyperforin 5-HTP, L-theanine, sú obsiahnuté v extrakte z lubovníka? Mozem si kupit aj nieco ine, neviem persen, alebo nieco dostupne u nas v lekarni? Pre mna laika je to trochu spanielska dedina, dakujem
Paretin/paroxetin je liek s ucinkom SSRI. Tak isto mas SSRI ucinok v extrakte z lubovnika bodkovaneho/st Johns Wort. Ucinne
zlozky na narazovu davku su 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, ucinok pocitis za 2 hodiny a trva asi 8 hodin a viac.(nie je navykovy a teda ho mozes pouzit len vtedy, ked mas utok depresie alebo paniky)
Moja zena ho pouziva obcas, ked je v robote tlak alebo ked ideme nas nejaku vacsiu socialnu udalost(stretnutia, pohreby,stresove situacie)
Nespavost/insomnioa z paroxetinu ma vyse 24% ludi, nehovoriac o dalsich skodlivych postrannych ucinkoch, pozri
depression.emedtv.com
naproti tomu z obcasneho pouzitia hyoericinyu a hyperforinu v uvedenej davke nie su ziadne skodlive postranne ucinky.
Inac celkove zvysovanie hladiny serotoninu mozno dosiahnut aj branim polotovaru na serotonin, 5-HTP. To mozes brat pravidelne, davka 100 az 200 mg denne
Na ukludnenie cez den a vecer je dobre brat L-theanine, 2 x 200 mg. To zase pracuje podobne ako GABA v mozgu = ukludnujuco. Pomaha ju aj vitaminy B. napr zmes pomenovana Stress B plus C, co pomaha odstranit stres a tym sa znizi spotreba serotoninu.
Zo serotoninu si telo vyraba hormon spanku,. melatonin. Ked ho niekedy nevyrobi dost, da sa obcas priamo doplnit, tesne pred spankom, v davkach 3 az 10 mg.
Vyroba melatoninu c tele je cez den na silnom svetle, uvolnenie melatoninu je v noci v uplnej tme.
ahoj RNG,
prosím o radu, rada by som sa zbavila liekov, ktoré beriem na liečbu úzkostných stavov, depresie a nespavosti, už asi tri roky, beriem liek arketis alebo paretin, 30 mg denne, k tomu na spanie atarax 2 tbl, ale nespavost sa zhoršila, takže k tomu beriem aj hypnogen, aj dnes som si tak dala a je 5 ráno a nespím, čítala som na tomto fóre už o podobných stavoch, aj som si pozerala tebou doporučované látky, lenže mám v tom riadny chaos, keby si bol tak dobrý a presne mi mohol odporučiť čo skúsiť a kde to zohnať, vopred vďaka
Zuzinka, zrejme mu to velmi dosial nevadilo, ked sportoval. Vrodene veci su take, s ktorymi sa treba vyrovnat a zit. Operacne zasahy na to verlmi nepomashaju a mozu urobit viac skody, ako uzitku. Samozrejme mu neodporucam aktivne sporty, ale mierne sportovat je aj pre neho zdrave.
Odporucam mu brat 3 gramy vitaminu C, 400IU vitaminu E, 2 -3gramy aminoikyselin, najma L lysinu, ale aj argininu a ornitinu, z coho telo buduje nosne kolagenove struktury.