Otázky na RNG

RNG

Sisa, nezabudaj na yam alebo senovku grecku, Diosgenin , co to obsahuje pomaha vyrovnat hladiny hormonov. Najma v case prechodu su tieto "zblaznene" a z toho vyplyva aj zle hospodarenie s mineralmi=straty.
A k tomu zrejme prispieva oslabene travenie a absorbcia, mozno aj dieta nedostatocne bohata na zeleniny, ktore su hlavny zdroj mineralov pre telo.

sisa1963

Este chcem doplnit ze beriem DIM na upravu hormonov,prog.krem...aj enzymy na travenie,vlakniny ,probiotika...vsetko mi pomaha ale len pokial to beriem..akonahle mam pauzu ,napriklad cakam na novu objednavku uz citim problemy znova...:-(

sisa1963

Mam uz velmi dlho problem s tetaniou..beriem mineraly bone maximizer III,pokial to beriem tak sa citim dobre,ale akonahle mam len dvoj-troj dnovu pauzu tak uz aj mam krce v rukach ,nohach.Ako mozem dosiahnut aby sa mi neznizovala stale hladina mineralov v tele?Ako to vlastne funguje?Dakujem..

RNG

Gitto, uvedene sa velmi malo kombinuju s beznymi liekmi, takze nemaj extra obavy. Ak to nechces brat naraz, 2-3 hodiny pauza je dost dlha na to.Ale to skor pre zaludok, aby si tam nemal tych dop[lnkov naraz p[rivela, nie kazdy to znesie. Ale vsak to uvidis aj sam, treba pocuvat na reakcie tela, individualne.

RNG

tstekvickats, na poriadnu proticandidivu dietu pozri cez google.sk pod mojim nickom a slovom candida. Tam to mas popisane, co mozes jest a ake doplnky musis brat, aby to bolo uspesne, Tj vsetko menovane, vynechanie hocicoho z toho znamena neuspech . A nezabudaj na rozne mikrovlakniny v dostatku a probiotika, lebo toto su nasi najlepsi pomocnici v boji proti nakazam, vcitane kvasnych a plesni.
Virus VZV, ktory sposobi mononukleozu z tela nevymizne nikdy, preto ti zaroven odporucam si zvysit viralnu imunitu, pozri v teme herpes na tej istej stranke.
A kedze mono znacne poskodi pecen odporucam ti ju precistit si a regeberovat protokolom dr Berksona najmenej 3-4 tyzdne, ktory tak isto najdes na tych strankach v teme pecen.

RNG

Lost, hoci ta snaha likvidovat doplnky je velmi silna, asi sa im to nepodari, lebo hoci lekari sami to zatial podporuju, ako skupina su sami velki spotrebitelia doplnkov, lebop poznaju skodlivost chemickych liekov. Takze co sa moze podarit ze na cas niektore vyrobne skrachuju, sortiment sa zuzu, konkurencia sa znizi a ceny vyskocia prudko hore. Ale lekari budu prvi, co sa postaraju o to, aby aspon oni sukromne sa mohli dostat k doplnkom a kedze su aspon v USA financne na tom velmi dobre, ich sa to velmi nebude tykat. Koho to najviac postihne su chudobni, ludia s fixnym prijmam tj najma ludia na penzii.
Zasobit sa da len s niecim, vacsina doplnkov ma obmedzenu zivotnost, tj nedaju sa do vecnosti skladovat.Leda ze by si mal hlboky mrazak(tj pod - 35 stupnov celzia, a doplnky hermeticky ucavrete/zatavene

giotto

Dobrý deň. Rád by som sa spýtal či vhodné užívať vitamíny a minerály spolu s klasickými liekmi, alebo či treba urobiť pauzu (akú dlhú.) Poprípade či je vhodné potom užiť vitamíny a minerály spolu. Jedná sa o vit. C,B6,B12, ACID.FOLIC. MG, ZN, SELéN,ALA, ACETYL KARNITíN. Dakujem.

tstekvickats

dobrý deň
ja mám taký problém, že pre rokom a pol som prekonala infekčnú mononukleozu a od vtedy mám stále nejaké zdravotné problémy...a to hlavne kvasinky, ktoré sa mi stále opakujú....bola som na imunologickom vyšetrení a zistili mi, že som pozitivná na všetky druhy plesní (v krvi, kožné) začala som držať protikvasinkovú diétu už asi týždeň...a doktorka mi nasadila nejakú kúru beriem probiotika mesiac beriem...mesiac nie a potom ich zase začnem brať...čo by ste mi vy poradili na odstránenie kvasiniek a posilnenie imunity???????

lost

nj a preto rozmyslam ze sa zazasobim tym, co vydrzi dlho vhodne uskladnene, resp idealne je to asi si to vyrabat :)
lenze povedzme ze zakazu vitamin C, tak vyrabat ho doma nebude zrovna jednoduche..
plus pri predstave, ze jablko co kupim v obchode ma negativnu hodnotu vitaminu C tiez nie je prijemna..

RNG

Lieky sa schvaluju az 10 rokov, naklad na to je vyse 800 milion na kazdy liek, cim sa odstrani mozna konkurencia malych firiem, a kriteria na schvalenie lieku su ze musi mat viac dobrych ucinkov, ako skodlivych. Medzi skodlive dnes plati ale kludne aj mozna smrt a uzitocne sa nemusia prejavit na kazdom, mozes mat pech a prejavia sa len skodlive.
Voci tomu potravinove doplnky musia byt zdravotne uplne nezavadne, podobne ako potraviny. A potravinove doplnky podla povodneho pravidla z roku 1996 sa nemusia schvalovat, pokial FDA ich nema na liste podozrivych a skodlivych.
Nuz a toto sa chystaju samozrejme zmenit, v zmysle "ochrany naroda" a zaviest drahe schvalovanie na vsetko nove na trhu, hoci aj len ine zlozenie alebo proces vytazovani uz znamych doplnkov alebo ine davkovanie. A proces ma stat vyse 50 000 a trvat rok, tj tym by vyradili vacsinu doplnkov trikom z trhu a znicili doplnkove firmy.
Pritom napr v roku 2008 na nasledok doplnkov nezomrel v USA ani jeden jediny clovek, a na lieky si priznavaju od 120 do 400 tisic rozne, a to este ani nezahrnuje chemoterapiu, lebo tam ked pacient zomrie, pripisu to alebo rakovine alebo zlyhaniu organov alebo chorobam , kde vsetky tieto dovody su vlastne nasledok poskodenia tela chemoterapeutikami.
Este aj na potreavinove otravy zomrelo nad 5000 ludi, hlavne na camphylobacter, e-coli a norovirusy.
Dopl;nkovy priemysel si dava extra pozor, aby nedali na trh nic skodlive, dokonca ani otazne, aby to proponenti monopolnej mediciny nezneuzili v zmysle Codexu Alimentaris a "ochrane naroda"