prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
To je fakt, budem praktizovat. viem si predstavit dobry kokosovy kolac a aj ine veci, napr. kokosovu omacku s roznymi inymi koreninami, curcuma alebo tak..uz som to raz aj skusala, no musim este vylepsit tu chut, treba tomu prax, diky za napad. mohol by si vidat aj knihu popripade s nejakymi receptami:)
Kokosovy olej nie je doplnok, ale potravina. Treba s nim varit, piect, pouzivat do salatov a podobne, nie brat malicko v kapsulkach hrozne predrazenych.
Vyse 2 miliard ludi na svete ho pouziva na varenie/pecenie.
Preco nie Slovaci?!?
uz sa v tom lepsie orientujem v tych hodnotach teraz.
a uz sa len spytam, kokosovy olej je lepsie brat v kapsuliach napr. tiez od firmy NOW alebo ako tuhy vo flasi?
Na S.viridians je dostatocne ucinny roztok povodneho GSE, 60 kvapiek na liter vody, pit po malych glgoch cely den.
Podla tabuliek co som zachoval na -odkaz odstránený- na s.viridians staci koncentracia 20 ppm(20 mg na kg /liter citricidalu a jedna kvapka GSE je zhruba 12 mg citricidalu)
POzor na oreganovy olej, casto ho riedia olivovym a tak je tam toho carvacrolu malicko.Kapsule firmy NOW uvadzaju obsah 180 mg oreganoveho oleja s 55% carvacrolu, tj v jednej enterickej kapsuli je 100 mg carvacrolu zarucene.
A teda dospela davka takychto kapsul je 3 x 2 kapsule= 3 x 200 mg carvacrolu.
Entericke sa rozpustaju az v crevach, tj nepalia v ustach hrdle a zaludku.
Najvyssia koncentracia oleuropeinu je 20 % vo vyrobkoch, Swansonvitamins.com ma 750 mg kapsule s 20% oleuropeinu, tj v jednej kapsuli je 150 mg oleuropeinu. Takze na davku 3 x 300 mg oleuropeinu treba 3 x 2 kapsule tejto znacky(Swanson olive leaf extract, extra strength) na udrzobnu dlhodobo staci 2 x 150 mg=2 x 1 kapsula, dlhe mesiace na chlamydie pneumoniae a boreliozy.
a streptokok viridans je velmi skodlivy alebo to nie je az take vazne?
oreganovy olej sa moze brat aj v kvapkach alebo len tabletky a kolko asi?
extrakt z olivovych listov staci 18 percent alebo je potrebne viac..
Streptococcus nazov je z gulickoveho tvaru bakterie. Streptokokov su stovky, mozna tisice, niektore su velmi skodlive, niektore neutralne a su medzi nimi aj pre nas velmi uzitocne, tj probiotika.
Lekari pod streptokokovou infekciou myslia len tie zle/skodlive/patogenne streptokoky.
Pre nas dobry streptokok je napr streptococcus thermopilus, ktory je vo vacsine dobrych jogurtovych kulturach. Vyborny streptokok streptococcus salivarius K-12 sa najnovsie predava ako ustna tabletka na ochranu zubov, proti nakazam v hrdle a prinosnych dutinach, dokonca vnutorneho ucha ako probiotikum potlacajuce rozne skodlive mikroby. Je Noveho Zealandu a predava sa pod menom Bliss.
ahoj RNG,
prosim o radu: probiotika LactorFlor, kde odporucas lac.bulgaricus, nevadi ak je tam aj streptokokus v zlozeni? nie je to skodlive? pretoze prave na streptokoka sa liecim, ale to je dufam neskodny druh tento..
a potom ako si mam davkovat ten oreganovy olej, ak sa pise ze je tam 80percent carvacrolu v tekutom olejceku, tak to kolko mam brat kvapiek ak pises ze treba brat 3 x 200mg carvacrolu, a potom oreganovy olej v kapsuliach, ktory obsahuje 50percent carvacrolu, kolko tabletiek je potrebne zobrat?
a tiez extrakt z olivovych listov, staci ak ma 18percent eleupropeinu, alebo je potrebne si objednat ten zo svansonu, ktory ma aj 70 percent?(to na urochlamydie a tiez na streptokoka, popripade aj borelie)
dakujem za odpoved, je toho uz vela, ale pomaly sa zacinam orientovat..
Super enzymes obsahuju kyselinu, tj som nemohol odporucat ich uzivat na lacno.
Na lacno sa pouzivaju enzymaticke zmesy BEZ kyselin
RNG, prosim Vas, objednala som si Super Enzymes od NOW Foods, kde pisu, ze uzivat treba 1 tabletku s kazdym jedlom. Vy vsak odporucate uzivat ich na lacno. Ako by som ich teda mala uzivat a kolko? A aky je Vas nazor na tieto enzymi?
Dakujem :o)