prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Sylimarin je z toho protokolu najdolezitejsi, lebo zvysuje tok zlci, zrieduje ju a tak sa pecen cisti, a naviac prispieva k vytvaraniu novych hepatalnych buniek=regeneruje pecen.Samozrejme ho mozes brat aj sam o sebe, nemusi to byt prave protokol dr Berksona. Ale na cistenie a regeneraciu pecene prispievaju aj tie druhe zlozky, ako ALA a selen.
Rng prosím ťa môžem začať brať zatiaľ sylimarin a psýllium bez alfy,Známa mi ju donesie až o týždeň a chcela by som začať čím skôr s tou očistou pečene a hlavne boľavého žlčníka.
Pre
Jessi_1111
Ja má ten problém z menštruáciou už asi 2roky.Zhruba 7 dni pre začiatkom ma začne bolieť neskutočne brucho celé a nezaberá nič.Drží ma to zhruba 10 dní,ale čo som postrehla je to každé tri mesiace nie pri každej menštruácii.neviem čím to môže byť spôsobené.
Na bolestivu mernstruaciu pomoze brat yam, 2 greamy denne(10% diosgenin standardizovane, inac nevies co beries) a pupalkovuy olej, ktory je protizapalovy, 2+ gramy denne.
Bolesti zaludka a brucha mozu byt zo zleho travenia, tj bnedostatku kyselin, alebo enzymov, mikrovlaknin alebo probiotik v crevach. To sa vsetko da doplnit.
jessi, rybaci/krill/calamarine oleje alebo riasy su dobre pouzivat, lebo obsahuju pre nas potrebne oleje EPA a najma DHA, na mozog a nervy.
Na znacke nezalezi, len olej nesmie byt zamoreny tazkymi kovmi.
Ja osobne beriem krill olej, lebo ten je podstatrne biologicky ucinnejsi, nez rybacie oleje, az 8 nasobne. Takze miesto 6 az 10 geramov pri bolestiach mi staci 2 gramy krill oleja a to je ucinnejsie, ako 10 gramov rybacieho.Naviac krill olej je aj podstatne menej(radove) zamoreny, ako rybaci.
Dobrý deň. Ja by som mala otázočku na pána RNG, že či je dobré užívať rybí tuk od Generi*i, ak nekonzumujem pravidelne ryby. Ten prípravok sa má užívať každý deň 1x denne. Mala som to na rok predpísané od kardiológa. Teraz už nie, ale nemám zakázané to užívať. A nesmierne rada by som sa chcela opýtať, aké vitamínové doplnky je dobré užívať napríklad pri bolestivej menštruácii, bolestiach brucha a žalúdka. Ďakujem.
Ubiquinolu treba najmenej 50 az 100 mg, ja osobne ako cukrovkar beriem 200 mg denne.Pri mojom pokrocilom veku a vyse 60 hodinovom pracovnom tyzdni potrebujem na energiu vsetko, co sa len da. Lebo cukrovka je hnusna choroba, a okrem ineho ta znacne rabuje o energiu.
Takze beriem na to PPQ, Ubiquinol, obcas NADH a vceliu matersku kasicku/Royal jelly, a obcas aj pijem silnu kavu, v poslednom case ale zelenu(neprijemne chuti) alebo caj z guarany, kde dostavam plno povzbudzujucich alkaloidov.
Nuz nikto nepovedal, ze doplnky su lacne...
Ten Ubiquinol je vsade dost drahy...:-(,kolko denne je ho treba na udrziavaciu davku?
Marusska, studujem to uz vyse 17 rokov,z periodik a knih roznych alternativnych lekarov, tj tych tu v USA najznamejsich, kedykolvek mam trochu volneho casu, mam este stale vybornu pamat a dostatok zdravotnych problemov na motivaciu.
Inac povodne som smeroval k vyskumu, len osud ma dal do vyroby a podnikania.
kjana, nehojis sa a aj ked lekar nic nevidi, asi tam nieco mas.
Ja osobne pouzivam zmes jemneho praskoveho cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek GSE na hojenie ran. Mne to urychli hojenie na par dni z dlhych tyzdnov az mesiacov ako cukrovkarovi(DM2). Ci sa to da pouzit hlbkovo, neviem, ale pouzivali to aj na hojenie hlbokych bercovych vredov, takze mozno.
Na precistenie by som bral silne enzymy, aj to casto pomaha pri hojeni.
Sisa, neviem , ze by bol velky rozdiel, ale predsa len davam prednost takemu, co bol produkovany kvasenin/fermentaciou.
Momentalne ale beriem formu Ubiquinol, lebo ta je biologicky daleko najucinnejsia.